۵ نکته ساده عکاسی از غذا ها برای اینکه دهان بیننده را آب بیندازید

هر روز شاهد عکس های زیبا و خیره کننده ای از غذاها در جاهای مختلف هستیم، اما به ندرت دقت می کنیم که چه چیزی این عکس ها را اینقدر جذاب کرده است. برای کریسمس کتابی با موضوع راهنمایی هایی برای تزیین و عکاسی غذا ها را ورق می زدم که با نکته هایی خیلی ساده برای عکاسی از غذاها آشنا شدم که در ادامه ۵ تا از بهترین آنها را توضیح داده ام. به کمک این شگردها کاری کنید آب از دهان مردم راه بیفتد.

۱

ظرف غذا را از پشت یا پهلو نورپردازی کنید

استفاده از فلاش یا نورپردازی از جلو باعث کم تر دیده شدن سایه ها و بافت خیلی از غذاها می شود. اگر از پشت یا پهلو نورپردازی کنید، بافت بیشتری ایجاد شده و رطوبت ها درخشش بیشتری پیدا کنند. سعی کنید تا حد امکان از یک منبع نور خیلی بزرگ استفاده کنید، این منبع نور می تواند یک پنجره بزرگ با نور غیر مستقیم پخش شده یا فلاش داخل سافت باکس باشد. عکس زیر از نوشابه به کمک یک پنجره بزرگ در سمت چپ گرفته شده که نوری نرم، زیبا و غیر مستقیم فراهم کرد.

نکته های عکاسی از غذا ها – نورپردازی غذا از پشت

نکته های عکاسی از غذا ها – نورپردازی از پهلو

۲

تزیین غذا

برای چیدمان مجدد غذا کمی وقت بگذارید تا آن را زیبا جلوه دهید. گاهی آنقدر روی غذای اصلی تمرکز می کنیم که تزیین و زیباسازی آن را فراموش می کنیم.

مطمئن شوید هیچ خرده غذایی در اطراف نریخته باشد – این بزرگ ترین خطاست!

اگر قرار است از خوراکی منجمد / گرم عکاسی کنید، این کار را بلافاصله قبل از اینکه آن خوراکی آب / خنک شود انجام دهید.

خوب نگاه کنید که تکه های غذا به شکل جذابی روی هم قرار گرفته باشند.

فکر کنید دلالان متبحر ملک چطور یک خانه را فوق العاده نشان می دهند؟ شما قرار است این کار را با غذا بکنید.

چاشنی اضافه کنید. همسر من اخیراً روی درست کردن بستنی های خانگی تمرکز کرده است (بستنی یکی از مواردی است که هموراه شما را به عکاسی ترغیب می کند). او علاوه بر اینکه چیدمان این بستنی کاکائویی موزی را به صورت استوانه‌‌ی عمودی انجام داد، تعدادی مغز بادام را با عسل مخلوط کرد و به اطراف و روی آن اضافه کرد و در آخر هم یک شیرینی دارچینی روی آن قرار داد. جزئیات! جزئیات! جزئیات!

نکته های عکاسی از غذا ها – غذا را تزیین کنید

۳

به پس‌زمینه اهمیت دهید

غذا در ناحیه مرکزی عکس قرار می گیرد، اما پس‌زمینه، محیط اطراف آن را ایجاد می کند. قصد دارید چه حالتی ایجاد کنید؟ یک شام رمانتیک با جام شراب و رومیزی سفید رنگ؟ یا قرار است پس‌زمینه، یک پیک نیک تابستانی به همراه چند ساندویچ روی پتو با یک سبد چوبی باشد؟ یا یک عکس منحصر بفرد از غذا با پس‌زمینه سفید رنگ بی پایان؟ اگر کمی زمان برای انتخاب جزئیات صرف کنید، صددرصد عکس های بهتری خواهید داشت. از پس زمینه خوب برای روایت یک داستان استفاده کنید.

نکته های عکاسی از غذا ها – با دقت هرچه بیشتر پس زمینه ای جذاب انتخاب کنید

۴

از زاویه های جالب عکاسی کنید

یکی از مفیدترین نکات در تمام شاخه های عکاسی مخصوصاً در مورد عکاسی از غذاها، انتخاب زاویه مناسب است. هیچ چیز خسته کننده تر از این نیست که از همان زاویه ای از غذا عکس بگیرید که افراد با نگاه کردن به بشقابشان آن را می بینند. با یک زاویه پایین عکاسی کنید یا حتی کاملا مستقیم از بالا. خجالت نکشید، کمی دوربین را کج کنید تا جذابیت بصری بیشتری به عکس بدهید.

نکته های عکاسی از غذا ها – از زاویه ای منحصر بفرد عکاسی کنید

۵

نزدیک تر شوید

نیازی نیست تمام غذا را در کادر قرار دهید. گاهی بهترین عکس ها، کلوزآپ هایی از جزئیات هستند. لایه لایه بودن قسمتی از یک کیک خوشمزه را به بیننده نشان دهید، جزئیات چکاندن سس مخصوص جوجه کباب یا دودی که موقع کباب درست کردن به هوا بلند می شود، کاری کنید دهانشان با دیدن قطعه های نارگیل مخلوط شده با عصاره لیموترش و بستنی کاکائویی آب بیفتد (تمام اینها توسط همسرم به صورت خانگی درست شده اند):

نکته های عکاسی از غذا ها – نزدیک تر شوید

نکته های عکاسی از غذا ها – نزدیک تر شوید

نکته های عکاسی از غذا ها – بیشتر نزدیک شوید

ت

تکلیف

حالا که ۵ شگرد ساده عکاسی از غذا ها را در اختیار دارید، تکلیف شما گرفتن حداقل ۵ عکس از یک غذا با استفاده از هر یک از نکته های فوق است. هدف، ایجاد عکس هایی با نماهای متفاوت از یک غذای یکسان است.

عکس ها و نکات عکاسی فوق از مایک نیوتون نویسنده کتاب «هک عکاسی».

کتاب هک عکاسی

[product id=”3577″]

نظرات شما


لطفا نظرتان در مورد مطلب را در اینجا مطرح نمایید. اگر سوالی دارید، در بخش پرسش و پاسخ مطرح نمایید.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *