نقد عکس #۱۳۱

«نقد عکس» نام یکی از بخش های لنزک است. در بخش نقد عکس، که آخر هفته ها برگزار می شود، ما عکس ارسالی یکی از خوانندگان عزیزمان را منتشر می کنیم و از شما خواهش می کنیم که انتقادات سازنده خود را در مورد آن مطرح نمایید. این یک راه عالی برای یادگیری بیشتر در مورد عکاسی، مطرح کردن دیدگاه ها و نقد شدن عکس خود شماست. در ادامه از شما برای شرکت کردن در این بخش و مطرح کردن نظرتان در مورد عکس نقد شماره ۱۳۱ دعوت می کنیم.

قوانین ساده این بخش

  • گاهی ما عمدا عکس هایی که بی عیب نیستند را انتخاب می کنیم، پس لطفا با انتقادات سازنده خود به دوستانتان کمک کنید
  • آزادانه هر نصیحتی که می دانید مفید است را مطرح کنید – ترکیب بندی، نورپردازی، ویرایش و…

کاندید این هفته بخش نقد عکس (برای مشاهده سایز بزرگ روی عکس کلیک کنید):

عکس

مشخصات عکس :

  • دیافراگم: f/4.5
  • سرعت شاتر: ۱/۲۵۰sec
  • حساسیت سنسور: ISO-100

عکاس: آقای حمید ارونقی

قصد داشتید چه چیزی را به تصویر بکشید؟

سادگی و تنهایی در زندگی روستایی… آرامش در زندگی به دور از تکنولوژی.

لطفا نظر خود را در قسمت نظرات، پایین همین صفحه، مطرح نمایید. شما چگونه چنین صحنه یا عکسی را به طور متفاوتی به تصویر می کشیدید؟ تشکر فراوان از همه عزیزانی که هفته گذشته در این بخش دیدگاهشان را مطرح نمودند.

سازنده ترین نظرات در سایت به شکل برجسته ای نمایش خواهند یافت. شما هم می توانید با کلیک روی این لینک عکس خود را برای بخش نقد ارسال نمایید.

مروری بر نقد عکس هفته گذشته

یکی از دیدگاه های برجسته هفته گذشته: رضا: باسلام نقاط قوت عکس: ثبت تصویری زیبا و طبیعی و درحرکت – توجه به مسیر حرکت گوسفندان و گنجاندن آن در نقطه مناسب به‌طوریکه حرکت چشم از گوشه پایین سمت چپ شروع شده و به‌آهستگی به‌ گوشه بالای سمت راست می‌رود – نقاط ضعف: عدم کادربندی درست و بی‌هویت ماندن وضعیت رودخانه به‌طوریکه نه به‌درستی در کادر قرار گرفته و نه از آن خارج است. به‌نظر من اگر عکاس می‌خواست رودخانه را در عکس ثبت کند بهتر بود به جای قرار داددن قسمت بالای عکس فعلی که زائد است، تصویر بیشتری از رود ثبت می‌کرد و حداقل یک‌سوم پایین عکس را به رود اختصاص می‌داد. – شارپنس ضعیف عکس که نیاز به ویرایش دارد و به‌نظر من باید کمی شفافیت عکس بیشتر شود تا رنگ سبز چمن‌های پراکنده، جلوه بیشتری داشته باشد و کنتراست گوسفندان و پس‌زمینه سنگی کوهستان بیشتر شود- با آرزوی موفقیت برای عکاس عزیز

لنزک: نقد فوق یکی از نقد های برجسته مطرح شده در هفته گذشته می باشد. ما سعی می کنیم هر هفته یکی از نقد های سازنده خوانندگان عزیزمان را در این قسمت معرفی کنیم، اما قطعا قضاوت در مورد «برجسته ترین» نقد بر عهده شما است. از این رو توصیه می کنیم شما نیز تمامی این نقد ها را مطالعه بفرمایید. برای مطالعه تمامی نقد های مطرح شده در هفته گذشته، روی عکس فوق کلیک کرده و به پایین صفحه مراجعه نمایید.

نظرات شما

  1. احسان

    ۱۱ خرداد ۱۳۹۵

    سلام
    با تشکر از سایت خوب و مفیدتان
    برای تکمیل فرم ارسال عکس برای بخش زیبای نقد اگر عکس گرفته شده مربوط به سال های پیش باشد و میزان نور دهی و … را ندانم میتوان عکس بفرستم.

  2. رضا

    ۱۱ خرداد ۱۳۹۵

    با سلام به همه دوستان

    ضمن احترام به تلاش عکاس برای ثبت این عکس، بنده نمره متوسط را به آن می‌دهم

    نکات قوت: توجه به جنبه‌های طبیعی و سنتی زندگی، نشان‌دادن گذری از زندگی یک انسان در میان بافت سنتی که همه با هم نمایانگر ناپایداربودن زمان هستند
    نکات ضعف: کادر عمودی برای سوژه و فضای اطرافش اصلا مناسب نیست. کادر افقی فضای بیشتری برای ازائه به عکاس می‌داد – کادربندی نامناسب است و طاق هلالی‌شکل در گوشه نامناسبی از کادر قرار گرفته – قرارگرفتن پشت سوژه به دوربین فضا را گنگ کرده که نشان‌دادن او از نیمرخ حس خیلی بهتری ایجاد می‌کرد – تنظیم عمق‌میدان نامناسب است و بهتر بود با کم‌کردن عمق میدان فضای دوردست محوتر می‌شد تا سوژه برجسته‌تر شود – برخلاف توضحی که برای عکس نوشته شده، با تماشای این عکس اصلاً حس آرامش نمی‌کنم.. بلکه بیشتر حس درماندگی و ترحم به‌سراغ مخاطب می‌آید.
    با آرزوی موفقیت برای عکاس گرامی

  3. عکاس

    ۱۰ خرداد ۱۳۹۵

    عکس قشنگیه ، ولی تاریکی قسمت بالاش کمک خاصی به ترکیب بندی نمی کنه ، در ضمن حرکت یک پیر زن با عصا و کمر به دست بیشتر نشون دهنده این هست که راه رفتن چه قدر براش سخته ، گذر زمان ، پیری ، خستگی و … رو خوب نشون میده
    “سادگی و تنهایی در زندگی روستایی” رو به خوبی می رسونه
    ولی “آرامش در زندگی به دور از تکنولوژی” رو نه

  4. حمید ارونقی

    ۹ خرداد ۱۳۹۵

    چقدر ممنونم ازتون – مرسی مرسی از نقدهای خوب و به جایی که نوشتید رفقا

  5. Najafian

    ۹ خرداد ۱۳۹۵

    با سلام و درود به هنرمند عزیز.به نظر من کل جزئیات عکس که نقش اصلیش رو پیره زن به عهده داره نشونه سادگی وقدیمی بودنه که با تمام فرسودگیشون حس قوی ای دارن ، فقط لوله گاز جلو سر پیر زن یک لحظه افکار بیننده رو عوض میکنه و حس سادگی رو کم رنگ میکنه .کادر بندی و قرار گرفتن جای درب وپنجره مخصوصا تالار سمت چپ میتونستن در وضعیت بهتری قرار بگیرن. اما چیزی که خیلی قوی و تاثیر گذاره ،خط بصریه که از دید و زاویه نگاه پیر زن ایجاد شده و بیننده رو کنجکاو میکنه . اون سنگ سمت راست هم اینو بیاد من میاره که ، هرچه سنگه مال پای لنگه…. با آرزوی موفقیت وتبریک به خاطر دید قشنگ هنرمند عزیز.

  6. mohsen najafian

    ۹ خرداد ۱۳۹۵

    با سلام و درود.کل جزئیات عکس که نقش اصلیش رو پیره زن به عهده داره نشان از گذر زمانه ، کادر بندی و قرار گرفتن جای درب وپنجره مخصوصا تالار سمت چپ میتونست در وضعیت بهتری قرار بگیره. اما چیزی که خیلی قوی و تاثیر گذاره ،خط بصری که از دید و زاویه نگاه پیر زن ایجاد شده بیننده رو کنجکاو میکنه پشت فکر پیره زن رو ببینن.اون سنگ سمت چپ هم اینو بیاد من میاره که ، هرچه سنگه مال پای لنگه…. با آرزوی موفقیت

  7. محمد

    ۸ خرداد ۱۳۹۵

    این اول پیامیه که میزارم و نقد هم بلد نیستم
    ولی واقعا از عکس لذت بردم?

  8. احسان

    ۸ خرداد ۱۳۹۵

    سلام… تشکر از عکاس برای اشتراک گذاری…
    نقاط قوت :
    رنگ بندی مناسب، تناسب سوژه با محیط، باری که حمل میکنه، در حال حرکت بودن…

    نقاط ضعف ( کلمه ضعف درست نیست، ولی به هر حال ) :
    نگاه سوژه به سمت چپ هست و سنگی که میتونه مانع بشه اصلا در توجه شخص نیست و با توجه به سن بالای سوژه، تصور آرامش بخشی که سادگی عکس میخواد ایجاد کنه رو تا حدودی از بین میبره… گوشه سمت چپ هیچ جزئیاتی دیده نمیشه، میشد با mask و bracketing جزئیات رو تا حدودی که سیاهی مطلق نباشه به عکس اضافه کرد…

    در کل مشخصه که ذوق هنری داشته عکاس و از این نظر آفرین داره…
    با آرزوی بهترین ها…

  9. حمید ارونقی

    ۸ خرداد ۱۳۹۵

    سلام

    ممنون از انتخاب عکس بنده
    و قبلا هم تشکر میکنم از نظرات همه عزیزان و یقیناً استفاده خواهم کرد نظرات :)‌مرسی

  10. خابور

    ۸ خرداد ۱۳۹۵

    با سلام
    در عکس شماره ۱۳۱ مواردی همچون حالت پای چپ سوژه،دست به عصا بودن و کیسه فرسوده برنج(توبره) و حالت کلی قرار گرفتن در کوچه نشان دهنده تکاپو و حرکت به سوی سرنوشت و تلاش برای گذران زندگیست…هر چند که خش و خرابی دیوار کاهگلی مخصوصآ در در قسمت سنگ چین در سمت راست عکس و گوشه سردرب و اثر شره آب از بالای سر سوژه،و حتی حالت نامتعادل خود سوژه و تکیه برعصا و همچنین دست به کمر گذاشتن ایشان،دمپایی جلو بسته،کیسه مندرس برنج که توبره شده و از انگشتان سوژه آویزان است ،درب قدیمی،پنجره های مشبک،طاق بالی سر سوژه و…همه و همه نشان از فرسودگی و پیری و گذر عمر دارند…
    با توجه به اینکه سوژه سایه ندارد،احتمالا در یک روز ابری عکاسی شده است پس انتظار نور بهتری از عکس می رود که اینگونه نیست و و هرچه از مرکز عکس به سمت بالا و گوشه چپ حرکت می کنیم نور ضعیف تر و در سایه گوشه چپ آندراکسپوز می شود…
    سنگ رها شده میان کوچه و در کنار پای عابر هیچ کمکی به ترکیب بندی و کیفیت عکس نکرده است و اضافی می نماید…
    سنگ فرش کوچه در نمای جلویی عکس و دو تکه کابل برق که یکی از میان تاریکی و از حاشیه طاق بیرون زده و دیگری از پنجره بالای سر درب وارد خانه قدیمی شده نمایش دهنده وجود خدمات روستایی دولتی در محل زندگی سوژه می باشند.
    همچنین قرنیز سیمانی که در امتداد پای چپ سوژه می بینیم هیچ کمکی به کیفیت و ترکیب بندی عکس نکرده و شاید تنها در قدیمی و فرسوده بودن محیط تاثیر گذار باشد.
    همینطور نوری مستطیلی به صورت افقی بر دیوار کاهگلی در سمت راست عکس و در کنار قاب درب قدیمی و زیر پنجره سمت راست قرار دارد که با اثر کنده شدن اعلامیه اشتباه گرفته می شود و هیچ اثر مثبتی به عکس نیفزوده است…

  11. !bid!

    ۷ خرداد ۱۳۹۵

    دوستان چطور می تونم منم برای این قسمت برای شما عکس ارسال کنم؟؟

    1. سامان نویسنده

      ۸ خرداد ۱۳۹۵

      درود فراوان

      به بخش نقد عکس واقع در منو اصلی سایت مراجعه نمایید و فرم ارسال عکس را پُر نمایید.

      موفق باشید

  12. !bid!

    ۷ خرداد ۱۳۹۵

    با سلام خدمت دوستان عزیز….به نظر من این عکس زیباست اما مفهومی که شما در نظر گرفتید را نمی رساند ولی می توان مفاهیم متفاوتی را به تصویر بکشد و ذهن بیننده را در گیر کند…..

  13. Mehrshadrahnama

    ۷ خرداد ۱۳۹۵

    با سلام و درود به نظر من پیام عکس نمیتونه نشون دهنده سادگی و آرامش و بطور کامل شاید نتونه پیامتون از عکس رو برسونه.

    1. حمید ارونقی

      ۸ خرداد ۱۳۹۵

      خب دیدگاه هر کسی میتونه یه نحوی باشه
      ولی از نظر حقیر در روزگاری که این نوع پوشش ها، این نوع بافت زندگی کمتر دیده میشه این فضا در عکس میتونه کمی سادگی و آرامش رو که به دور از تکنولوژی به وجود اومده نشون بده به مخاطب.

      البته باز هم دیدگاهها متفاوت هستن و از شما بسیار ممنونم برای نظرتون


لطفا نظرتان در مورد مطلب را در اینجا مطرح نمایید. اگر سوالی دارید، در بخش پرسش و پاسخ مطرح نمایید.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *