نکات گرفتن عکس های بهتر – قسمت اول

سال ها پیش، زمانی که من یک دانشجوی خیال پرداز بودم، از هر عکاسی که به او برمی خوردم این سوال را می پرسیدم: «چطور عکس های بهتری بگیرم؟» من بسیار خوش شانس بودم که عکاسان بااستعداد و سخاوتمند زیادی مرا زیر پر و بال خود گرفتند تا راه را به من نشان دهند. بدون توصیه های ارزشمند آنها، به هیچ وجه نمی توانستم به عکاسی که امروز هستم، تبدیل شوم. از قضا، اولین سوالی که اکنون به عنوان یک تهیه کننده از من پرسیده می شود نیز همین است که «چطور عکس های بهتری بگیرم؟». در این مطلب تعدادی از نکات مهم که فکر می کنم کمک می کنند تا عکس های بهتری بگیرید را با شما به اشتراک می گذارم.

قسمت های بعد

نکات گرفتن عکس های بهتر – قسمت دوم

نکات گرفتن عکس های بهتر – قسمت آخر

۱

نزدیک شوید

رابرت کاپا، عکاس خبری مشهور گفته است: «اگر عکس های شما به اندازه کافی خوب نیستند، شما به اندازه کافی نزدیک نیستید». او در مورد پا گذاشتن به میان ماجرا صحبت می کرد. اگر احساس می کنید که تصاویر شما «برجسته» نیستند، یکی دو قدم به سوژه خود نزدیک تر شوید. کادر را با سوژه خود پر کنید و ببینید عکس شما بدون هدر دادن فضای زیاد چقدر بهتر به نظر خواهد رسید. هرچه به سوژه نزدیک تر باشید، بهتر هم می توانید حالات چهره او را ببینید.

۲

هر روز عکس بگیرید

عکاس لیا رابرتسون می گوید: «بهترین راه برای تقویت مهارت هایتان تمرین کردن است. زیاد تمرین کنید. تا جایی که می توانید عکس بگیرید – واقعا مهم نیست از چه چیزی. ساعت ها و ساعت ها وقت پشت دوربین خود بگذرانید.»

«همانطور که مهارت های تکنیکی شما به مرور زمان بهبود می یابد، توانایی شما در مهار آنها برای گفتن داستان ها نیز بهتر می شود. خیلی نگران یک روش خاص برای شروع نباشید. آزمایش کنید. سبک شما – «صدای» شما – به مرور زمان بروز خواهد کرد. و وقتی بروز پیدا کند، معتبرتر خواهد بود.»

۳

نور را ببینید

قبل از این که دوربین خود را بردارید، ببینید که نور از کجا می آید، و از آن به نفع خود استفاده کنید. چه نور طبیعی باشد که از خورشید می آید، و چه یک منبع نور مصنوعی مانند لامپ؛ چطور می توانید از آن برای بهتر کردن عکس های خود استفاده کنید؟ نور چگونه با صحنه و سوژه تعامل برقرار می کند؟ آیا یک ناحیه را برجسته می کند یا سایه های جالب ایجاد می کند؟ اینها همه مواردی هستند که می توانید برای تبدیل یک عکس معمولی به یک عکس خارق العاده استفاده کنید.

آموزش های مرتبط برای اکتشاف و مطالعه بیشتر شما:

عکاسی با نور طبیعی: درک و استفاده از نور طبیعی برای داشتن عکس هایی خیره کننده

آموزش مبتدیان برای استفاده از نور طبیعی در عکاسی منظره

آموزش عکاسی ماکرو با نور طبیعی

۳ نکته سریع: آموزش عکاسی پرتره احساسی کم نور با نور طبیعی

۴

اجازه بگیرید

عکاس آندریا فرانکولینی می گوید: «هنگام عکاسی از اشخاص، به خصوص در کشورهایی با فرهنگ ها و زبان های مختلف، برقراری ارتباط ممکن است دشوار باشد. در برخی کشورها، اگر از کسی عکس بگیرید که «قرار نبوده» از او عکس بگیرید، در صورتی که مراقب نباشید این کار می تواند خیلی زشت و ناهنجار باشد. پس برای احترام، همیشه باید اجازه بگیرید.»

«من شروع به عکاسی از یک سری بچه های مدرسه ای در پاکستان کرده ام. این عکس ها همه پرتره های ژست دهی شده هستند و همه آنها به پایین لنز نگاه می کنند. راهنمای من در مورد زبان به من کمک می کند و من خودم را به لبخند زدن، دست تکان دادن، و نشان دادن تصویر پشت دوربین به آنها محدود می کنم. تعجب خواهید کرد که مردم چقدر زود رو می گشایند و صمیمی می شوند.»

آندریا فرانکولینی یک عکاس ورزشی مشهور ایتالیایی الاصل ساکن سیدنی است. همچنین بنیانگذار My First School است، ائتلافی که هدف آن تسهیل آموزش در شمال پاکستان می باشد. می توانید کارهای او را از اینجا ببینید.

۵

در طول روز از فلاش استفاده کنید

ممکن است فکر کنید که فقط در شب یا در فضای داخلی باید از فلاش استفاده کنید، اما اصلا اینطور نیست. اگر در فضای باز یک روز بسیار روشن است و خورشید سایه های خشنی روی سوژه شما می اندازد، فلاش خود را روشن کنید. با تاباندن نور اضافی به سوژه خود، می توانید آن سایه های زشت را پر کرده و یک نوردهی یکنواخت ایجاد کنید.

۶

ایزو

موقع تصمیم گیری در مورد این که از چه ایزویی استفاده کنید، سوالاتی هست که باید از خودتان بپرسید:

چه زمانی از روز عکاسی می کنید؟ اگر در وسط روز در فضای باز عکاسی می کنید، باید از یک ایزوی پایین تر مانند ۱۰۰ یا ۲۰۰ استفاده کنید. اگر در شب بدون سه پایه عکاسی می کنید، باید ایزو را به عددی بالاتر افزایش دهید تا بتوانید نور را روی سنسور دوربین ثبت کنید.

آیا سوژه به خوبی روشن خواهد شد؟ اگر سوژه یا صحنه شما خیلی تاریک است، باید از یک ایزوی بالاتر مانند ۸۰۰ یا ۱۶۰۰ استفاده کنید.

آیا یک تصویر شارپ می خواهید یا تصویری با حرکت بیشتر؟ استفاده از یک سرعت شاتر بالا برای ثبت حرکت سریع ممکن است به این معنی باشد که باید از یک ایزوی بالا برای جبران استفاده کنید. به همین ترتیب، اگر از یک سرعت شاتر آهسته برای ثبت تاری استفاده می کنید، یک ایزوی پایین برای جبران نیاز خواهید داشت.

فراموش نکنید، افزایش ایزو حالت دانه دانه یا اندازه پیکسل ها را در عکس شما افزایش خواهد داد. بنابراین اگر عکسی با «نویز دیجیتال» زیاد نمی خواهید، از ایزوی ۳۲۰۰ یا ۶۴۰۰ استفاده نکنید.

۷

f/4

عکاس پیتر والیس می گوید: «f/4 دیافراگم مخصوص من است. اگر از یک دیافراگم باز با یک لنز بلند (۲۰۰ تا ۴۰۰ میلیمتر) استفاده کنید، می توانید سوژه را از پس زمینه جدا کنید (دستیابی به پس زمینه مات). این کمک می کند تا او برجسته شود. همیشه جواب می دهد.»

۸

باید شوخی کنید

عکاس دین بوترل می گوید: «یک شوخی به موقع همیشه لبخند طبیعی تری نسبت به گفتن جمله “لبخند بزنید” به لب می آورد.»

بیشتر بیاموزید: ۴۳ راه نشاندن لبخند بر لب و ژست دهی طبیعی در عکاسی پرتره

۹

کتاب بخرید، نه ابزار

داشتن تجهیزات دوربین گران قیمت همیشه به این معنی نیست که عکس های خوبی می گیرید. من تصاویر فوق العاده شگفت انگیزی را دیده ام که با چیزی جز یک گوشی هوشمند گرفته نشدند. به جای داشتن ده لنز مختلف، روی چند کتاب عکاسی خوب سرمایه گذاری کنید. با نگاه کردن به کار اساتید، نه تنها الهام می گیرید، بلکه ایده هایی برای بهبود عکس های خود به دست می آورید.

۱۰

روند کار را آهسته کنید

عکاس براد مارسلوز می گوید: «قبل از فشردن دکمه شاتر، وقت بگذارید و در مورد این که در منظره یاب چه می گذرد فکر کنید. چطور می خواهید عکس را ترکیب بندی کنید؟ چطور می خواهید آن را روشن کنید؟ بدون این که اول کمی فکر کنید مستقیم به سراغ کار نروید.»

نویسنده: لیزا کلارک (Lisa Clarke)


لطفا نظرتان در مورد مطلب را در اینجا مطرح نمایید. اگر سوالی دارید، در بخش پرسش و پاسخ مطرح نمایید.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *