در نقد هفته گذشته «نقد شماره ۱۵» عکسی از آب با نوردهی طولانی را داشتیم. این هفته عکسی دیگر از سری نوردهی طولانی را برای نقد داریم که شما برای ما ارسال کرده اید. عکاسی از چراغ ماشین های در حال عبور و مرور (رد پای نور ماشین ها) در جاده یکی از سوژه های محبوب برای عکاسی با نوردهی طولانی به ویژه در شب است که بیشتر ما حداقل یک بار آن را امتحان کرده ایم یا قصد انجامش را داریم.
در مطلب پیشین لنزک در مورد تکنیک های ثبت حرکت آب به صورت محو مطلبی را منتشر کردیم. اگر مایلید با سوژه های عکاسی با نوردهی طولانی بیشتر آشنا شوید و در مورد این تکنیک بیشتر بدانید (شامل رد پای نور ماشین ها)، مطلب «نکات عکاسی با نوردهی طولانی» را مطالعه نمایید. پاراگراف اول این مطلب را در ادامه با هم می خوانیم:
«یک تکنیک مناسب برای عکاسی در شب استفاده از نوردهی (exposure) طولانی مدت است. حالاتی را که میتوان با نوردهی طولانی بوجود آورد بسیار جذاب هستند. مهمترین ابزاری که برای این کار مورد نیاز است یک سه پایه و یک دوربین DSLR است که به شما اجازه عکاسی با نوردهی طولانی را میدهد.»
سوژه های عکاسی با نوردهی طولانی زیاد هستند و عکاسانی را می بینیم که در این شاخه دست به خلاقیت زده اند و مجموعه عکس های جالب توجهی را خلق کرده اند. در لنزک نیز تعدادی از این مجموعه عکس ها را منتشر کرده ایم که می توان به «عکس هایی با نوردهی طولانی از چراغ های راهنمایی» و «مجموعه عکس فضای خالی» اشاره کرد.
برای شرکت کردن در این بخش عکس های خود را به آدرس ایمیل ما info@lenzak.com ارسال نمایید. لطفا به همراه عکس ضمیمه شده، اطلاعات نوردهی عکس (سرعت شاتر، دیافراگم، ایزو و…) و شرح مختصری در مورد عکستان را هم بنویسید.
قوانین ساده این بخش
- ما عمدا عکس هایی که بی عیب نیستند را انتخاب می کنیم، پس لطفا با انتقادات سازنده خود به دوستانتان کمک کنید
- آزادانه هر نصیحتی که می دانید مفید است را مطرح کنید – ترکیب بندی، نورپردازی، ویرایش و…
عکس این هفته (برای مشاهده سایز بزرگ روی عکس کلیک کنید)
عکاس: آقای علی سبک بار
مشخصات عکس
- دوربین: FinePix S3200
- دیافراگم: f/11
- سرعت شاتر: ۸Sec
- حساسیت سنسور: ISO-100
- فاصله کانونی: ۱۰mm
لطفا نظر و نقد خود در مورد این عکس را در پایین همین صفحه با دوستانتان به اشتراک بگذارید. نکاتی چون: زمان نوردهی، دیافراگم، ترکیب بندی، سه پایه و…
۲۶ اسفند ۱۳۹۲
سلام دوستان گرامی
بنده عکاس عکس فوق هستم .
در مورد سرعت شاتر از نظر من ۸ ثانیه برای چیزی که مد نظرم بود کافی بود .
در مورد ISO و پس زمینه تاریک دقیقا نظر آقای داود درست است ؛ هدف فقط القای حرکت نور ماشین ها و البته نور پل بود .(در پاسخ خانم مژگان ) این نکته را هم اضافه کنم که به طور اتفاقی دقایقی نور پارک آب و آتش قطع شد و به همین دلیل قسمت چپ پل کاملا تاریک است و البته این اتفاق باعث خوشحالی من شد و به نزدیک شدن من به هدف از این ثبت کمک کرد .
در مورد کادر بندی نظر خانم سمیرا کاملا درست است و می توانست بهتر از این باشد .
متشکرم از حسن توجه دوستان و تشکر ویژه از سایت لنزک .
۲۵ اسفند ۱۳۹۲
دوستان عزیزی که میگید چرا از ISO بالاتری استفاده نشده. دلیل این هست که اگر ISO بالا بره باید دیافرگم هم عددش بیشتر بشه تا پس زمینه عکس همون تاریکی رو داشته باشه. از اونجا که هدف عکس (Target) همون نور ماشین هاس به نظر من هم ISO مناسبه و هم اندازه دیافراگم.
در مورد سوال خانم مژگان هم فک کنم جوابشون رو داده باشم. البته باز هم می گم خیلی بهتره که عکس هایی رو سایت انتخاب کنه که علاوه بر اون مبحث آموزشی که مد نظر مدیران سایته حداقل یه خطی، یه پاراگرافی از عکاس هم داشته باشیم. من واقعا نمی دونم الان از چه منظری به عکس نگاه کنم و اصلا هدف عکاس از این عکس چیه. خیلی زیبا تر بود اگر سخن خود عکاس هم داشته باشیم و از این به بعد یه قانون گذاشته بشه که عکس های بدون متن رو در این قسمت نبینیم. ممنون.
۲۵ اسفند ۱۳۹۲
دوستان سلام، چرا پس زمینه عکس بعد از ۸ ثانیه نوردهی هنوز تاریک هست؟
۲۵ اسفند ۱۳۹۲
۸ ثانیه کم به نظر می آد
۱۶ تیر ۱۳۹۳
بخاطر ایزوی پایین نوردهی مناسبی نداره این عکس .
۲۵ اسفند ۱۳۹۲
سلام
به نظر من کادربندی می تونست بهتر باشه. پس زمینه عکس هم خیلی تاریک شده. ممنون
۲۴ اسفند ۱۳۹۲
سلام. من عکاسی نمیکنم ولی علاقه مند عکاسی هستم. به نظر من اگه ISO رو ۲۰۰ میذاشتی بهتر می شد.
موفق باشی
۲۳ اسفند ۱۳۹۲
سلام
من از علاقه مندان عکاسی با نوردهی طولانی هستم. یعنی در قسمت های سیاه رنگ عکس هیچ نوری وجود نداشته؟ نظر شما چیه؟
شاید بهتر بود دیافراگم رو کمی بازتر، سرعت رو بیشتر و ایزو رو بالاتر انتخاب می کردید.
موفق باشید