چگونه دوربین را در دست بگیرید: شروع کار با دوربین DSLR جدید خود

به همان اندازه که آشنایی با امکانات دوربین جدید شما مهم است، نحوه صحیح نگه داشتن دوربین می تواند به داشتن عکس های واضح تر کمک کند. بنابراین چند دقیقه تمرین در نحوه صحیح نگه داشتن دوربین قبل از شروع عکاسی می تواند به داشتن عکس های بهتر کمک کند. در ادامه این مطلب لنزک نحوه گرفتن دوربین در دست را به شما خواهیم گفت.

وقتی از یک دوربین کوچکتر به یک دوربین بزرگتر می رسید، شاید در ابتدا جای دستتان را بر روی آن گم کنید. در این آموزش کوتاه همراه با تصویر به شما نشان می دهیم که چطور باید دوربین را در حالت های مختلف در دست بگیرید طوری که دوربین هم در امنیت باشد.

چطور دوربین را در دست بگیریم: راهنمای نگه داشتن دوربین رایگان لنزک (برای مشاهده در سایز بزرگ و ذخیره روی عکس زیر کلیک نمایید)

انگشت

بدنه دوربین طوری طراحی شده که بتوان آن را با دست راست گرفت و انگشت اشاره خود را روی دکمه شاتر قرار داد. شما باید طوری دوربین را بگیرید که بدون تغییر دادن جای انگشتانتان بتوانید دکمه شاتر را فشار دهید.

دست

لنز دوربین را بر روی دست چپ قرار دهید. باید بتوانید با انگشتان دست چپ حلقه های فوکوس و زوم را بچرخانید. بدنه دوربین را با دست راست نگه دارید.

آرنج

آرنج خود را به بدن خود تکیه دهید تا بتوانید دوربین را بی حرکت نگه دارید. هر چقدر آرنج شما از بدنتان بیشتر فاصله داشته باشد، دست شما بیشتر خواهد لرزید.

به حالت پرتره (عمودی) عکس بگیرید

اگر خواستید به شکل پرتره عکس بگیرید، دوربین را طوری بچرخانید که دکمه شاتر در بالا قرار گیرد. اگر این کار را برعکس انجام دهید دست های شما کاملاً به هم پیچ خواهند خورد.

ابرو

دوربین را بالا ببرید و در حالی که از نمایاب (Visor) دوربین نگاه می کنید دوربین را به ابروی خود تکیه دهید. با این کار دوربین را از قسمت دیگری به بدن خود تکیه داده اید که این کار باعث لرزش کمتر آن خواهد شد.

پاها

کمی پاها را از هم فاصله دهید تا تعادل بهتری داشته باشید. اگر برای عکس گرفتن مجبورید خم شوید، یک پا را کمی جلوتر قرار دهید تا استحکام بیشتری داشته باشید.

نفس کشیدن خود را کنترل کنید

وقتی می خواهید عکس بگیرید نفس خود را بیرون دهید. وقتی نفس خود را نگه دارید و یا نفس خود را داخل دهید (عمل دم را داشته باشید)، بدن شما کمی تکان خواهد خورد. تفاوتی که نحوه نفس کشیدن شما ایجاد می کند خیلی زیاد است.

حصیری به همراه داشته باشید

وقتی در خارج از خانه می خواهید زانو بزنید، ممکن است زانوی شما خیس و کثیف شود. یک حصیر و یا پلاستیک با خود به همراه داشته باشید تا در زمانی که می خواهید زانو بزنید هم راحت تر باشید و هم از کثیف شدن لباستان جلوگیری کنید.

یک پا را بالا بیاورید

وقتی می خواهید به حالت نشسته عکس بگیرید، یک پای خود را بالا بیاوید، با این کار می توانید خود را به شکل یک سه پایه در آورید. آرنج خود را بر روی زانوی پایی که بالا آورده اید قرار دهید و اتصالی بین پا و دست ایجاد کنید، با این کار می توانید خیلی مستحکم دوربین را نگه دارید و از تلو تلو خودن دست خود جلوگیری کنید.

دکمه های کنترلی در پشت دوربین

زمانی که دوربین را به صورت صحیح گرفته باشید بدون تکان دادن دست و سایر انگشت ها می توانید با تکان دادن انگشت شست دست راست به راحتی تنظیمات دوربین را از طریق دکمه های کنترلی در پشت آن تغییر دهید.

آرنج خود را تکیه دهید

اگر سطحی رو به روی خود دارید، آرنج خود را روی آن بگذارید تا بتوانید استحکام بیشتری داشته باشید. به دنبال سطوح صاف مانند دیوار و یا میز برای این کار باشید.

تکیه دهید

به دیوار تکیه دهید تا بتوانید دوربین را محکم تر بگیرید. اگر می خواهید بدون استفاده از سه پایه با سرعت شاتر پایین عکس بگیرید، این کار می تواند تا حدی به شما کمک کند.

م

منبع

برگرفته از: Digital camera world

نظرات شما

  1. راحله

    ۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۴

    سلام من دوربین نیکونd3200 دارم.اگه تنظیمات دستیشو بهم کمک کنین یاد بگیرم ممنون میشم.

    1. سامان نویسنده

      ۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۴

      سلام خدمت شما

      پیشنهاد می کنم مطالب بخش مقدمات عکاسی را از ابتدا مرور نمایید.

      مطلبی اختصاصی در مورد دوربین های نیکون به زودی منتشر می گردد که اگر مقدمات را فرا گرفته باشید، برایتان مفید واقع خواهد شد.

      موفق باشید

  2. علی

    ۴ آبان ۱۳۹۳

    در رابطه با عکاسی عمودی …. و پرتره….. باید دکمه شاتر در پایین قرار بگیرد./././. یعنی دست راست به عنوان کنترل دکمه شاتر . و پایین باشد././ و دست چپ به عنوان تنظیم کنند ه ی فاصله و حرکت لنز .
    .
    .
    برای راحتی کار میتوان از گریب استفاده کرد../././ ولی مقداری هزینه دارد./././ حدود ۱۵۰٫۰۰۰ تومان

  3. مجتبی

    ۳ مرداد ۱۳۹۳

    خیلی عالی بود مرسی

  4. رضا

    ۲۱ خرداد ۱۳۹۳

    عااااااااااااالی مرسی

  5. Saafa

    ۲۱ خرداد ۱۳۹۳

    خیلی خیلی عالی بود.
    میدونستم تاثیر داره، اما دیگه هیچوقت انقدر به نحوه عکاسیش دقت نمیکردم!

  6. محمد

    ۲۰ خرداد ۱۳۹۳

    عالی بود. دست مریزاد


لطفا نظرتان در مورد مطلب را در اینجا مطرح نمایید. اگر سوالی دارید، در بخش پرسش و پاسخ مطرح نمایید.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *