نقد عکس #۱۶۲

«نقد عکس» نام یکی از بخش های لنزک است. در بخش نقد عکس، که آخر هفته ها برگزار می شود، ما عکس ارسالی یکی از خوانندگان عزیزمان را منتشر می کنیم و از شما خواهش می کنیم که انتقادات سازنده خود را در مورد آن مطرح نمایید. این یک راه عالی برای یادگیری بیشتر در مورد عکاسی، مطرح کردن دیدگاه ها و نقد شدن عکس خود شماست. در ادامه از شما برای شرکت کردن در این بخش و مطرح کردن نظرتان در مورد عکس نقد شماره ۱۶۲ دعوت می کنیم.

قوانین ساده این بخش

  • گاهی ما عمدا عکس هایی که بی عیب نیستند را انتخاب می کنیم، پس لطفا با انتقادات سازنده خود به دوستانتان کمک کنید
  • آزادانه هر نصیحتی که می دانید مفید است را مطرح کنید – ترکیب بندی، نورپردازی، ویرایش و…

کاندید این هفته بخش نقد عکس (برای مشاهده سایز بزرگ روی عکس کلیک کنید):

عکس

مشخصات عکس :

  • دوربین: Canon EOS 6D
  • دیافراگم: f/2.8
  • سرعت شاتر: ۱/۶۴۰sec
  • حساسیت سنسور: ISO-160
  • فاصله کانونی: ۲۰۰mm

عکاس: آقای اسماعیل قاجار

قصد داشتید چه چیزی را به تصویر بکشید؟

بشنو از نی چون حکایت می کند…(حال نوازنده)

لطفا نظر خود را در قسمت نظرات، پایین همین صفحه، مطرح نمایید. شما چگونه چنین صحنه یا عکسی را به طور متفاوتی به تصویر می کشیدید؟ تشکر فراوان از همه عزیزانی که هفته گذشته در این بخش دیدگاهشان را مطرح نمودند.

سازنده ترین نظرات در سایت به شکل برجسته ای نمایش خواهند یافت. شما هم می توانید با کلیک روی این لینک عکس خود را برای بخش نقد ارسال نمایید.

مروری بر نقد عکس هفته گذشته

یکی از دیدگاه های برجسته هفته گذشته: ghasemm: سلام ایده شما برای عکاسی بسیار جالب است. وایت بالانس هم بخوبی انتخاب شده، اما شاید بهتر بود کادر خود را بیشتر به سمت چپ تصویر می کشیدید تا هم خورشید در یک سوم طلایی قرار بگیره، هم کودک یا کودکانی که سمت چپ دوچرخه مشغول بازی هستند در کادر باشند. چرخ اضافه در سمت راست عکس هم حذف می شد. موفق باشید.

لنزک: نقد فوق یکی از نقد های برجسته مطرح شده در هفته گذشته می باشد. ما سعی می کنیم هر هفته یکی از نقد های سازنده خوانندگان عزیزمان را در این قسمت معرفی کنیم، اما قطعا قضاوت در مورد «برجسته ترین» نقد بر عهده شما است. از این رو توصیه می کنیم شما نیز تمامی این نقد ها را مطالعه بفرمایید. برای مطالعه تمامی نقد های مطرح شده در هفته گذشته، روی عکس فوق کلیک کرده و به پایین صفحه مراجعه نمایید.

نظرات شما

  1. پوربا کریمی

    ۱۴ بهمن ۱۳۹۵

    سلام.
    موضوع بسیار مناسبی توسط عکاس محترم انتخاب شده است.
    اما به نظر بنده، محتوایی که شعر (بشنو از نی) دارد یا حتّی وضعیت روحی ای که نوازنده دارد، با ترکیب بندی این تصویر هماهنگ نیست.

    تکنیک قاب در قاب، شخص را تحت فشار قرار داده است. و خطوط عمودی و حتی اریبی که در تصویر وجود دارد، تصویر را پر انرژی می کند. انگار که شخص در حال له شدن است.
    اما جالب تر میشد که اطرف فرد، فضای منفی باشد و سوژه هم در نقطه ی طلایی باشد شخص تنها به نظر میرسید. شاید یک هدروم زیاد به این قضیه کمک میکرد. یعنی شخص، از محبوب خود دور است و در تنهایی خود نی مینوازد. و این حس دلتنگی را بیشتر بیان می کند.

  2. ghasemm

    ۲۴ دی ۱۳۹۵

    با سلام خدمت آقای قاجار.سوژه به خوبی فریز شده و محل انجام فوکوس هم بدرستی بوده.انتخابf2.8هم سوژه را بخوبی از پیش زمینه وپس زمینه جدا کرده.انتخاب مد سیاه وسفید هم به حال وهوای عکس بیستر افزوده.اما بنظر من اگر عکس رارنگی میگرفتید و بعد آن را سیاه وسفید میکردید اما نی نوازنده را به همان رنگ خود که فکر کنم زرد بوده راباقی میگذاشیتید تاثیر بیشتری داشت.بهتربود حین گرفتن عکس سوژه را در۱/۳چپ قرار میدادید. ودیوار جلو آنرا تا شروع خطوط افقی کنار سوژه حذف میکردید این کار باعث ایجاد خطوط هدایت چشم به سمت سوژه میشد.چرخش سوژه به سمت شما یا حرکت شما به سمت راست باعث نمایان شدن گونه سمت چپ سوژه میشدواین باعث از بین رفتن بزرگی کاذب بینی سوژه میشود.قطع نشدن آرنج سوژه هم نکته ای هست که در پرتره باید رعایت شود که با پایین آوردن دوربین و گرفتن عکس تا نیم تنه این مشکل هم رفع میشود.گرفتن اینچنین شاتهایی به صورت عمدی دارای حسی قوی تر است.موفق باشید

    1. ghasemm

      ۲۴ دی ۱۳۹۵

      ببخشید اصلاح میکنم گرفتن اینچنین شات هایی به صورت عمودی….

  3. علیرضا امیرخان

    ۲۳ دی ۱۳۹۵

    با سلام خدمت عکاس محترم
    آقای قاجار

    نکاتی در مورد این برداشت خوب به ذهنم رسید که با دوستان به اشتراک میگذارم
    اول در انتخاب مد سیاه و سفید ، اگر چه بیشتر باعث توجه به مفهوم در برداشت میشه ولی انتخاب مد رنگی هم در این مورد بخصوص میتونست کارا و جذاب باشه
    دوم کراپ بندی سوژه ، به شخصه ترجیح میدادم سوژه در ۱/۳ سمت راست قرار بگیره و مقداری به سوژه نزدیکتر میبودید و قسمت های میانی و سمت چپ برداشت به سمت فید شدن بیشتر میرفت
    سوم خود سوژه . شاید اگر مقداری توجه سوژه رو به خودتون جلب میکردید و نگاهی سه رخ از سوژه میداشتید تاثیر گذار تر می بود . نزدیکی عکاس با سوژه رو به شخصه خیلی موثر میدونم .
    چهارم به لحاظ فنی . شاید اگه مقداری فاصله شما با سوژه کمتر میشد از دیاف بالاتری میتونستید استفاده کنید و همچنین iso بالاتر در این برداشت که میتونست به کنتراست و شارپ بودن تصویر بیشتر کمک کنه
    به طور کلی
    برداشت دارای پیام هست و فی الواقع عکاسی چیزی نیست جز ذهنیت و زاویه دید
    و این برداشت هوشمندانه رو شما دوست عزیز تبریک میگم
    ….
    علیرضا امیرخان

  4. اسماعیل

    ۲۱ دی ۱۳۹۵

    درود بر گروه لنزک و سپاس از توجه و نقد دوستان
    باشد تا نظر دوستان و مطالب لنزک دریچه ای باشد برای ارتقا من و شما دوستان عزیز.

  5. javad_toosi

    ۲۱ دی ۱۳۹۵

    باسلام عکس بسیار جالبی است و برای انتخاب این سوژه وشکار آن به عکاس تبریک میگم . نکته خوبه عکس سیاه و سفید بودنشه که موضوع عکس ٬ حال نوازنده ٬ را بیشتر به نمایش میگذارد .اما نکته ای که متوجه آن نمی‌شوم و شاید باعث سردرگمی بیننده هم بشه دیوار جلویی و کادر بندی است چیزی که مشخص نیست، اینکه آیا فلوت زن گوشه دیواری نشسته یا در حال عبور از کوچه های خلوته . پیشنهادی هم که برای این عکس و موضوع دارم اینکه اگر کادر بسته تر بود و سوژه کامل تر در تصویر میبود شاید حس عکس و نوازننده بیشتر دیده میشد ،در هر حال وضوح عکس ،سلیقه و هنر عکاس این تصویر رو به یک اثر خوب تبدیل کرده ،موفق باشید

  6. مهدی

    ۱۸ دی ۱۳۹۵

    نور دهی به خوبی انجام شده و سیاه و سفید کردن عکس باعث افزایش حس عکس شده و ترکیب بندی و کج گرفتن دوربین هم باعث بهتر شدن عکس شده اما نکته منفی رعایت نکردن قانون یک سوم است که اگر رعایت می شد هم سوژه بیشتر در مرکز توجه قرار می گرفت و هم خطوط هدایتگر روی دیوار بیشتر مشهود می شد

  7. رامین فکوررشید

    ۱۸ دی ۱۳۹۵

    با سلام
    عکس از فلو و فوکوس خوبی برخورداره اما به نظر بنده از پس زمینه و پیش زمینه جالبی نسبت به سوژه عکس برخوردار نیست یعنی اینکه قرار گرفتن سوژه در حال نواختن ساز نی بین دیوار سنگی حس رو خوب منتقل نمیکنه. ارائه عکس به صورت تک رنگ سیاه و سفید انتخاب شایسته ای است. با آرزوی موفقیت …


لطفا نظرتان در مورد مطلب را در اینجا مطرح نمایید. اگر سوالی دارید، در بخش پرسش و پاسخ مطرح نمایید.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *