آموزش عکاسی در طول ساعت طلایی

ساعت طلایی چیست، چه موقع است و چگونه در ساعت طلایی عکاسی کنیم؟ در این مقاله نحوه استفاده از مزیت نور طبیعی نرم و دمای رنگ گرم بلافاصله بعد از طلوع و پیش از غروب آفتاب را به شما عزیزان آموزش می دهیم.

بهترین زمان برای عکس گرفتن چه موقعی است؟ این سوال سختی است، اما یک پاسخ احتمالی خوب قطعا ساعت طلایی است، مدت زمانی که در طول آن نور خورشید نرم، اما با این حال گرم و دارای سایه های بلند است.

ساعت طلایی زمانی است که عکاسان منظره و پرتره اغلب بهترین کارهایشان را در آن انجام می دهند، که با نور خشن خورشید در هنگام ظهر تفاوت زیادی دارد. همچنین در ساعت طلایی می توانید با یک تیر دو نشان بزنید، چون درست بعد از طلوع و قبل از غروب آفتاب می آید. در اینجا در مورد ساعت طلایی و علت این که چرا چنین نور با کیفیت گرمی ایجاد می کند، و نحوه استفاده از آن برای بهبود عکاسیتان صحبت خواهیم کرد.

ساعت طلایی چیست؟

ساعت طلایی با طلوع و غروب خورشید می آید (مدتی بعد از طلوع و مدتی قبل از غروب خورشید)، و به اولین و آخرین نور هر روز اشاره دارد. بنابراین، از این به بعد به آنها تحت عنوان ساعات طلایی اشاره خواهیم کرد.

اینها زمان هایی جادویی برای عکاسی هستند، چون پرتوهای نور خورشید از میان مقدار زیادی از جو زمین عبور می کنند. آنها در حین حرکت، از میان گرد و غبار، آب و مولکول های هوای بیشتری عبور کرده، و در نتیجه فوتون های بیشتری را غوطه ور می کنند. نور خورشید کمتری به شما می رسد، که به همین دلیل است که می توانید بدون کور شدن به خورشید در حال غروب نگاه کنید.

لنزک: در انتهای مقاله یک وب سایت برای نشان دادن ساعت طلایی بر اساس موقعیت جغرافیایی معرفی شده است.

ساعات طلایی یک کیفیت نور فریبنده دارند. تصویر: Jamie Carter

همچنین به همین دلیل است که استفاده از سرعت شاترهای طولانی تر در طول ساعات طلایی امکان پذیر است، که به عکاسان اجازه می دهد تا در خلاق ترین حالت خود باشند. جو ضخیم تر نور آبی را پخش می کند، که طول موج بسیار کوتاهی دارد، بنابراین رنگ های گرمتر در انتهای قرمز طیف رنگ معمولا غالب می شوند. به همین دلیل است که خورشید در حال غروب یک رنگ نارنجی-قرمز دارد.

با این حال، سایه های بلند ایجاد شده توسط زاویه پایین خورشید در طول ساعات طلایی نیز به همان اندازه برای عکاسی مهم هستند. آنها نه تنها اجازه ترکیب بندی های خلاقانه را می دهند، بلکه حضور آنها بدون هیچ زحمتی یک حس زمان – یا شاید بی زمانی (ابدیت) – در عکس ها ایجاد می کند.

عکاسی در ساعات طلایی شامل استفاده از تنظیمات دوربین فرّار و همیشه در حال تغییر است. با این حال، یک مزیت بزرگ عکاسی در ساعات طلایی این است که احتمال انجام اشتباهات فاجعه بار هنگام عکاسی در یک مد نوردهی دستی کمتر است.

عکاسی منظره و معماری در ساعات طلایی

عکس های طبیعت و ساختمان ها واقعا می توانند از نور نرم ساعات طلایی بهره ببرند. در این زمان محدوده دینامیکی باریک تر است، که به این معنی است که امکان تنظیم یک نوردهی که جزئیات بیشتری را هم در سایه ها و هم در هایلایت های یک صحنه ثبت کند، وجود دارد.

تُن های گرم تر ساعت طلایی برای عکاسی از ساختمان ها عالی هستند. تصویر: Jamie Carter

با این حال، بهترین دلیل برای عکاسی از مناظر در طول ساعات طلایی این است که می توانید از سرعت شاترهای طولانی تر برای ثبت جزئیات بیشتر در یک صحنه ثابت (که ممکن است مستلزم تنظیم دیافراگم بر روی f/16 یا نزدیک آن باشد)، یا ثبت حرکت به صورت یک ماتی شیری مانند (به عنوان مثال، آبشارها یا امواج دریا در یک ساحل) استفاده کنید. در هر صورت، شگفت زده خواهید شد که هنگام طلوع یا غروب آفتاب برای یک عکس یکسان چقدر سرعت شاتر شما باید تغییر کند.

عکاسی پرتره در ساعات طلایی

عکاسان پرتره نیز از ساعت طلایی استفاده می کنند، نه تنها به این دلیل که تُن های گرم یک ته رنگ طلایی به سوژه های آنها می دهند، بلکه به این دلیل که هم نور خورشید می تواند بر روی صورت سوژه های آنها قرار گیرد بدون این که مجبور باشند چشم هایشان را نیمه باز کنند، و هم سایه بدون این که آن بخش از صورتشان کاملا تاریک شود. در حالی که نور مستقیم خورشید نیم روز اغلب به معنای استفاده از فلاش پر کننده برای یافتن کمی جزئیات در نواحی سایه دار یک چهره است، در ساعت طلایی همه چیز طبیعی است.

ساعت طلایی به ترکیب بندی نیز کمک می کند؛ عکسی که شامل یک شخص است و سایه اش، بلافاصله عمق دارد. به علاوه، اگر آخرین پرتوهای نور خورشید در حال غروب از کنار یا پشت به سوژه های شما برخورد کنند، می توانند یک روشنایی یا هاله در اطراف آنها ایجاد کنند که نگاه بیننده را به سمت خود جلب می کند.

ساعت طلایی در شمالی ترین و جنوبی ترین نقاط زمین می تواند ساعت ها طول بکشد. تصویر: Jamie Carter

در مورد عکس هایی که یک درخشش خیره کننده (فِلیر – flare) دارند نیز همینطور است، که گرفتن آنها تنها زمانی امکان پذیر است که خورشید پایین و بر روی خط افق باشد، هم از لحاظ ترکیب بندی و هم به دلیل شدت کمتر نور خورشید. به همین دلیل است که عکاسان مراسم عروسی معمولا بعد از مراسم مدت زیادی آن اطراف می پلکند.

آب و هوا چگونه بر ساعت طلایی تاثیر می گذارد؟

در هر عکاسی، حتی بهترین آماده سازی ها هم می تواند با آب و هوای بد خراب شود. با این حال، در ساعت طلایی ممکن است اینطور نشود، چون حضور ابرها می تواند با خورشید در حال طلوع یا غروب ترکیب شود و یک آسمان زیبا به وجود آورد. اگر آنقدر خوش شانس بودید که چنین چیزی ببینید، به دنبال انعکاس در دریاچه ها و حتی گودال های آب بگردید. با این حال، حضور ابر در افق مسلما از گرفتن عکس های مستقیم از خورشید در نقطه طلوع یا غروب خورشید جلوگیری خواهد کرد.

ساعت طلایی چقدر طول می کشد؟

متاسفانه، ساعت طلایی همیشه یک ساعت نیست. این که دقیقا چقدر طول می کشد به این بستگی دارد که شما دقیقا چه موقع در کجای این کره خاکی هستید.

طول و عرض جغرافیایی محلی که در آن قرار دارید، همراه با وقت سال، عبور (گذر) دقیق خورشید از میان آسمان و زاویه آن در هنگام طلوع و غروب خورشید را مشخص خواهند کرد. اگر نزدیک خط استوا هستید، ساعت طلایی در واقع بسیار کوتاه خواهد بود، و بلافاصله بعد از غروب آفتاب تاریکی مطلق حکم فرما می شود.

با این حال، هرچه از خط استوا به سمت شمال یا جنوب بروید، ساعت طلایی طولانی تر خواهد شد؛ اگر نزدیک دایره قطب، در اسکاندیناوی، کانادا، آلاسکا یا شمال روسیه باشید، ساعت طلایی در فصل بهار و پاییز می تواند بیش از یک ساعت طول بکشد.

چگونه ساعت طلایی را پیدا کنیم

اگر همیشه دنبال یک نور عالی می گردید، ساعت طلایی چیزی است که به دنبالش هستید – و وب سایت ها و اپلیکیشن های زیادی وجود دارند که آن را برای شما پیدا می کنند.

شاید ساده ترین وب سایت از بین تمام آنها Golden Hour باشد، که به طور خودکار مکان دقیق شما را شناسایی کرده و محاسبه می کند که ساعت طلایی در آن روز دقیقا از چه زمانی شروع می شود. این سایت به صورت اپلیکیشن برای آیفون و اندروید نیز در دسترس است (تصویر زیر).

با این که این سایت بسیار مفید است، اما اپلیکیشن GoldenHour.One برای برنامه ریزی عکاسی بهتر است. این اپلیکیشن علاوه بر نشان دادن زمان دقیق شروع و پایان ساعت طلایی (و ساعت آبی) برای هر مکان، یک حالت قطب نما برای پیدا کردن جهت دقیق نور خورشید نیز دارد. این بدین معنی است که شما می توانید محاسبه کنید چه موقع امکان گرفتن عکس ایده آلتان وجود خواهد داشت، و آن را در تقویم خود ذخیره کنید. همچنین شامل اطلاعات آب و هوا می باشد.

در هر صورت، ساعات طلایی را نباید دست کم گرفت. اگر واقعا می خواهید عکس های فضای باز شما برجسته و ممتاز باشند، باید در موقعیتی باشید که بتوانید از مزایای کامل این زمان های خاص روز بهره ببرید.

نویسنده: جیمی کارتر (Jamie Carter)

نظرات شما

  1. محسن پیرنیا

    ۲۳ خرداد ۱۳۹۷

    سلام به همه دوستان.
    دست مریزاد …
    مثل همیشه آموزنده و مفید.

    1. سامان نویسنده

      ۲۴ خرداد ۱۳۹۷

      درود فراوان

      سپاس از اینکه مثل همیشه ما را با دیدگاه ارزشمندتان یاری می نمایید.

      با آرزوی بهترین ها


لطفا نظرتان در مورد مطلب را در اینجا مطرح نمایید. اگر سوالی دارید، در بخش پرسش و پاسخ مطرح نمایید.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *