چگونه از فضای منفی در عکس هایمان استفاده کنیم – طبق آنچه که در این مطلب لنزک توضیح می دهیم، گاهی فضایی که در عکس هایتان رها می کنید سبب برتری آنها می شود. در ادامه به شما خواهیم گفت چطور از فضای خالی در عکس هایتان به نفع خود استفاده نمایید.
فضای خالی درون عکس ها (فضای منفی)، می تواند عکس را در مقایسه با حالتی که تمام فضا پر از جذابیت باشد، زیباتر تر و تمرکز بر آنرا راحت تر کند. فضای منفی می تواند چندین نقش کلیدی ایفا کند، پس در ادامه چندین نکته برای کمک به شما در تشخیص آنچه می خواهید در عکس نباشد ارائه می کنیم.
تقویت نقاط مهم
نقش اصلی فضای خالی برجسته کردن نقاط مهم در چشم بیننده است. اگر هیچ چیز دیگری نباشد که در جلب تمرکز رقابت کند، چشم ها بدون جست جوی بقیه ی عکس، مستقیما به سوژه مورد نظر شما متمرکز خواهند شد.
متعادل کردن عکس
فضای منفی می تواند عکس را در ظاهر متعادل تر نشان دهد. به عنوان یک قانون کلی، شما دو برابر فضایی که سوژه گرفته است، به فضای منفی نیاز دارید. مثلا، اگر یک پرتره کلوزآپ می گیرید و سوژه دقیقا یک سوم قاب تصویر را پر کرده است، باید دو سوم دیگر را به فضای منفی یا خالی اختصاص دهید.
به عکستان زمینه دهید
البته مواقعی هست که قانون قبلی به کار نمی آید؛ مثلا وقتی پرتره محیطی می گیرید و می خواهید فضای بیشتری از مکانی که در آن عکاسی می کنید را در عکس جا دهید.
در پرتره های محیطی، اغلب محیط اطراف سوژه است که عکس را جذاب تر می کند، پس پر کردن قاب تصویر با سوژه به معنای از دست رفتن زمینه و مفهوم عکس است.
برای سوژه فضای تنفس باز کنید
اگر سوژه تان را در یک سمت کادر قرار می دهید، مطمئن شوید به سمتی نگاه می کند که فضای منفی وجود دارد. همین نکته برای عکاسی اکشن نیز برقرار است؛ در این نوع عکاسی نیز عکس شما وقتی ترکیب بندی دلپذیر تری دارد که سوژه شما درون عکس فضایی برای حرکت کردن داشته باشد. البته اگر می خواهید حسی از سرعت در عکس ایجاد کنید یا بیننده را متعجب از اینکه سوژه به کجا می رود یا به چه چیزی نگاه می کند رها کنید، می توانید فضای منفی را پشت سوژه قرار دهید و سوژه را به سمت بیرون از عکس هل دهید (در استفاده از این روش باید محتاط باشید).
فضای منفی نباید خالی باشد
با استفاده از یک رنگ در پسزمینه هنگام عکاسی در فضای بسته، یا خارج از فوکوس قرار دادن پسزمینه هنگام عکاسی در فضای باز، می توانید پس زمینه را از توجه بیننده دور کنید و سوژه را در چشمان او برجسته نمایید. اگرچه گاهی محو کردن پسزمینه تاثیر عکس شما را کمتر می کند. مثلا، اگر می خواهید پرتره ای در طبیعت بگیرید و پشت سوژه شما یک صحنه ی کوهستانی قرار دارد، با دیافراگم بسته تری عکاسی کنید تا کل عکس واضح ثبت شود و در نتیجه با اصلاح فضای منفی، عکس شما تاثیر و معنای بیشتری پیدا کند.
در فضای منفی اغراق کنید
در این ایده یک قدم جلو تر بروید و رنگ را از عکستان حذف کنید تا فقط اشکال و فضای اطراف آنها قصه شما را شرح دهند. همچنین می توانید با عکاسی ضد نور یا سیلوئت (silhouette) بافت را نیز از عکس حذف کنید.
منبع
برگرفته از : Ephotozine
۱۷ تیر ۱۳۹۳
سلام سایت شما خیلی خوبه.نکات اموزشی جالبی دارد.ممنون ………..
۱۴ خرداد ۱۳۹۳
با سلام واقعا از زحمات شما خیلی ممنون من خیلی چیزا از سایت شما یاد گرفتم موفق باشید…