نکاتی برای عکاسی از طلوع و غروب های خیره کننده

طلوع و غروب خورشید فرصت های بی شماری را برای عکاسی به وجود آورده و زمان مناسبی برای عکاسی است. در این مقاله لنزک، نکات عکاسی از طلوع و غروب را مرور خواهیم کرد.

نکاتی برای عکاسی از طلوع و غروب های خیره کننده

از قبل فکر کنید – اگرچه گاهی اوقات عکس های طلوع و غروب آفتاب را می توان خودبخود بدون هیچ گونه پیش بینی قبلی گرفت، اما اغلب بهترین عکس ها با برنامه ریزی به دست می آیند. مکان هایی که ممکن است برای غروب آفتاب خوب باشند را یک یا دو روز قبل از عکاسی مشخص کنید. به دنبال مکان های جالبی بگردید که در آن نه تنها می توانید مسیر خورشید را تا پایین (افق) ببینید، بلکه فرصت هایی برای گرفتن عکس هایی که شامل المان های پیش زمینه و سیلوئت باشند نیز وجود داشته باشد. غروب آفتاب تنها نیم ساعت یا کمی بیشتر طول می کشد، بنابراین شما باید قبل از غروب در مورد این المان ها فکر کنید، وگرنه ممکن است عکس های مورد نظر خود را از دست بدهید.

زمان طلوع یا غروب آفتاب را از قبل پیدا کنید و حداقل نیم ساعت قبل آنجا باشید، چون اغلب قبل از ظاهر شدن خورشید یا بعد از این ناپدید شدن آن، جادوی واقعی اتفاق می افتد.

حواستان به آب و هوا نیز باشد.  معمولا وقت هایی که در آسمان ابر وجود داشته باشد، شگفتی واقعی اتفاق می افتد! همچنین از روزهایی که گرد و غبار یا دود در هوا وجود دارد آگاه باشید، چون آنها نیز می توانند نتایج شگفت انگیزی ایجاد کنند.

از قبل در نظر بگیرید که به چه تجهیزاتی ممکن است نیاز داشته باشید. از جمله سه پایه، لنزهایی که محدوده ای از فواصل کانونی به شما خواهند داد، باتری های اضافی و غیره.

تکنیک های ترکیب بندی

در فواصل کانونی مختلف عکاسی کنید زاویه باز می تواند عکس های منظره جالبی ایجاد کند، اما اگر می خواهید خورشید خودش یک ویژگی عکس باشد، می توانید درست بر روی آن زوم کنید.

به یاد داشته باشید که عرض خورشید تنها نیم درجه است، بنابراین هنگام عکاسی با یک لنز واید تنها بخش کوچکی از عکس را در بر خواهد گرفت. اگر می خواهید خورشید جزئی از عکستان باشد، باید با استفاده از هر چیزی از یک لنز ۲۰۰mm گرفته تا به بالا، بر روی آن زوم کنید. این کار نیاز شما به سه پایه را افزایش می دهد!

سیلوئت ها به عنوان نقاط کانونی مانند تمام عکس های دیگر، غروب نیز به یک نقطه توجه (جذابیت) نیاز دارد و یکی از بهترین راه های اضافه کردن یک نقطه توجه به تصویر این است که سعی کنید نوعی سیلوئت را در عکس بگنجانید. این سیلوئت می تواند یک چیز بزرگ مانند یک رشته کوه باشد، چیزی که بخشی از محیط باشد، مانند یک درخت نخل یا یک اسکله یا حتی می تواند یک شخص باشد.

نکته مهم در مورد سیلوئت ها این است که آنها به عکس های طلوع یا غروب آفتاب، حالت و زمینه اضافه می کنند.

بیشتر بخوانید: آموزش گام به گام گرفتن عکس ضد نور یا سیلوئت

قانون یک سوم قانون یک سوم را در عکاسی خود از طلوع و غروب آفتاب به یاد داشته باشید. اگرچه شما همیشه می توانید قوانین را بشکنید، اما اغلب ایده خوبی است که المان هایی مانند افق، خورشید، سیلوئت ها و غیره را در جایی به غیر از مرکز تصویر قرار دهید.

تکنیک های نوردهی

در نوردهی های مختلف عکاسی کنید اگر اجازه دهید دوربینتان تصمیم بگیرد که در چه طول شاتری عکاسی کند، احتمالا عکسی به دست می آورید که واقعا زیبایی نور را ثبت نمی کند. اغلب اوقات عکس کم نوردهی می شود، چون آسمان هنوز هم نسبتا روشن است.

به جای تکیه بر مُد خودکار دوربین، غروب آفتاب زمان ایده آلی برای تغییر حالت دوربین به مُد اولویت دیافراگم یا اولویت شاتر، و گرفتن عکس های مختلف در نوردهی های مختلف است.

نکته مهم در مورد طلوع و غروب آفتاب این است که هیچ نوردهی درستی وجود ندارد و شما می توانید با استفاده از انواع مختلف آنها نتایج خیره کننده ای به دست آورید. همچنین به یاد داشته باشید که نوردهی های مختلف (دیافراگم و سرعت شاترهای مختلف) نتایج متنوعی ایجاد خواهند کرد، بنابراین ارزشش را دارد که بیش از تنها چند عکس بگیرید کلید این کار آزمایش و تجربه کردن است.

من معمولا از مُد اولویت شاتر استفاده کرده و با یک سرعت شاتر نسبتا سریع شروع می کنم و سپس به آرامی به سراغ سرعت شاترهای آهسته تر می روم.

براکتینگ تکنیک دیگری که می توانید برای به دست آوردن نوردهی درست امتحان کنید براکتینگ است که در آن از آنچه که دوربین برای گرفتن تصویر به شما پیشنهاد می دهد استفاده می کنید و سپس چند عکس هم در زیر و هم در بالای آن نشانه می گیرید. به عنوان مثال اگر دوربین شما می گوید در ۱/۶۰ ثانیه در f/8 عکس بگیرید، شما یک عکس در ۱/۶۰ در f/5.6 و سپس عکس دیگری در f/11 می گیرید. با این کار شما یک سری عکس در نوردهی های مختلف به دست می آورید که نتایج و رنگ های کمی متفاوتی به شما خواهند داد. اکثر DSLR ها و برخی دوربین های دیجیتال کامپکت یک ویژگی براکتینگ توکار دارند، بنابراین نیازی نیست که شما این کار را به صورت دستی انجام دهید یاد بگیرید چطور از آن استفاده کنید!

قفل نوردهی خودکار یک ترفند نوردهی دیگر، در صورتی که شما مُد براکتینگ یا اعتماد به نفس استفاده از آن را نداشته باشید، استفاده از قفل نوردهی خودکار است، اگر دوربین شما این قابلیت را داشته باشد، که به شما اجازه می دهد دوربین خود را به سمت یک مکان تاریک تر نشانه گرفته و نوردهی را برای آن نقطه قفل کنید (به عنوان مثال می توانید آن را رو به سمت زمین مقابل خودتان بگیرید و نوردهی را بر روی آن قفل کنید) و سپس تصویر را رو به غروب آفتاب دوباره ترکیب بندی کنید. این بدین معنی خواهد بود که شما یک عکس زیاد نوردهی شده تر می گیرید.

دوربین را از مُد تراز سفیدی خودکار خارج کنید زمانی که شما مُد تراز سفیدی دوربین خود را بر روی حالت خودکار تنظیم می کنید، ریسک از دست دادن برخی از تُن های طلایی گرم طلوع یا غروب آفتاب را متقبل می شوید. در عوض عکاسی در مُد ابری یا سایه را امتحان کنید که به دوربین شما می گویند که همه چیز را کمی گرم تر کند. همچنین، اگر در حال عکاسی از طلوع آفتاب هستید و عکسی با یک حالت سردتر می خواهید، می توانید با تنظیمات تراز سفیدی دیگر آزمایش کنید.

سایر نکات مربوط به طلوع و غروب آفتاب

سه پایه اگر شما در حال عکاسی در سرعت شاترهای طولانی تر و با فواصل کانونی طولانی تر هستید، یک سه پایه یا روش دیگری برای اطمینان از این که دوربین شما کاملا ثابت و بی حرکت باشد، ضروری است.

فوکوس دستی گاهی اوقات هنگام عکاسی در شرایط نوری حاد، بعضی از دوربین ها ممکن است مشکل فوکوس داشته باشند. اگر این مسئله برای دوربین شما صدق می کند، به مُد دستی تغییر حالت دهید تا مطمئن شوید که عکس های واضح یا شارپ خوبی می گیرید.

به اطراف خود نگاه کنید چیز شگفت انگیز در مورد غروب آفتاب این است که نه تنها رنگ های شگفت انگیزی در آسمان مقابل شما ایجاد می کند، بلکه همچنین می تواند یک نور طلایی زیبا به وجود بیاورد که برای انواع دیگر عکاسی فوق العاده است. از آنجا که پیشرفت غروب آفتاب فرصت های دیگری برای عکاسی در اطراف شما به وجود می آورد (نه فقط در مقابل شما)، ممکن است یک فرصت عالی برای گرفتن پرتره، عکس منظره، عکس ماکرو و غیره در پشت سر خود در نور طلایی به دست آورید.

به عکس گرفتن ادامه دهید طلوع یا غروب آفتاب به مرور زمان به طور ثابت تغییر می کند و می تواند بعد از این که خورشید پایین می رود یا ظاهر می شود، رنگ های عالی ایجاد کند، بنابراین همانطور که در بالا اشاره کردم، به عکاسی در نوردهی های مختلف و فواصل کانونی مختلف ادامه دهید، تا وقتی که مطمئن شوید دیگر همه چیز تمام شده است.

نویسنده: دارن رووسه (Darren Rowse)

نظرات شما

  1. مبین ثریا

    ۲۰ مهر ۱۴۰۰

    خیلی زشته 🤬🤬🤬🤬

  2. elize

    ۷ شهریور ۱۳۹۸

    سلام خدمت شما ، ممنون از اطلاعات مفیدی که در اختیار دوستان قرار میدید. یک سوال دارم ، اگر بخوایم دایره خورشید واضح بیافته باید دوربین رو روی چه دیافراگمی تنظیم کرد؟

  3. آرام خوشبختی

    ۲۳ تیر ۱۳۹۸

    با سلام و عرض ادب
    سوالی از دوستان همیشه فعال سایت وزین لنزک داشتم به این شرح که آیا عکاسی از خورشید در هنگام طلوع و غروب باعث صدمه به لنز و دوربین نمیشه؟
    صدماتی مانند سوختن پیکسل ها و …..
    سپاسگذار میشم اگه پاسخگو باشید

    ارادتمند همیشگی شما
    آرام خوشبختی

    1. سامان نویسنده

      ۲۸ تیر ۱۳۹۸

      سلام خدمت شما

      سپاس از همراهی همیشگی شما با سایت خودتان لنزک

      از آنجا که کامنت ها را نمی رسیم تک تک پاسخگو باشیم، ممنون می شویم سوالاتتان را در بخش پرسش و پاسخ مطرح فرمایید تا سایر دوستان نیز بهره مند شوند.

      با آرزوی بهترین ها


لطفا نظرتان در مورد مطلب را در اینجا مطرح نمایید. اگر سوالی دارید، در بخش پرسش و پاسخ مطرح نمایید.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *