نقد عکس #۱۷۶

«نقد عکس» نام یکی از بخش های لنزک است. در بخش نقد عکس، که آخر هفته ها برگزار می شود، ما عکس ارسالی یکی از خوانندگان عزیزمان را منتشر می کنیم و از شما خواهش می کنیم که انتقادات سازنده خود را در مورد آن مطرح نمایید. این یک راه عالی برای یادگیری بیشتر در مورد عکاسی، مطرح کردن دیدگاه ها و نقد شدن عکس خود شماست. در ادامه از شما برای شرکت کردن در این بخش و مطرح کردن نظرتان در مورد عکس نقد شماره ۱۷۶ دعوت می کنیم.

قوانین ساده این بخش

  • گاهی ما عمدا عکس هایی که بی عیب نیستند را انتخاب می کنیم، پس لطفا با انتقادات سازنده خود به دوستانتان کمک کنید
  • آزادانه هر نصیحتی که می دانید مفید است را مطرح کنید – ترکیب بندی، نورپردازی، ویرایش و…

کاندید این هفته بخش نقد عکس (برای مشاهده سایز بزرگ روی عکس کلیک کنید):

عکس

مشخصات عکس :

  • دوربین: Canon EOS 70D
  • لنز: ۵۵-۱۸
  • دیافراگم: f/5
  • سرعت شاتر: ۱/۳۲۰sec
  • حساسیت سنسور: ISO-1200
  • فاصله کانونی: ۴۵mm

عکاس: شاهین پورحسین

قصد داشتید چه چیزی را به تصویر بکشید؟

از اونجایی که آماتور هستم و مقاله های آموزشی لنزک رو دنبال میکنم، یک روز از خونه بیرون زدم تا تمرین «۵ بله ۵ نه» رو انجام بدم… من هم به سمت افرادی رفتم که مطمئن بودم جواب نه به من خواهند داد… فردی که در تصویر مشاهده میکنید یک فروشنده به ظاهر عبوس و بی اعصاب در بازار های روزانه بهشهر هستش که وقتی بهشون پیشنهاد عکاسی دادم با روی خوش و یک حس خوب پذیرفتن و این باعث شگفت زدگی من شد.
جالب ترین چیز برای من لبخند بود اونی که فکر میکردم محاله ممکنه بهم جواب بله بده بهترین لبخند رو زد… لبخند 🙂

لطفا نظر خود را در قسمت نظرات، پایین همین صفحه، مطرح نمایید. شما چگونه چنین صحنه یا عکسی را به طور متفاوتی به تصویر می کشیدید؟ تشکر فراوان از همه عزیزانی که هفته گذشته در این بخش دیدگاهشان را مطرح نمودند.

سازنده ترین نظرات در سایت به شکل برجسته ای نمایش خواهند یافت. شما هم می توانید با کلیک روی این لینک عکس خود را برای بخش نقد ارسال نمایید.

مروری بر نقد عکس هفته گذشته

یکی از دیدگاه های برجسته هفته گذشته: mahdi1356: ضمن عرض سلام .با تشکر فراوان از عکس بسیار زیبایی که ارسال کردید. از نظر بنده حرکت سوژه مصنوعی نمیباشد و شما در لحظه با بهترین تنظیمات یک دوربین فول فریم شاتر زده اید. سوژه از پشت عکاسی شده و بیننده مرد، با یک بازه سنی بالا میتواند با سوژه ارتباط بر قرار کند. اینکه کف پای چپ سوژه به صورت صاف با رنگ زرد در نقطه طلایی قرار گرفته به بیننده گوشزد میکنه که این اثر را با دقت و احتیاط کامل نگاه کند. اینکه دست راست با چوب که برای چوبان نقش یک وسیله چند منظوره را دارد جالب است و نشان از کادر بندی حرفه ای شما دارد. حرکت دست چپ بیننده را به فکر وا میدارد. کنراست و عمق میدان عالی است. چوپان برای کسب روزی حلال به دنبال گله ای میرود که جلو تر از او و در ابهام (از این جهت که احتمال به ثمر نرسیدن هست) در حرکتند و فضولاتی شفاف در زیر پای چوپان. هوای مه آلود ، خیسی زمین و عمق فکوس نسبتا کم به زیبایی عکس افزوده است. بهتر بود برداشت از این اثر زیبارا به عهده بیننده میگذاشتید. شخصا برداشتی از یک حضور مفید، پر انرژی، ساده و به دور از آلودگی شهری را داشتم. در نهایت ممنون از این اشتراک زیبا.

لنزک: نقد فوق یکی از نقد های برجسته مطرح شده در هفته گذشته می باشد. ما سعی می کنیم هر هفته یکی از نقد های سازنده خوانندگان عزیزمان را در این قسمت معرفی کنیم، اما قطعا قضاوت در مورد «برجسته ترین» نقد بر عهده شما است. از این رو توصیه می کنیم شما نیز تمامی این نقد ها را مطالعه بفرمایید. برای مطالعه تمامی نقد های مطرح شده در هفته گذشته، روی عکس فوق کلیک کرده و به پایین صفحه مراجعه نمایید.

نظرات شما

  1. حمید بابایی

    ۳۱ فروردین ۱۳۹۶

    درود فراوان خدمت همه هنردوستان عزیز
    قاب عکسی رو مشاهده میکنیم با ژانر پرتره به صورت عمودی از چهره مرد میانسالی که چشمانی خاکستری و شالی بر گردنش به رنگ قرمز که خط هایی سیاه رنگ درون آن کار شده است و پیشانی سمت چپ مرد بظاهر دارای بخیه بوده و با ظاهری تقریبا نورمال و تبسمی جالب در مکانی که پشت سوژه تعداد دو خودرو که مقدار کمی از آنها معلوم است و زمانی که با توجه به نور خورشید که از پشت سوژه از میان لابلای شاخه های درختان مشخص است ، زمان صبح رو نشون میده .
    با توجه به زاویه ای که سوژه با عکاس داشته کادر مستقیم به دید چهره رو انتخاب کرده که میتونست خلاقیت بیشتری نسبت به بستن کادر بندی نشون بده و البته نباید از حق گذشت که چشمان سوژه باعث شده که شاید این قاب رو انتخاب کنه و این قاب و این کارد ارتباط عاطفی بهتری به صورت مستقیم برقرار کرده .
    رنگ های شاد و گرم به خوبی در قاب نشسته و با توجه به انعکاس نوری که در مردمک چشم سوژه مشخص هست به خوبی نشون میده که نور طبیعی کافی (نور آسمان ) در قاب وجود داشته که این جای تحسین داره .
    نکته ای که جالبه انتخاب iso 1200 هست که بعیده یه همچین ایزوی باشه .چیزی که تو قاب دیده میشه با توجه به عدم نویز که معمولا در ایزو های بالا مشخص تر خواهد بود ، ایزوی زیر ۴۰۰ هست که باید یکبار دیگه عکاس محترم اگزیف عکس خودشونو چک کنند.
    از نقاط قوت لنز های ۱۸-۵۵ اینه که باید به سوژه نزدیک بشی و ارتباط داشته باشی تا بتونی یه عکس پرتره خوب بگیری که این امر در این قاب به خوبی صورت گرفته (تبسم مرد)
    آرزوی موفقیت برای عکاس محترم و پیشناد من به عکاس محترم ، که موقع عکاسی حتما به بک و لوکیشن هم دقت بیشتری داشته باشند .

  2. javad_toosi

    ۳۰ فروردین ۱۳۹۶

    با سلام و آرزوی ساعات خوش برای شما همراهان سایت لنزک
    در نگاه اول عکس خالی از هرگونه ایراد تکنیکی و فنی به نظر میرسد و بجز اثر زخم از نظر بصری هم یک پتره عالی با رنگهای ,سوژه و بوکه های بسیار زیبا روبه رو هستیم که رنگ و نگاهِ چشمان سوژه و دقت عکاس در فکوس روی آن ,نگاه بیننده را برای چند ثانیه بر روی خود ثابت نگه میدارد . در ادامه چهر ,لبخند ,موضوع و هدف عکاس ذهن را درگیر مسائل پشت این چهره به ظاهر شاد می کنید .از این رو است که دوستان در نقد خود در کنار عکس زندگی سوژه را نیز مورد نقد و تفسیر قرارداده اند .
    در نگاه دوم که دقیق تر به عکس نگاه میکنیم متوجه کاستی هایی هم در آن میشویم . از جمله کادر بندی . عکاس به واسطه از دست ندادن آن بوکه های زیبا فضای خالی بالای سر را بیش از نیاز قرارداده است ، همچنین از زاویه بالاتر از سوژه عکس گرفته شده است که نه آنقدر بالاست که زاویه جدید و خلاقانه ای تبدیل شود و نه در خط افق دید سوژه قراردارد . در انتخاب سوژه و تلاش برای عکاسی و موضوع هیچ جای صحبتی نیست و همه چیز عالی است (آماتوری که حرفه ای عکاسی میکند) .
    هرچند استفاده از سرعت زیاد شاتر باعث بالا بردن ایزو شده است ، چیزی از ارزش عکس و حتی کیفیت مطلوب آن کم نکرده و فقط تاکید بر تمرین و مطالعه بیشتر دارد (برای همه ما ) ، همه عکاسان خیابانی و اجتماعی با ترس از تار شدن عکس آشنا هستند . در کمتر از یک ثانیه ممکن است تمام روز شما از دست برود پس این سرعت شاتر برای عکاس ما خالی از توجیه نیست .
    مقدار دیافراگم ،فاصله کانونی ، نوع لنز ، ساعت عکاسی مناسب بنظر میرسد . نور به خوبی روی صورت سوژه نشسته است و شاید درقسمت پردازش نهایی با افزایش اکسپوژن و تغییر وایت بالانس میتوانست نور بیشتری رو صورت سوژه داشته باشد و حس زندگی را بیشتر نشان دهد .
    در یکی از مطالب سایتی (احتمالا همین سایت لنزک) در مورد steve mc curry نوشته شده بود . متهم به دستکاری و فتوشاپ در عکسهایش شده و او در پاسخ به این مسئله گفته بود آن عکسها خبری نبودند در نتیجه کمی ادیت عکس و از بین بردن جای زخم روی صورت خالی از لطف نبود .
    انچه مسلم است ،رنگ چشمها ،بازتاب نور در آن ، شال قرمز ،رنگهای گرم و عمق فکوس مناسب عکس زیبای خلق کرده است و نشان میدهد عکاس پتانسیل خوبی در عکاسی خیابانی و اجتماعی دارد . امیدوارم این شاخه عکاسی را ادامه‌ دهد .
    موفق و پیروز باشید

  3. هومن مرسلی

    ۲۹ فروردین ۱۳۹۶

    با سلام
    چشمان گیرا همواره پر تاثیر ترین و جذاب ترین اجزا در یک عکس پرتره محسوب میشوند و نا خود آگاه نگاه بیننده را به درون خود میکشند. از این حیث عکاس سوژه و چهره بسیار خوبی را برای عکس خود انتخاب نموده.
    چشمان سبز رنگ این مرد در کنار فضای رنگی گرم پس زمینه و به ویژه شال قرمز روی گردنش تضاد رنگی زیبایی را آفریده و به زیبایی عکس افزوده است.
    از سویی دیگر، لب های نیمه خندان سوژه در کنار چشمانی که احساس شادی چندانی در آن دیده نمیشود، تضاد احساسی جالب توجهی را ایجاد کرده که بیننده را به اکتشاف هر چه بیشتر در مورد این مرد راغب میکند. تضادی که شاید برای بسیاری از ما آشناست و احساس ما را هر چه بیشتر با احساس این مرد پیوند میزند.
    در مورد ترکیب بندی عکس، زاویه نگاه دوربین و همچنین کادربندی عکس میتوانست در جهت ایجاد یک ترکیب بندی مناسب تر تغییر کند. چشمان نافذ و گیرایی این چنین، میتوانست در جای مناسب تری در کادر قرار گیرد تا هرچه بیشتر در کانون توجه عکس بوده و ترکیبی زیباتر را ایجاد کند. یک سوم بالای کادر میتوانست نسبت به محل کنونی آن یعنی وسط کادر، محل مناسب تری باشد. همچنین زاویه دید مقدار کمی از بالا به سمت سوژه است (که احتمالا میتواند ناشی از اختلاف قد سوژه و عکاس باشد) که اگر به صورت مستقیم صورت میگرفت به ایجاد ترکیبی بهتر و مستحکم تر کمک میکرد.
    در نگاه به عکس گویی چشم های بیننده ناخودآگاه تمایل به نادیده گرفتن و حذف بخش بالایی کادر را دارند که این مساله علاوه بر مورد ذکر شده میتواند تا حدی ناشی از بخش پر نور غروب خورشید در پس زمینه باشد که فشار بصری زیادی را در بخش غیر ضروری کادر ایجاد کرده و تمرکز بیننده تا حدودی از بخش اصلی عکس دور میکند.
    در مورد تنظیمات دوربین، میشد چند پله ایزوی پایین تر و سرعتی کمتر به نور دهی و شارپنس مشابهی رسید و در عین حال احتمال وجود نویز را به حداقل رساند.
    در نهایت از دوست عزیز عکاسم بابت انتخاب سوژه و عکس زیبا و درخور مشاهده و نقدشون تشکر میکنم و آرزوی موفقیت دارم.

  4. مجید طریقتی

    ۲۸ فروردین ۱۳۹۶

    با سلام و احترام
    خیلی پرتره زیبایی را ثبت کردید.
    شاید اگر توضیحات عکاس را نمی خواندم فکر میکردم سوزه از پناه جویان سوری میباشد.
    انچه برای من در این تصویر زیبا است رنگها هستند و تنوع رنگ در این تصویر خیلی زیاد است. عکاس به خوبی سوزه را انتخاب کرده است.
    بدلیل اینکه رو به نور غروب عکاسی نموده اند و ما رنگ نارنجی را در بک داریم احتمالا نیاز به تنظیمات فوق بوده است.
    نگاه سوزه خیلی با مفهوم و دارای عمق میباشد.
    به عکاس تبریک میگوییم.
    موفق باشید.

  5. smr.sajadi

    ۲۷ فروردین ۱۳۹۶

    درود
    عکس زیباییست

    از دید بنده:
    چه خوب بود زوم مقداری کمتر
    بالای سوژه فضای خالی بیشتر
    لبه های یخه کاملا در کادر
    ماشین بیرون از کادر
    سرعت شاتر و ایزو کمتر
    تن رنگ کمتر
    ترجیحا در صورت امکان سوژه در محل کسب
    رعایت میشد…

    در کل حس خوبی داره و عالی
    موفق باشید

    1. javad_toosi

      ۳ اردیبهشت ۱۳۹۶

      با سلام خدمت آقای سجادی و ادمین های سایت لنزک
      ضمن احترام به نظر سایت و نظرات صحیح اقای سجادی لازم میدونم به این نکته اشاره کنم که موردی نوشتن ایرادات عکس حتی در این قالب نمیتونه نقد باشه یا حداقل نقد مفید (البته من در این ضمینه علم اکادمی ندارم و بر اساس مطالعات و تجربیات شخصی بیان میکنم) زیرا در این شکل از نقد هیچ توجهی یا اشاره ای به هدف عکاس ، شرایط عکاسی و ابزار دردست رس و نکات مثبت عکس نشده است . از طرفی در خود این نقد پارادکس وجود دارد چطور میتوان در محیط شغلی شخص عکس گرفت در حالی که خودرو در کادر نباشد(مگر منظور از محل کسب چیز دیگری باشد!! )
      در هر حال منظور از این مطلب که نوشتم این موضوع است که نقد یک نگاره ادبی است و نه ریاضی که خلاصه نویسی شود . ضمن تشکر و تقدیم مجدد احترام برای آقای سجادی و نقد ایشان امیدوارم همچنان در نقد ها مشارکت داشته باشند .
      موفق و پیروز باشید

  6. فرزاد

    ۲۶ فروردین ۱۳۹۶

    باتوجه به اینکه تمرکز اصلی عکس بر روی سوژه است، بیننده هم تمرکز می‌کند بر اینکه سوژه را بسنجد و نوعی سناریوسازی از او در ذهن داشته باشد. سوژه لبخند ملیحی دارد، جشمهای رنگی و ترکیب زیبایی از رنگ لباس و کنتراست رنگ موی سر و صورت دارد که همه اینها او را دلنشین می‌کنند.
    از طرف دیگه نامرتب بودن موهای او و از همه مهمتر پارگی و ترمیم پوست بالای ابروی راست او این گمان را ذهن می‌پروراند که سوژه آرام نیست و باید مراقب او بود. در این حالت حتی به نوع لبخندی که زده هم بیشتر مشکوک می‌شوی.
    بنابراین این پارادوکس عکس را جذاب کرده بطوریکه بیینده را به فکر می‌برد.
    از نظر فنی هم عکاس می‌توانست ایزو و سرعت شاتر را کاهش دهد تا نویز کمتری در عکس داشته باشد.

  7. حمیدرضا رسولی

    ۲۶ فروردین ۱۳۹۶

    با سلام خدمت دوستان و اساتید گرامی
    از دیدگاه فنی به نظر بنده شاید بهتر می‌بود که با توجه به فاصله کانونی که استفاده کردید(با در نظر گرفتن ضریب برش سنسور دوربینتون), کمی فاصله رو از سوژه بیشتر میکردید و بعد عکس رو کراپ میکردین.به چشم من تصویر کمی محدب میاد.هر چند فضای پشت سر این اقا فضای محدود و کمی هست اما بوکه‌ای که ایجاد شده گرما و انرژی عکس رو زیاد کرده.دیافراگم تقریبا خوبی رو انتخاب کردید هرچند به نظر میرسه گوش سوژه از فوکوس خارج شده باشه ولی لطمه‌ای به کلیت عکس نزده.
    اما خود سوژه:
    حالت انحنایی که در چشم این مرد زحمت‌کش بر اثر لبخند بوجود اومده مهربانی ایشون رو منعکس میکنه.خطوط چین و چروکهای انتهای چشم فکر میکنم بر اثر تابش زیاد خورشید به وجود اومده و نشون دهنده زحمت و مرارتیه که این مرد در طی روزهای زندگیش با اونها مواجه بوده.
    ته ریش و فرم سیبیل و لبها کاملا یه پدر مهربون و خواستنی رو به ذهن متبادر میکنه.موی مرتب اما شونه نخورده نشون میده عکس به صورت ناگهانی و احتمالا وقتی ایشون مشغول کار بوده گرفته شده.
    رنگ و انعکاس چشم‌ها یه جور شیطنت کودکانه رو منعکس میکنه و احتمال زیاد ایشون باید بسیار آدم شوخ و بذله‌گویی هم باشه!

    در نهایت تشکر میکنم از زحمتی که کشیدید و به نظر من پرتره موفقی رو ثبت کردید.

  8. ahzaheri

    ۲۶ فروردین ۱۳۹۶

    واقعا این عکس زیباست و یه حس خوبی توش داره.
    کچ لایت زیبایی هم در چشمان این مرد یاد شده که فوق العادست.
    اما به نظر بنده لازم نبود حساسیت و سرعت شاتر اینقدر زیاد باشه، و احتمالا در کیفیت عکس شما تاثیر میزاره و در زوم ۱۰۰ درصد احتملا کمی نویز دیده خواهد شد. یک عکاس همیشه در کنار سوژه و کادر بندی باید سعی کنه بیشترین کیفیت رو با توجه به امکانات داشته باشه.

  9. نیما

    ۲۶ فروردین ۱۳۹۶

    حرفه ای ترین اماتور


لطفا نظرتان در مورد مطلب را در اینجا مطرح نمایید. اگر سوالی دارید، در بخش پرسش و پاسخ مطرح نمایید.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *