راهنمای خرید لنز ماکرو: چگونه یک لنز مناسب عکاسی ماکرو انتخاب کنیم

یک سوال رایج در بین کسانی که به تازگی عکاسی ماکرو را شروع کرده اند این است که «چه لنزی را باید انتخاب کنم؟» یا «بهترین لنز برای عکاسی ماکرو چیست؟». با توجه به تعداد گزینه ها، پاسخ به این پرسش دشوار است و به تعدادی از عوامل (نیازهای فیزیکی، بودجه، سوژه، سبک، و غیره) بستگی دارد. هیچ لنز ماکروی ایده آلی وجود ندارد. با این حال، این مقاله، با تمرکز بر سه رکن اصلی فاصله کانونی، کیفیت تصویر، و قیمت، شما را در انتخاب لنز ماکرو مناسب برای نیازهایتان راهنمایی خواهد کرد.

این مقاله توسط فروشگاه آنلاین تجهیزات عکاسی «دیجی ۲۴» به شما تقدیم می شود:

یک نکته در مورد کیفیت تصویر

هنگام انتخاب لنز، عکاسان اغلب بر کیفیت تصویر، و به خصوص وضوح (شارپنس) تمرکز می کنند.

خوشحالم به شما بگویم که، برای عکاسی ماکرو، این مسئله چندان اهمیتی ندارد. چرا؟ لنزهای ماکرو فوق العاده شارپ هستند. حتی لنزهای موجود در پایین ترین رنج قیمت نیز وضوح سطح حرفه ای ارائه می دهند، به خصوص زمانی که از یک دیافراگم بسته (f/stop با عدد بزرگ) استفاده کنید. من در طول مدت حرفه عکاسی خود از ده ها لنز ماکرو استفاده کرده ام، و هیچ وقت از میزان وضوح تصویر ناراضی نبودم.

با این حال، این بدین معنی نیست که لنزهای ماکروی ارزان از گزینه های گران قیمت تر قابل تشخیص نیستند. لنزهای ماکروی گران قیمت اغلب وضوح و بوکه بهتری دارند.

به علاوه، لنزهای ماکروی ارزان تر گاهی اوقات مشکلاتی با کج نمایی یا ابیراهی رنگی (chromatic aberration) دارند – به طور کلی، ایجاد حاشیه ارغوانی یا زرد که در قسمت های دارای کنتراست بالای تصویر رخ می دهد. این مشکل را می توان در پس پردازش اصلاح کرد، اما من ترجیح می دهم در صورت امکان از ابیراهی رنگی اجتناب کنم. در ادامه وقتی در مورد لنزهای مختلف بحث می کنم، به هر گونه مشکل ابیراهی رنگی که تجربه کرده ام، اشاره خواهم کرد.

فاصله کانونی

من این بحث را حول محور فاصله کانونی متمرکز خواهم کرد؛ این یک راه آسان برای کوچکتر کردن محدوده لنز های ماکروی بالقوه است، چون فاصله کانونی اغلب گزینه های عکاسی ماکروی شما را تعیین و محدود می کند.

لنزهای ماکرو را از لحاظ فاصله کانونی می توان به سه دسته تقسیم کرد: کوتاه (۳۵-۶۰mm)، متوسط (۹۰-۱۰۵mm) و بلند (۱۵۰-۲۰۰mm).

1

لنز ماکروی کوتاه

– مزایا: سبک و ارزان.

– معایب: بوکه های کمتر چشمگیر، فاصله کاری کوتاه (برای عکاسی از حشرات بد است).

من عکس این گل کوکب را با استفاده از لنز ماکروی کوتاه Nikon 60mm f/2.8D گرفتم.

لنزهای ماکروی کوتاه معمولا برای عکاسی ماکروی گاه به گاه (غیر جدی تر) استفاده می شوند، یا به عنوان «لنزهای همه منظوره» که هر موقع نیاز داشته باشید آن را به لنز ماکرو تغییر می دهید. نگهداری و حمل آنها آسان است و بسیار ارزان قیمت هستند. همچنین به دلیل کوچک بودن، نگه داشتن آنها در دست آسان تر است.

با این حال، یک اشکال بزرگ لنزهای ماکروی کوتاه، فاصله کاری کوتاه آنهاست. فاصله کاری به فاصله انتهای لنز تا سوژه گفته می شود. برای عکاسی با بزرگنمایی بالا با یک لنز ماکروی مثلا ۶۰mm، سوژه باید بسیار به لنز نزدیک باشد. این می تواند مشکل ساز باشد. اول از همه، هنگام عکاسی از حشرات معمولا به کمی فاصله نیاز است، بنابراین نزدیک شدن به آنها اغلب امکان پذیر نیست.

عکس این گل لاله با لنز Nikon 60mm f/2.8D گرفته شده است.

علاوه بر این، بسته به شرایط روشنایی، سر (یا دوربین) شما ممکن است سایه ناخواسته ای بر روی سوژه بیاندازد. لنزهای کوتاه تر همچنین معمولا بوکه هایی با جذابیت کم تر ایجاد می کنند.

با این حال، اگر به دنبال عکاسی ماکروی گاه به گاه با تجهیزات قابل حمل تر و کیفیت تصویر قوی هستید، یک لنز ماکروی کوتاه تر ممکن است دقیقا همان چیزی باشد که نیاز دارید.

اگر با دوربین کانن عکس می گیرید و بودجه کمی دارید، باید نگاهی به Canon 60mm f/2.8 (با قیمت ۳۹۹ دلار) یا Canon 35mm f/2.8 IS (با قیمت ۳۴۹ دلار) بیاندازید. دومی تثبیت کننده تصویر دارد، که اغلب می تواند برای عکاسی ماکروی دوربین در دست بسیار مفید باشد. عکاسان نیکون، نگاهی به Nikon 40mm f/2.8 (با قیمت فقط ۲۲۵ دلار) بیاندازید.

عکس دیگری از گل لاله که با Nikon 60mm f/2.8D گرفته شده است.

اگر بودجه بیشتری دارید، باید Nikon 60mm f/2.8G (با قیمت ۵۹۶ دلار) یا Tamron 60mm f/2.0 برای نیکون (با قیمت ۵۲۴ دلار) و برای کانن (با قیمت ۵۲۴ دلار) را در نظر بگیرید.

در آخر، می توانید Nikon 60mm f/2.8D (با قیمت ۵۱۷ دلار) را نیز در نظر بگیرید. این لنز برای من خیلی عزیز است، چون اولین لنز ماکرویی بود که خریدم. من همیشه تحت تاثیر وضوح آن قرار می گرفتم. شایان ذکر است که فوکوس خودکار آن بسیار کُند است، اما من همیشه هنگام عکاسی ماکرو از فوکوس دستی استفاده می کنم (و شما هم احتمالا باید همین کار را بکنید!)، بنابراین این مورد مشکلی نداشت.

لنزک: جیمیز دمپسی، نویسنده این مقاله، در مطلب «آموزش گام به گام گرفتن عکس های ماکرو عالی» نیز فوکوس دستی را توصیه کرده است. در انتهای مقاله آموزش های بیشتری از جیمیز را به شما معرفی می کنیم.

عکس آخر با Nikon 60mm f/2.8D.

2

لنزهای ماکروی متوسط

– مزایا: فاصله کاری بیشتر، تا حدودی ارزان قیمت، بوکه های بسیار خوب، سبک.

– معایب: فاصله کاری هنوز هم نسبتا کوتاه.

عکس یک گل که در فاصله ۱۰۵mm گرفته شده است.

لنزهای ماکروی متوسط گزینه مورد علاقه شخصی من در میان لنزهای ماکرو هستند. آنها گزینه بسیار خوبی برای عکاسی از گل ها هستند، به خصوص عکاسی انتزاعی تر از گل ها، مانند کاری که من معمولا انجام می دهم. چرا؟

اول از همه، این لنزها نسبتا سبک هستند، که به این معنی است که من می توانم بدون هیچ دردسری، حتی در نور کم، آنها را در دست نگه دارم. این امر انعطاف پذیری بسیار بیشتری را فراهم می کند.

دوم، یک لنز ماکروی متوسط، فاصله کاری عالی ای برای عکاسی از گل ها ارائه می دهد. من دوست دارم خیلی به گل هایی که از آنها عکس می گیرم نزدیک شوم. نه آنقدر نزدیک که تقریبا به گل برخورد کنم، و نه آنقدر دور که گل ها، برگ ها و شاخه های دیگر سر راه قرار گیرند.

عکس یک گل رز که با لنز Canon 100mm f/2.8L گرفته شده است.

سوم، این لنزها اپتیک باکیفیتی را اغلب با قیمت بسیار پایین ارائه می دهند. به عنوان مثال، Tamron f/2.8 (که با قیمت ۶۴۹ دلار معمولا ارزان ترین لنز در میان این لنزهای ماکروی میان رده است)، تصاویری با وضوح و بوکه عالی به شما می دهد.

اگر می خواهید عکاسی از حشرات انجام دهید، یا اگر اغلب با سه پایه عکس می گیرید و کیفیت تصویر بیشتر یک لنز ۱۵۰-۲۰۰mm را می خواهید، توصیه می کنم نگاهی به لنزهای ماکروی بلندتر بیاندازید. با این حال، اگر به عکاسی از گل ها با نگه داشتن دوربین در دست علاقه مند هستید، یا اگر بودجه کافی ندارید اما یک لنز ماکروی اختصاصی تر می خوهید، یکی از آن لنزهای میان رده ذکر شده در بالا را توصیه می کنم.

بیشتر بیاموزید: تجهیزات عکاسی ماکرو با بودجه کم

اولین مورد در میان گزینه های ارزان تر Tamron 90mm f/2.8 فوق الذکر برای نیکون و کانن است. در یک مقطع زمانی، این لنز اسب بارکش من بود (زیاد از آن کار می کشیدم). اگرچه گاهی اوقات با ابیراهی رنگی، وضوح، کیفیت بوکه، و قیمت بیشتر از آنچه که برای آن ساخته شده، مشکل داشتم. یک گزینه دیگر حول این قیمت Tokina 100mm f/2.8 برای کانن و نیکون است.

این عکس از یک گل مروارید با لنز Tamron 90mm f/2.8 (غیر VC) گرفته شده است. من عاشق بوکه ای هستم که این لنز ایجاد می کند.

با نگاهی به قیمت های لنزهای رده متوسط: Canon 100mm f/2.8 Macro USM بازخوردهای خوبی داشته است. نسخه جدید Tamron 90mm f/2.8 که قبلا به آن اشاره شد هم همینطور، که فناوری جبران لرزش را نیز ارائه می دهد. سیگما نیز لنز ماکروی ۱۰۵mm f/2.8 را با تثبیت کننده اپتیکال (نوری) ارائه می دهد.

من این عکس را با لنز مورد علاقه ام Canon 100mm f/2.8L گرفتم.

و بالاخره، در بین لنزهای گران تر، Nikon 105mm f/2.8G VR (با قیمت ۸۹۶ دلار) و Canon 100mm f/2.8L IS (با قیمت ۷۴۹ دلار) را داریم، که هر دو دارای کاهنده لرزش/تثبیت کننده تصویر هستند.

باید بگویم که اگر مجبور بودم یک لنز را انتخاب کنم تا همیشه از آن استفاده کنم – از میان تمام لنزهایی که داشته ام یا حتی در دستم گرفته ام – Canon 100mm f/2.8L را انتخاب می کردم. این لنز فوق العاده شارپ است، تثبیت کننده تصویر امکان عکاسی با نگه داشتن دوربین در دست در نور کم را میسر می کند، و بوکه آن رویایی است که به واقعیت می پیوندد.

۳

لنزهای ماکروی بلند

– مزایا: بهترین فاصله کاری، به طور کلی دارای بوکه و کیفیت تصویر عالی.

– معایب: سنگین، اغلب بسیار گران قیمت.

من این تصویر بسیار بزرگنمایی شده را با لنز Sigma 150mm f/2.8 (غیر OS) گرفتم.

لنزهای ماکروی بلندتر معمولا به طرز شگفت انگیزی کیفیت تصویر خوبی دارند – به طور کلی با قیمت بالا. به عنوان مثال، بوکه و وضوح Sigma 150mm f/2.8 (با قیمت ۱۰۹۹ دلار) عالی است.

من واقعا تحت تاثیر بوکه ای که لنز ماکروی Sigma 150mm f/2.8 ارائه می دهد، قرار گرفتم.

این لنزها همچنین دارای بهترین فاصله کاری هستند، که اغلب برای عکاسی از حشرات ضروری است.

مزیت دیگر فاصله کاری بیشتر، امکان استفاده از یک تکنیک ماکروی خلاقانه است: عکاسی از میان گل های خارج از فوکوس، که در آموزش های زیر به آن ها اشاره شده است:

آموزش عکاسی از طبیعت: نکته و تکنیک برای گرفتن عکس های خلاقانه

آموزش عکاسی از گل ها برای مبتدیان

آموزش عکاسی خلاقانه از میان اشیاء

تصویر سوم که با لنز ماکروی Sigma 150mm گرفته شده است. من از میان چند گل دیگر عکس گرفتم تا حالت رنگارنگ ملایمی به این تصویر بدهم.

با این حال این لنزها بسیار سنگین هستند، که نگه داشتن آنها در دست برای مدت طولانی را سخت می کند، و انجام این کار در نور کم تقریبا غیرممکن است. اگر می خواهید کار عکاسی حرفه ای از حشرات انجام دهید، یا اگر کیفیت تصویر درجه یک می خواهید و وزن و قیمت لنز برای شما مهم نیست، باید این لنزها را در نظر بگیرید.

لنزهای ماکروی بلند شامل Sigma 150mm (غیر OS) ارزان تر می باشند، که پیدا کردن آن کمی سخت تر است، اما کیفیت تصویر عالی ارائه می دهد و مثل یک بشکه ساخته شده است. این لنز ماکروی پشتیبان من (بعد از Canon 100mm f/2.8L) است، و زمانی که فاصله کاری کمی بیشتری می خواهم به سراغ آن می روم.

پس از آن، Tamron 180mm f/3.5 و Sigma f/2.8 OS را داریم.

و سپس، Nikon 200mm f/4 (با قیمت ۱۷۹۲ دلار)، و Canon 180mm f/3.5L (با قیمت ۱۳۹۹ دلار)، کیفیت تصویر خیره کننده و برچسب قیمت بالایی دارند. اگرچه من تا کنون از هیچ کدام از این لنزها استفاده نکرده ام، اما نظرات جنجالی در مورد اپتیک آنها، به خصوص Canon 180mm f/3.5L خوانده ام.

این تصویر دیگری است که با لنز ماکروی Sigma 150mm گرفته شده است. من از میان یک سرخارگل (کوکب کوهی) دیگر عکس گرفتم تا یک حالت بنفش ملایم به تصویر بدهم.

نگاهی به فروشگاه اینترنتی «دیجی ۲۴»، اسپانسر این مقاله لنزک:

اگر قصد خرید لنز ماکرو و یا سایر تجهیزات عکاسی را دارید پیشنهاد می کنیم به فروشگاه تجهیزات عکاسی اینترنتی «دیجی ۲۴» مراجعه نمایید، که البته به دلیل گستردگی فعالیت شان در یک سال اخیر ممکن است با این مجموعه آشنا بوده یا از آن خرید کرده باشید.

فروشگاه اینترنتی دیجی ۲۴ حدود یک سال پیش و در واقع پس از دو دهه فعالیت به صورت سنتی در زمینه آموزش عکاسی و فروش لوازم عکاسی راه اندازی شد. این وب سایت مجموعه ای کامل از محصولات برند های معتبر کانن، نیکون، سونی و…. و انواع دوربین های عکاسی آماتور، حرفه ای، دوربین های ورزشی و اکشن،‌ انواع لنز و تجهیزات جانبی را در سراسر کشور به فروش می رساند. قیمت های دی جی ۲۴ بسیار مناسب بوده و با بررسی کردن آن ها مطمئنا پشیمان نخواهید شد.

آموزش عکاسی ماکرو

اگر مایل به یادگیری عکاسی ماکرو هستید، آموزش های عکاسی ماکرو جیمیز دمپسی (اینجا کلیک کنید) را به شما عزیزان پیشنهاد می کنیم، همچنین برای دسترسی به کلیه مقاله های نوشته شده توسط جیمیز دمپسی اینجا کلیک نمایید.


ن

نتیجه گیری

اگرچه اکثر لنزهای ماکرو تصاویر باکیفیتی ارائه می دهند، اما هر لنز نیازهای خاصی را بهتر از بقیه برآورده می کند.

به طور خلاصه:

– اگر به دنبال یک لنز همه منظوره تر برای عکاسی ماکروی گاه به گاه هستید، یکی از لنزهای کوتاه را انتخاب کنید.

– اما اگر به دنبال یک لنز عکاسی ماکروی جدی تر هستید و ترجیح می دهید به صورت دوربین در دست با انعطاف پذیری بیشتر عکس بگیرید، به سراغ یکی از لنزهای رده متوسط بروید.

– و در نهایت، اگر می خواهید از حشرات عکس بگیرید یا کیفیت تصویر عالی می خواهید، یک لنز ماکروی بلند انتخاب کنید.

هنوز هم مطمئن نیستید که کدام لنز را بخرید؟ سوالات خود را در بخش پرسش و پاسخ سایت مطرح نمایید تا از لنزکی های با تجربه تر کمک بگیرید.

نویسنده: جیمیز دمپسی (Jaymes Dempsey)

نظرات شما

  1. مهتاب

    ۲۱ مهر ۱۴۰۰

    سلام ممنون از اطلاعاتتون
    ببخشید من میخوام عکاسی صنعتی کنم مثل جواهرات یا ادکلن یاهرچیز اینجوری
    بنظرتون کدوم لنز خوبه؟
    قیمتش هم متوسط باشه

  2. مهدی اسکندری

    ۲۱ شهریور ۱۳۹۹

    سلام بر شما. بسیار از مقالات و ارائه های تان استفاده کرده و می کنم. یکی از شانس های من آشنایی با لنزک است و واقعا برایتان از درگاه خدا توفقیق آرزو می کنم. باز هم تشکر مرا بپذیرید

  3. محسن پیرنیا

    ۱۵ دی ۱۳۹۸

    سلام.
    سپاس گزارم. کاربردی و جزء به جزء.
    ایکاش کمی هم درمورد فلسفه عکاسی می گفتید.
    پیروز باشید…

    1. سامان نویسنده

      ۱۶ دی ۱۳۹۸

      سلام خدمت شما

      خیلی متشکرم از اینکه دیدگاهتون رو با ما به اشتراک می گذارید،

      اگر در مورد فلسفه عکاسی کمی جزئی تر برایمان بنویسید چه نوع آموزشی مد نظرتان هست تشکر می کنم تا انشاالله در مقاله های بعدی پوشش دهیم.

      سپاس از همراهی شما و آرزوی بهترین ها

      1. محسن پیرنیا

        ۳ بهمن ۱۳۹۸

        عرض سلام و ادب بنده رو پذیرا باشید.
        سپاسگزار مهر و تذکر بجای شما هستم. شرمنده که دیر جواب دادم.
        اگر بخوام جزیی تر به مبحث فلسفه نگاه کنم، اول باید تصحیح کنم که منظور بنده بیشتر بررسی مبادی نظری عکاسیه. چند مورد رو که به ذهنم میرسه عرض میکنم.
        – بررسی دیدگاه ها و تعاریف عکاسان مطرح و تاثیر گذار در تاریخ عکاسی مثل رولان بارت، کارتیه برسون، جان سرکوفسکی و… در مورد عکاسی.
        – آموزش مبادی سواد بصری.
        – بیان تاریخچه مختصر درباره انواع ژانرهای عکاسی و معرفی عکاسان مطرح این سبک ها.
        – معرفی و مصاحبه با عکاسان مطرح و مدرسین و محققین دانشگاهی ایرانی و توضیح دیدگاه های خاص این عکاسان در مورد فن یا هنر عکاسی.
        – بررسی تاریخچه عکاسی و اولین عکاسان در ایران.
        با اطمینان این مسئله رو عرض می کنم، که سایت لنزک ظرفیت این رو داره که به آموزشهای سطوح بالاتری بپردازه تا مجموعه ای کامل و بی نظیر از درسها رو داشته باشه، کما اینکه تا الان هم همین طور بوده. به شخصه هیچ سایتی رو در آموزش عکاسی به قدرت لنزک ندیدم و امیدوارم این قدرت همین طور ادامه داشته باشه. بازهم یک دنیا سپاسگزار شما هستم.
        شرمنده، زیاده گویی کردم. به بزرگواری خودتون بر من ببخشایید. به هرحال هرچیزی که از عکاسی دارم رو مدیون لنزک هستم.
        پیروز باشید…

        1. سامان نویسنده

          ۳ بهمن ۱۳۹۸

          درود فراوان

          جناب پیرنیا، سپاس از همراهی شما و الان باید بگویم همکاری شما. متشکرم از طرف همه اعضای تیم لنزک.

          کامنت شما را ذخیره می کنم تا از آن بیشتر استفاده کنیم، چراکه یافتن بهترین مقاله های آموزش عکاسی که هدف ما هست زمان بر است.

          تشکر از اینکه شما هم به ما درس می دهید، بازخورد می دهید و نشان می دهید که این سایت خودتان است.

          من هم آرزو دارم روز به روز بهتر شویم با آرشیوی قوی تر و امکاناتی بیشتر.

          خواهش می کنم. باعث افتخار ماست، موفقیت عکاسان خودآموخته نشان دهنده موفقیت ما نیز هست و خیلی خوشحال مان می کند.

          همیشه برایمان بنویسید، همراهی تان و حس حضورتان برایمان یک دنیا ارزش دارد.

          سلامت، شاد و موفق باشید

          1. محسن پیرنیا

            ۳ بهمن ۱۳۹۸

            سلام دوباره به شما و تیم کار بلد لنزک.
            همیشه افتخار میکنم که عضو کوچکی از خانواده بزرگ لنزک هستم.
            پیروز باشید…


لطفا نظرتان در مورد مطلب را در اینجا مطرح نمایید. اگر سوالی دارید، در بخش پرسش و پاسخ مطرح نمایید.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *