دوربین فقط می تواند لنزش را در یک نقطه فوکوس کند، اما ناحیه ای از جلو و عقب این نقطه وجود دارد که همچنان شارپ و واضح دیده می شود. به این ناحیه عمق میدان (DOF) می گویند. سایزش متغیر است و با «کم عمق» (فقط یک ناحیه باریک شارپ دیده می شود) و «عمیق» (بیشتر عکس شارپ دیده می شود) بیان می شود.
عمق میدان، یا کنترل اینکه چه قسمت هایی از عکس شارپ بیافتد، یکی از مزایای داشتن دوربین SLR است. با چشمان خود به صحنه نگاه کنید، معمولا همه چیز در فوکوس است (مات نمی بینید). اما نیازی نیست عکس های شما هم این چنین باشند.
با تنظیم دوربین دیجیتال خود می توانید کاری کنید که فقط برخی از قسمت های عکس در فوکوس باشند. این به شما کمک می کند توجه مخاطب را به سمت سوژه جلب کنید.
ضریب f و اندازه دریچه دیافراگم
احتمالا می دانید که اندازه دریچه دیافراگم را با ضریب f مشخص می کنند. نکته جالب توجه این است که هرچه ضریب f بیشتر باشد (عدد بزرگتر) دریچه کوچک تر است. در عکس زیر این رابطه را بهتر مشاهده می کنید.
در عکس زیر سه راه رایجی (اندازه دریچه دیافراگم، فاصله کانونی لنز و مسافت فوکوس) که می توانید با آن ها روی عمق میدان تاثیر بگذارید نشان داده شده است. آن را روی دسکتاپ خود ذخیره کنید تا همیشه آن را داشته باشید.
روی عکس کلیک کنید تا سایز اصلی را ببینید
۲۷ شهریور ۱۴۰۲
باسلام و تشکر از لطف شما که دقیقا مثل اینه که من سر یه کلاس نشستم و دارم آموزش عکاسی رو میبینم خدا قوت.
براتون دعا میکنم بهترینها نسیبتون بشه.
۲۴ دی ۱۳۹۶
خیلی زیاد دنیال مقالات عکاسی خوب و آموزنده گشتم و در هیچ سایتی وثل این سایت در اختیارم نبود…
واقعا ممنون
دعاتون میکنیم
یا علی مدد
۱۱ آبان ۱۳۹۶
بابت اطلاعات ارزنده ای که در اختیارمون قرار میدین بی نهایت ممنونم