از سواحل پر هیاهو تا دریاچه های بی سر و صدا، در این آموزش به شما یاد می دهیم تا چگونه در هر محیطی بتوانید از آب عکس های فوق العاده ای بگیرید. در قسمت اول نگاهی به چگونگی ثبت آب به حالت لحظه ای (Freeze – ثابت کردن حرکت – ثبت قطره های آب) می پردازیم و راه هایی برای نشان دادن قدرت و جزئیات موج پیشنهاد می کنیم و بعد تنظیمات مناسب دوربین برای عکاسی از آبشار و آبهای شناور را می گوییم.
جدا از اینکه از هر چیزی بخواهید عکس بگیرید، از آبهای خروشان گرفته تا انعکاس زلال و شفاف در آب، راه های بسیاری وجود دارند تا از آب برای جذابیت عکس استفاده کنید. برای مثال آب شناور می تواند حس دوست داشتنی ای را به عکس منظره شما اضافه کند.
اگرچه، نحوه ثبت آب (محو یا با جزئیات) خیلی تأثیرگذار است. از طرفی بعضی از عکاس ها اعتقاد دارند که آبی که با سرعت شاتر پایین به صورت محو ثبت می شود جلوه ای غیرواقعی دارد و بهتر است همیشه از آب با سرعت شاتر بالا عکس گرفت و جزئیات آن را به خوبی نشان داد.
در طرف دیگر عکاس هایی هستند که با عکاس گرفتن از آب با سرعت شاتر پایین می خواهند برای ایجاد افکتی خلاقانه آب را محو ثبت کنند.
در این آموزش به شما یاد می دهیم تا چطور از هر دو این تکنیک ها استفاده کنید، اما عکاسی از آب چیزی فراتر از سرعت شاتر است. در این آموزش علاوه بر این ها یاد می گیرید چطور انعکاس تصویر در آب را ثبت کنید (یا نکنید) و جزئیات آب را برای عکس گرفتن به شما نشان می دهیم.
پس منتظر چی هستید؟ شیرجه بزنید، آب واقعاً دوست داشتنی است! اما قبل از شروع بیایید به کارهایی اشاره کنیم که نباید در مکان های خطرناک کنار آب انجام دهید.
نکات ضروری هنگام عکاسی از آب
عکاسی در نزدیکی آب لازمه رعایت بعضی نکات و احتیاط است، در اینجا به چند نکته اشاره می کنیم تا از خیس شدن وسایلتان، غوطه ور شدن در آب یا بدتر از آن جلوگیری کنید.
کارهایی که باید انجام دهید
- جزر و مد را از قبل بررسی کنید، و از داشتن راهی ایمن در برگشت به ساحل اطمینان حاصل کنید
- حواستان به موج ها باشد، مخصوصاً زمانی که بر روی تنظیمات دوربین تمرکز کرده اید
- حواستان به جایی که قدم بر میدارید باشد، مواظب سطوح لغزنده باشید، مخصوصاً زمانی که بر روی سنگ ایستاده اید
- تا جای ممکن دوربین و سایر وسائل تان را بپوشانید تا از هر صدمه ای جلوگیری کنید
- پارچه ای داشته باشید تا با آن آب هایی که روی دوربین پاشیده شده را تمیز کنید، اما برای لنز و فیلتر از پارچه ای جداگانه استفاده کنید
کارهایی که نباید انجام دهید
- در مکان هایی که آب می پاشد و یا ماسه در هوا است لنز را عوض کنید
- هنگام جزر و مد قبل از رفتن به درون آب برنامه ای برای هنگام بالا آمدن آب و بازگشت به ساحل نداشته باشید
- دوربین را در جاهایی که زیاد آب می پاشد ببرید، مخصوصاً وقتی در نزدیکی دریا عکس می گیرید
- وقتی کنار دریا عکاسی می کنید فراموش کنید تا بعد از عکاسی شن و ماسه و آب های روی دوربین را تمیز کنید
نکات عکاسی از آب: چگونه یک لحظه را ثابت یا freeze کنیم
ثبت هیچ لحظه ای مانند ثبت آب های متحرک به صورت freeze با استفاده از سرعت شاتر بالا نیست.
فریز کردن آب مخصوصاً زمانی که می خواهید به صورت هیجان انگیزی از آب عکس بگیرید بسیار تأثیرگذار است، مانند زمانی که موج می شکند یا ریختن آب در یک آبشار، که بافت و شکل زیبایی در آب فریز شده وجود دارد.
این تکنیک برای نشان دادن قدرتی که آب دارد نیز بسیار مناسب است.
برای freeze کردن آب به طور کامل، به سرعت شاتر بسیار بالایی احتیاج دارید، سرعتی مانند ۱/۱۰۰۰ و یا سریعتر، که عکس گرفتن با چنین سرعتی فقط در نورانی ترین شرایط امکان پذیر است.
شما باید ISO دوربین را برای این عکس ها تا ۴۰۰ یا ۸۰۰ بالا ببرید، و یا حتی اگر در شرایط کم نور تری عکس می گیرید باید ISO را از این هم بالاتر ببرید.
در حالی که از این تکنیک می توانید برای عکس های منظره معمولی استفاده کنید، اما هر چه موج یا آب متحرک مقدار بیشتری از کادر شما را در بر بگیرد عکس هیجان انگیز تری به دست خواهید آورد. اما عکاسی نزدیک به آب خطرناک است، مخصوصاً در هوای طوفانی.
امن ترین راه برای عکاسی از موج ها استفاده از لنز تله با فاصله کانونی بالا و حفظ فاصله مناسب نسبت به آب است. همچنین عکاسی در نزدیکی آبشار هم می تواند خطرناک باشد، چون در نزدیکی آبشار مقدار زیادی آب می پاشد که می تواند شما و وسایلتان را خیس کند، بنابراین سعی کنید در حین عکاسی تا جای ممکن از آبشار فاصله بگیرید.
زمان بندی نکته ای کلیدی است
برای داشتن بهترین نتیجه باید آب را در بالاترین ارتفاع ممکن یا هیجان انگیز ترین حالت ممکن فریز کنید. برای عکس گرفتن از موج بهترین لحظه قبل و یا لحظه برخورد موج با سخره است، اما برای عکاسی از آبشار زمان خاصی را نمی توان پیشنهاد کرد.
دوربین خود را در حالت عکاسی متوالی بگذارید و آمده عکس گرفتن به صورت رگباری باشید و زمانی که احساس کردید بیشترین تأثیر را دارد دکمه شاتر را فشرده و نگه دارید تا چند عکس پشت سر هم بگیرید.
اگر خوش شانس باشید و بتوانید موج های بلندی پیدا کنید، سعی کنید در کنار موج در ترکیب بندی خود از برج فانوس دریایی، اسکله و یا حتی مردم استفاده کنید تا به کادر خود حس قوی تری بدهید.
چه زمانی آب را در عکس فریز یا ثابت کنید
بلندترین موج ها معمولاً زمانی به وجود می آیند که هوا طوفانی و نا پایدار است. اما در حقیقت موج ها بر اثر طوفان های وسط دریا به وجود می آید، و بعید نیست که موج های بلندی در روز های آفتابی ببینید.
معمولاً کم تر پیش می آید که آبشار ها به آب و هوا وابسته باشند، اما سعی کنید روز بعد از بارندگی برای عکاسی بروید، اگر بعد از روز آفتابی یا روز های خشک را برای عکاسی انتخاب کنید ممکن است سوژه ای که می خواهید از آن عکس بگیرید خشک شده باشد.
دوربین خود را برای فریز – Freeze کردن آب تنظیم کنید
در ادامه مراحل تنظیم دوربین برای ثابت یا فریز کردن حرکت آب را بررسی خواهیم کرد.
از مد S (اولویت با سرعت شاتر) استفاده کنید
عکاسی در مد S به شما این قابلیت را می دهد تا با انتخاب سرعت شاتر بتوانید عکس را آنطور که می خواهید فریز کنید. وقتی سرعت شاتر را خیلی بالا می برید حواستان به پیغام کم نوری در دوربین باشد، این پیغام ممکن است به شکل دیافراگم چشمک زن در صفحه نمایش آن باشد و یا به صورت «Lo» در LCD دوربین.
ISO را بالا ببرید
در اکثر موارد شما برای اینکه بتوانید از سرعت شاتر بالا استفاده کنید باید مقدار ISO دوربین را بالا ببرید. بنابراین از تنظیم ISO بر روی ۴۰۰ شروع کنید، اگرچه در شرایطی که نور کم باشد ممکن است مجبور شوید ISO را تا ۸۰۰ یا بالاتر هم تنظیم کنید.
فوکوس و حالت عکاسی
حرکت بی نظم آب، باعث می شود فوکوس اتوماتیک دوربین دقت لازم را نداشته باشد، بنابراین با استفاده از دکمه روی لنز فوکوس را به حالت دستی (M یا MF) تغییر دهید، و بر روی قسمتی که می خواهید فوکوس باشد، به صورت دستی فوکوس کنید. همچنین بهتر است حالت عکاسی دوربین را روی عکاسی متوالی (Continuous) بگذارید تا بتوانید چند عکس پشت سر هم بگیرید تا بهترین عکس را از بین آنها انتخاب کنید.
منبع
برگرفته از: Digital camera world
۱۱ آذر ۱۳۹۳
اصلا عکسا جالب نیس.اصلا خوشم نیومد
۲۸ تیر ۱۳۹۳
salam man g11 canon daram mikhastam bedoonam chejoori sorate shateramo taghir bedam hich tanzimi peyda nemikonam . ba tashakor
۲۹ تیر ۱۳۹۳
با سلام
شما می توانید به دفترچه راهنما دوربین خود مراجعه فرمایید.
۳ اردیبهشت ۱۳۹۳
نمی دانم با چه زبانی از شماتشکر کنم . Tank you very mouch
۳ اردیبهشت ۱۳۹۳
تشکر از شما. همین که برای ما می نویسید کلی ارزش دارد. موفق باشید.
۱۷ اسفند ۱۳۹۲
سلام دوستان یه سوال داشتم
برای نوردهی طولانی توی روز مثلا برای عکاسی از حرکت ابرها یا آب
وقتی که سرعت شاتر رو روی چند ثانیه میذارم نور بسیار زیادی وارد لنز میشه
حتی iso رو میذارم روی ۸۰ و دریچه دیافراگم رو روی عدد بالا تنظیم میکنم
حالا اگه دوستان میتونن راهنمایی کنن ممنون میشم
۲۲ اسفند ۱۳۹۲
دوست عزیز سلام
بهترین راه کار برای شما که در همین سری مطالب عکاسی آب هم مطرح خواهیم کرد، استفاده از فیلتر عکاسی کاهنده نور ND روی لنز است تا نور ورودی را کم کرده و بتوانید نوردهی را طولانی تر انجام دهید. موفق باشید
۱۵ اسفند ۱۳۹۲
عالی مثل همیشه .
بسیار تشکر.