در کنار تأثیر بر روی مقدار محوی پس زمینه یا همان عمق میدان، فاصله کانونی های متفاوت می توانند تغییراتی در شکل سوژه ایجاد کنند تا حدی که حتی ممکن است گاهی سوژه را شبیه به کاریکاتور کند. در ادامه تاثیر فاصله های کانونی متفاوت را روی عکس پرتره به شما نشان خواهیم داد.
استفاده از لنز های سریع پرایم – Prime برای پرتره خیلی خوب است اما این لنز ها گران قیمت هستند و با استفاده از لنز هایی که با دوربین عرضه می شوند و لنز های زوم دیگر هم می توان عکس های فوق العاده ای گرفت. استفاده از لنز های خاص هم می تواند نتیجه جالبی داشته باشد، لنز هایی مانند Lensbaby، Tilt shift و یا حتی Pinhole.
لنز نقش بسیار مهمی را در به وجود آمدن یک پرتره زیبا ایفا می کند. اما اینطور نیست که بتوان لنزی را مناسب و یا نا مناسب برای پرتره دانست، چرا که بسته به شرایط، سوژه و مکان عکاسی می تواند لنز دیگری مناسب تر باشد.
برای مشاهده عکس در سایز بزرگتر و ذخیره کردن، روی آن کلیک نمایید.
لنز واید ۲۰mm
لنز های واید معمولاً گزینه مناسبی برای عکاسی پرتره نیستند. حتی بهترین لنز های واید هم برای پرتره چنگی به دل نمی زنند، چرا که اگر خیلی به سوژه نزدیک باشید بینی و پیشانی سوژه خیلی بزرگتر دیده می شود. لنز های واید استفاده خاص خودشان را در پرتره دارند. در حالی که برای عکاسی از صورت گزینه مناسبی نیستند، برای عکاسی پرتره در محیط باز برای نشان دادن اطراف سوژه در کنار او می توانند گزینه مناسبی باشند، و می توانند سوژه را در وسط کادر خیلی کوچک نشان دهند.
لنز پرتره ۱۰۵mm
لنز های تله کوتاه معمولاً بهترین فاصله کانونی را برای عکاسی پرتره دارند، استفاده از لنز ۷۰mm در دوربین های Crop Frame و لنز ۱۰۵mm در دوربین های Full Frame برای عکاسی پرتره فاصله کانونی بسیار مناسبی دارند. با توجه به اینکه فاصله شما تا سوژه چقدر است که پرسپکتیو عکس را تعیین می کند، فاصله ای که با استفاده از لنز ۱۰۵mm دارید معمولاً فاصله ای است که برای عکاسی پرتره پرسپکتیو مناسبی ایجاد می کند.
لنز تله ۲۰۰mm
استفاده از لنز های تله با فاصله کانونی بالا مورد علاقه عکاسان پرتره است چرا که با توجه به فاصله زیادی که با سوژه خواهید داشت پرسپکتیو ایجاد شده در عکس به حداقل می رسد (فشرده می کند). همچنین با استفاده از لنز تله راحت تر می توانید پس زمینه را محو کنید، در این شرایط اگر از دیافراگمی باز (مانند f/2.8) هم استفاده کنید می توانید به نتیجه فوق العاده ای برسید. با این کار پس زمینه به شکل فوق العاده دوست داشتنی ای محو می شود.
منبع
برگرفته از: Digital camera world
۳۱ مرداد ۱۴۰۱
سلام
سپاسگزارم از زحمات شما بابت جمع آوری مطالب مفیدی که در سایت قرار دادید .
۱ شهریور ۱۴۰۱
سلام خدمت شما
سپاس فراوان از بازخورد ارزشمندتان درباره سایت خودتان لنزک
۲۲ فروردین ۱۳۹۷
سلام به سایت لنزک / احتراما” خواهشمند است کتاب در ارتباط با آموزش عکاسی با دوربینهای تخصصی به اینجانب معرفی کنید , البته دوربین برای استفاده در منزل است و برای تخصص خاصی نیست در ضمن من از سایت شما خیلی مطالب مفید یادگرفتم و هم اکنون در حال استفاده هستم ولی مطالعه با کتاب یه جیز دیگه است خواهشا” اگر در این زمینه خودتون کتابی موجود دارید و بدرد من میخوره معرفی کنید تا زحمت ارسال را بهتون بدم باز هم ممنون از سایت لنزک / با تشکر و درود
۷ اسفند ۱۳۹۵
واقعا مطالب سایت خیلی منو هم به عکاسی علاقه مندتر کرد و از سردرگمی بیرون اومدم
یه دنیا ممنون
۳۰ خرداد ۱۳۹۵
سلام خسته نباشید
ممنونم بابت مطالب آموزنده تون
سوال من اینه که فاصله ما از سوژه با لنزهای ۸۵ و ۵۰ میلی متر در دوربین های کراپ برای گرفتن عکس های نیم تنه یا تمام تنه حدودا چقدر باید باشه؟ چون من یه نیکون ۳۲۰۰ دارم ولی موندم که بین ۸۵ و ۵۰ میلی متر کدوم رو بخرم… البته در کیفیت و برتری ۸۵ به ۵۰ چه از لحاظ اپتیکی چه از لحاظ عمق میدان و گرفتن عکس های بوکه که شکی نیست فقط نگران کراپ بودن دوربین هستم که شاید ۸۵ خیلی مناسب نباشه. اگه می شه منو راهنمایی کنین
ممنونم
موفق باشید
۱۵ فروردین ۱۳۹۵
واقعا نمیشه این مطالب عالی رو خوند و تشکر نکرد
ممنون
۱۵ آذر ۱۳۹۳
از سایتتون لذت میبرم
مطمئنم که هر پستی را با عشق زیادی در سایت قرار می دهید
آرزوی موفقیت و ممنون
۲ خرداد ۱۳۹۳
سلام.
من به عکاسی علاقه ی زیادی دارم و لی دوربینم Hd سامسونگ st 72 این مطالبی که شما گذاشتن معمولا برای دوربین های تخصصی تره . منم فعلا نمیتونم دوربینمو عوض کنم.چی کار کنم ؟ باهمین دوربین می تونم عکاسی رو یاد بگیرم.چون من عااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااشق عکاسی ام.
۴ خرداد ۱۳۹۳
دوست عزیز سلام
تشکر از اینکه نظر دادید، حتما می توانید عکاسی را شروع کنید. سعی کنید هر آنچه در مطالب برای شما امکان پذیر است را اجرا کنید. نکاتی چون قانون یک سوم حتی با دوربین موبایل هم قابل پیاده سازی هستند. نورپردازی به عنوان مثال یکی از همین مسائل است. پس سعی کنید تمرین و یادگیری را شروع کنید. موفق باشید.
۷ فروردین ۱۳۹۳
لنز های ۸۵ و ۵۰ پرایم هستند که اون ها هم تو پرتره خوب هستن و قیمت هاشونم مناسبه
۵ فروردین ۱۳۹۳
ممنون از زحمتی که میکشی و مطالبی که جمع اوری میکنی و خیلی زیبا ارایه میکنی خسته نباشی
۵ فروردین ۱۳۹۳
عالی بود.
راهنمایی برای خرید لنز هم بزارید لطفا. و اینکه چه چیزایی در قیمت لنز تاثیر گذار هستند.
با تشکر