چگونگی تنظیم دوربین برای عکاسی پانوراما

در این مقاله‌ی آموزشی لنزک قصد داریم چگونگی تنظیم کردن دوربین برای گرفتن عکس‌های پانورامای (panoramic image) عالی را به صورت ساده و گام به گام به شما نشان دهیم.

تصاویر پانوراما شباهت بسیاری به زاویه‌ی دید ما از جهان دارند، به همین دلیل پانوراما غالباً برای عکاسی منظره مورد استفاده قرار می‌گیرد. خبر خوب اینکه امروزه عکاسی پانوراما از هر زمانی آسان‌تر شده است. شما حتی با گوشی هوشمند خود نیز می‌توانید عکس‌های پانوراما را ثبت کنید.

البته برای گرفتن عکس‌هایی حرفه‌ای‌تر شما باید از دوربین DSLR استفاده کنید و برای خلق پانوراماهایی بی نظیر چند عکس‌ در کنار هم از فضا بگیرید و توسط فتوشاپ یا نرم‌افزارهای دیگر آنها را به هم بچسبانید.

شما می‌توانید برای اینکار دوربین را در دست بگیرید یا اینکه برای داشتن کنترلی بهتر بر کادربندی آن را بر سه پایه‌ای سوار کنید. دوریبن و سه پایه را کاملا تراز کرده تا هیچ شکافی بین لبه‌های بالایی و پایینی عکس‌ها به وجود نیاید. کلید گرفتن عکس‌های پانورامای عالی در انجام دستی تمامی کار‌های آن است.

به عبارت دیگر، شما باید از تنظیمات نوردهی دستی، تراز سفیدی دستی و فوکوس دستی استفاده کنید تا در هنگام ترکیب عکس‌ها هیچ ناسازگاری بینشان دیده نشود.

خلاق باشید

عکاسی در قالب عمودی پانوراما به شما گزینه های بیشتری برای کراپ کردن می دهد. این بدین معناست که شما می‌توانید از فاصله‌ی کانونی بلندتری استفاده کرده که معمولا پرسپکتیو بهتری به تصویر بخشیده و از اعوجاج جلوگیری می کند.

کادر بندی عکس‌های پانوراما گاها بسیار دشوار می‌شود ولی یک راه بهتر این است که دوربین را در دست گرفته، از منظره یاب فضا را نگاه کرده و بدنتان را به اطراف بچرخانید.

سعی کنید در عکس‌های پانوراما خود، جلوه‌های قابل توجه و چشم گیر منظره را وارد کنید. ممکن است یک طرف عکس بر طرف دیگر غالب باشد ولی باید جریانی طبیعی از راست به چپ یا برعکس وجود داشته باشد و این به زاویه‌ی دید شما از جهان بستگی دارد.

آماده سازی عکس

در میدان دیدتان المان‌های جالب توجه را پیدا کنید و سعی کنید در هر دو طرف تصویرتان سوژه‌ای داشته باشید تا چشم بیننده را معطوف آن کنید. با انگشتانتان مستطیلی بسازید و از میان آن منظره مقابلتان را بنگرید تا تجسمی از فضا پیدا کنید و یا اینکه دوربین را بچرخانید تا چگونگی ثبت شدن صحنه را دریابید. سه پایه را تراز کنید تا چهارچوب عکس‌ها به هم نخورد.

حالت دستی را انتخاب کنید

عکاسی را در حالت RAW انجام دهید تا بتوانید در هنگام ویرایش تراز سفیدی را تنظیم کنید. نوردهی را بر حالت دستی قرار دهید. فوکوس دستی را انتخاب کنید تا کادر تمامی عکس‌ها یکسان باشد. البته می‌توانید برای فوکوس سریع‌تر دوربین را بر اتوفوکوس قرار دهید ولی برای گرفتن‌ عکس‌ها حتما باید از فوکوس دستی استفاده نمایید.

ایجاد پانوراما

دوربین را به صورت عمودی در دست گرفته و سعی کنید حداقل ۳۰% عکسها همپوشانی داشته باشند تا چسباندشان دقیقتر و راحتتر باشد. لنزی با بازه‌ی ۳۵ الی ۸۰میلیمتری برای اینکار مناسب بوده و پرسپکتیو خوبی را برای شما به ارمغان می‌آورد. برای ساخت پانوراما در فتوشاپ از Photomerge استفاده نمایید.

م

منبع

برگرفته از: Digital camera world

نظرات شما

  1. پوریا

    ۷ شهریور ۱۳۹۶

    ممنون بسیار زیبا و خوب

  2. Dudebehzad

    ۲۶ دی ۱۳۹۴

    واقعا سایت خوبی دارید.پاسخ گویی شما هم عالیست
    امیدوارم همیشه پابرجا باشید

  3. میلاد

    ۱۷ فروردین ۱۳۹۴

    بسیار عالی و مفید
    ولی یک اشتباه رایج میان بیشتر عکاسان این است که به جای پانوراما میگویند پاناروما 🙂

    1. saman نویسنده

      ۱۸ فروردین ۱۳۹۴

      سلام خدمت شما

      تشکر از اینکه نظرتان را مطرح می نمایید،

      بله، درست می فرمایید. «پاناروما» های مطلب به «پانوراما» اصلاح شدند.

      تشکر از شما

  4. سینا

    ۲۶ مهر ۱۳۹۳

    سلام
    ببخشید در عکس های پانورما آیا نباید از قفل نورسنجی ( AE-L ) استفاده بشه ؟ که همه عکس ها از نظر نورسنجی یکسان باشند ؟


لطفا نظرتان در مورد مطلب را در اینجا مطرح نمایید. اگر سوالی دارید، در بخش پرسش و پاسخ مطرح نمایید.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *