نقد عکس #۱۳۷

«نقد عکس» نام یکی از بخش های لنزک است. در بخش نقد عکس، که آخر هفته ها برگزار می شود، ما عکس ارسالی یکی از خوانندگان عزیزمان را منتشر می کنیم و از شما خواهش می کنیم که انتقادات سازنده خود را در مورد آن مطرح نمایید. این یک راه عالی برای یادگیری بیشتر در مورد عکاسی، مطرح کردن دیدگاه ها و نقد شدن عکس خود شماست. در ادامه از شما برای شرکت کردن در این بخش و مطرح کردن نظرتان در مورد عکس نقد شماره ۱۳۷ دعوت می کنیم.

قوانین ساده این بخش

  • گاهی ما عمدا عکس هایی که بی عیب نیستند را انتخاب می کنیم، پس لطفا با انتقادات سازنده خود به دوستانتان کمک کنید
  • آزادانه هر نصیحتی که می دانید مفید است را مطرح کنید – ترکیب بندی، نورپردازی، ویرایش و…

کاندید این هفته بخش نقد عکس (برای مشاهده سایز بزرگ روی عکس کلیک کنید):

عکس

مشخصات عکس :

  • دوربین: iphone 6s plus
  • دیافراگم: f/2.2
  • سرعت شاتر: ۱/۶۸۶sec
  • حساسیت سنسور: ISO-5000
  • فاصله کانونی: ۴٫۱۵mm

عکاس: آقای حسین حسینی

قصد داشتید چه چیزی را به تصویر بکشید؟

تقابل زندگی سنتی در برابر زندگی شهری و مدرن با آپارتمان های بلند…

لطفا نظر خود را در قسمت نظرات، پایین همین صفحه، مطرح نمایید. شما چگونه چنین صحنه یا عکسی را به طور متفاوتی به تصویر می کشیدید؟ تشکر فراوان از همه عزیزانی که هفته گذشته در این بخش دیدگاهشان را مطرح نمودند.

سازنده ترین نظرات در سایت به شکل برجسته ای نمایش خواهند یافت. شما هم می توانید با کلیک روی این لینک عکس خود را برای بخش نقد ارسال نمایید.

مروری بر نقد عکس هفته گذشته

یکی از دیدگاه های برجسته هفته گذشته: Ehsan: با سلام و عرض ادب خدمت همه ی دوستان لنزک و عکاس محترم. به شخصه دید هنری عکاس و جذابیت سوژشو دوست داشتم اما مایلم چند نکته ی فنی رو گوشزد کنم. اولا در تصویر نویز زیادی میبینیم که خب با توجه به شرایط نوری محل، ایرادی بهش وارد نیست و یکم هم همه جای عکس تو فوکوس نیست که اون هم به دلیل شرایط نوری بوده که عکاس ترجیح داده از دیافراگم بازتری استفاده کنه. اگر لنزشون VR داشته من یکم سرعت شاتر کمتر رو ترجیح میدادم چون سوژه عکس که پیرمرد باشه خیلی خوب روشن نیست. حالا چرا اینها رو عرض میکنم، در عکاسی یک سوژه داریم و حجمی از فضای منفی که دور سوژه رو احاطه کردند. فضای منفی برخلاف اسمش حتما نباید حذف بشه بلکه به گویایی تصویر کمک میکنه اما باید بین وزن بصری سوژه و فضای منفی تعادل وجود داشته باشه. یک سوژه روشن و رنگی اما کوچک در یک تصویر بزرگ که مابقی تصویر را فضای منفی خاکستری و کم نور تشکیل داده اند متعادل است. اما اینجا پیرمرد عکس ما خیلی کم نور و کوچکتر از آن است که باید باشد فلذا وزن بصری تصویر خوب از آب درنیامده است. اما مورد دوم ادیت است. هرچقدر که از دید هنری عکاس خوشم آمد از ادیت یا post-processing که در دیدگاه عکاسان حرفه ای با روتوش غیر طبیعی در دید عوام فرق دارد در این عکس خوشم نیامد! شاید واقعا هیچی انجام نشده! نویزها… نور سوژه…وسط قرار نگرفتن سوژه….تن نامناسب رنگ لباس سوژه… همه اینها می توانست در لایت روم و یا ACR این عکس را فوق العاده زیبا کند. با تشکر

لنزک: نقد فوق یکی از نقد های برجسته مطرح شده در هفته گذشته می باشد. ما سعی می کنیم هر هفته یکی از نقد های سازنده خوانندگان عزیزمان را در این قسمت معرفی کنیم، اما قطعا قضاوت در مورد «برجسته ترین» نقد بر عهده شما است. از این رو توصیه می کنیم شما نیز تمامی این نقد ها را مطالعه بفرمایید. برای مطالعه تمامی نقد های مطرح شده در هفته گذشته، روی عکس فوق کلیک کرده و به پایین صفحه مراجعه نمایید.

نظرات شما

  1. میترا

    ۱۷ شهریور ۱۳۹۵

    شاید اگه دوچرخه با پس زمینه ای از ماشین ها بود این مفهوم رو بهتر میرسوند

  2. عباس

    ۲۳ تیر ۱۳۹۵

    بنظرم عکس رو ثبت کردن، بعدش به این سوال فکر کردن که: قصد داشتید چه چیزی را به تصویر بکشید….

  3. EKStudio

    ۲۰ تیر ۱۳۹۵

    “تقابل زندگی سنتی در برابر زندگی شهری و مدرن با آپارتمان های بلند…”
    اصلا چنین مفهومی رو در تصویر نمیبینیم که!

  4. kayvan12003

    ۱۹ تیر ۱۳۹۵

    جناب آقای حسینی
    نمایی از پایین ترین زاویه ممکن و نزدیک به چرخ عقب یک دوچرخه قدیمی و نسبتاً فرسوده،در کوچه ای بن بست ،با آسمان خاکستری و شاخه هایی از یک درخت بی برگ.چند آپارتمان در دوردست که اجازه تماشای آسمان را به شما نمیدهد و خبر خوشی از پشت دیوار بن بست برای شما ندارد.گویی که دوچرخه به پایان خط خود رسیده است و خسته و تنها به دیوار تکیه داده است.مود سیاه و سفید عکس نیز بسیار به جا انتخاب شده است .
    اما نشانه ای از مدرنیته در تقابل با زندگی سنتی در عکس دیده نمیشود. در کل استفاده از ابزار مناسب عکاسی برای به دست آوردن حداکثر عمق میدان و انتخاب ادیت ،کادر و ترکیب مناسب از نقاط قوت عکس محسوب میگردند.
    موفق تر باشید!

  5. رحمن امین آذر

    ۱۹ تیر ۱۳۹۵

    دوسست من در اولین نگاه به این عکس ما فقط یک دوچرخه را مشاهده میکنیم که نمی تواند نشانه سنتی بودن باشد.و اینکه یک پارادوکس را با این روش ایجاد کرد شاید راه درستی نباشد.در ضمن نقش آپارتمانها بسیار کمرنگ و گم هست.و اینکه فیلتر سیاه سفید به تهنایی نمی تواند نشانه سنتی بودن باشد.خسته نباشید عکس خوبیه با توجه به اینکه با گوشی گرفتید.متشکرم

  6. fateme

    ۱۹ تیر ۱۳۹۵

    به نظرم در کل عکس خیلی خوبی هست.فضای خیلی خوبی داره. کادر و زاویه رو دوست داشتم اما نسبت به هدفی که داره ضعیفه. یعنی ساختمان های مقابل که زندگی مدرن رو قراره نشون بدن خیلی برجسته نیستن و چنین حسی رو من دریافت نکردم.

  7. mehdi

    ۱۹ تیر ۱۳۹۵

    لنزک جان چرا عکسهایی که با گوشی گرفته شده رو میزارید ولی عکسای دوربین کامپکت رو نمیزارید؟بار ها عکس فرستادم.به امید انتشار عکسهای همه ی دوستان….

    1. سامان نویسنده

      ۲۵ تیر ۱۳۹۵

      درود بر شما

      ما ابتدا عکس ها را ذخیره می کنیم، سپس توسط داوران انتخاب شده و در مرحله آخر به مشخصات عکس نگاه می کنیم. برای مثال عکس این هفته با دوربین کامپکت ثبت شده است.

      موفق باشید

  8. سامان

    ۱۸ تیر ۱۳۹۵

    از نظر من ای کاش یکمی روی دوچرخه فوکوس عمیق تری می شد.در واقع کلا روی دوچرخه فوکوس عمیق تری می شد از نظر من بهتر بود.هم انتهای زنجیر بهتر دیده می شد و هم نقطه فوکوس واضح تر بود و در کل از نظر من زیبا تر می شد.ولی در کل از نظر من عکس خوب و زیبایی هستش و مناسب با موقعیت به صورت سیاه انداخته شده.یعنی منظورم اینه که این سیاهی ضربه ای به عکس نزده.خیلی ممنون.

  9. Payam

    ۱۸ تیر ۱۳۹۵

    بسیار عالی و حرفه ایی


لطفا نظرتان در مورد مطلب را در اینجا مطرح نمایید. اگر سوالی دارید، در بخش پرسش و پاسخ مطرح نمایید.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *