بهترین دوربینی که می توانید خریداری کنید چیست؟ رقابت ۶ دوربین DSLR برتر

بهترین دوربینی که پول می تواند بخرد کدام است؟ ما در این مطلب لیستی از برترین دوربین های DSLR را بررسی کرده ایم تا بهترین آنها را انتخاب کنیم.

رقبا

۱- Canon EOS 5D Mark III، قیمت تقریبی $۲,۵۰۰

بدنه حدود ۱ کیلوگرمی حاوی یک حسگر ۲۲٫۳ مگاپیکسلی، پردازشگر Digic 5+، عکاسی متوالی ۶ فریم بر ثانیه و بازه تعمیم یافته حساسیت سنسور ISO 50–۲۰۴,۸۰۰

۲- Canon EOS 1D X، قیمت تقریبی $۶,۰۰۰

دوربین ۱۸٫۱ مگاپیکسلی با پردازشگر Digic 5+، عکاسی متوالی ۱۴ فریم بر ثانیه و بازه حساسیت تعمیم یافته ISO 50–۲۰۴,۸۰۰

۳- Nikon D810، قیمت تقریبی $۳,۰۰۰

دوربین D810 با اندازه ای مناسب، تعدا پیکسل های بسیار بالا، با یک حسگر ۳۶٫۳ مگاپیکسلی، پردازشگر Expeed4، بازه حساسیت تعمیم یافته ISO 32–۵۱,۲۰۰ و عکاسی متوالی ۵ فریم در ثانیه

۴- Nikon D4S، قیمت تقریبی $۶,۰۰۰

یکی از جدیدترین دوربین های نیکون با حسگر معمولی ۱۶٫۲ مگاپیکسلی و پردازشگر Expeed 4، عکاسی متوالی ۱۱ فریم بر ثانیه و بازه حساسیت عظیم ISO 50–۴۰۹,۶۰۰

۵- Pentax 645Z، قیمت تقریبی $۸,۵۰۰

دوربین با حسگر فرمت متوسط ۲۲×۴۴ میلیمتر و ۵۱٫۴ مگاپیکسل، پردازشگر Prime III ، بیشینه سرعت عکاسی متوالی ۳ عکس در ثانیه و بازه حساسیت ISO 100–۲۰۴,۸۰۰

۶- Sony Alpha 7R، قیمت تقریبی $۲,۱۰۰

دوربین فول فریم نسبتا کوچک سیستم کامپکت با سنسور ۳۶٫۴ مگاپیکسلی، پردازشگر Bionz X، بازه حساسیت ISO 100–۲۵,۶۰۰ و عکاسی متوالی ۴ فریم در ثانیه

چه عکاسی برای شما یک تفریح باشد و چه منبع درآمدتان و یا هر دو، می تواند به شدت پرهزینه باشد. پس بهتر است که تجهیزاتتان را عاقلانه انتخاب کنید. انتخاب بهترین دوربین لزوما به معنای خرید گرانترین دوربین بازار نیست.

بسته به اینکه زمینه کاری شما کدامیک از حوزه های پرتره، ورزشی، منظره، سفر، ماکرو و… باشد، یکی از دوربین ها برای شما مناسب تر است.

برای برخی از ما بیشترین تعداد پیکسل اولویت اول است، حتی اگر دوربین های دیگر سرعت عکاسی فوق العاده ای داشته باشند یا حتی در ایزوهای بالا نتایج شارپ و مناسبی بدهند.

اندازه و وزن بدنه به همراه چند لنز نیز می تواند مساله باشد؛ به ویژه اگر اکثر زمان عکاسیتان را خارج از استودیو صرف می کنید.

در هر حوزه ای از عکاسی که فعالیت می کنید، جنبه حیاتی دوربین، کیفیت عکس آن است که باید عالی، قابل پیش بینی و تکرارپذیر باشد. جهت داشتن کیفیت عکس مناسب، فاکتورهایی مانند فوکوس خودکار، نورسنجی و تراز سفیدی باید با پیوستگی و قابلیت اطمینان بالا عمل کنند. همچنین دسترسی به تنظیمات دستی لازم است که سریع و ساده باشد.

همه دوربین هایی که در این مقایسه آورده ایم فول-فریم هستند (معادل فریم فیلم ۳۵ میلیمتری) به جز دوربین Pentax 645Z که یک سنسور ۳۳×۴۴ میلیمتر فرمت متوسط بزرگتر دارد.

همچنین دوربین Sony A7R با بقیه اندکی تفاوت دارد. چرا که برخلاف دوربین های DSLR دیگر، کوچکتر، بدون آینه و ویزور نوری است. بهتر است نگاهی دقیق تر به جزئیات این دوربین ها بیاندازیم.

۱

Canon EOS 5D Mark III

دوربین Canon EOS 5D Mark III حدود سه سال است که عرضه شده است اما همچنان دارای ویژگی هایی است که آن را جز کاندیداهای بهترین دوربین عکاسی کرده است.

یکی از دلایل این امر، تغییرات بسیار زیاد این دوربین نسبت به نسخه قبلی خود یعنی Mk II بوده است که این تغییرات شامل پیشرفت های مهم در زمینه پردازش تصویر، فوکوس خودکار و نورسنجی می شود. همچنین بیشینه بازه حساسیتی آن از ۶۴۰۰ به ۲۵۶۰۰ افزایش یافته است که این مقدار در حالت تعمیم یافته ۱۰۲۴۰۰ است.

بیشینه سرعت عکاسی متوالی از ۳٫۹ به ۶ فریم در ثانیه افزایش یافته است که از رقیب خود Nikon D810 (با ۵ فریم بر ثانیه) پیشی گرفته است.

برخلاف جذابیت های بسیار، مانند ۶۱ نقطه فوکوس خودکار که با همتای خود ۱DX برابری می کند، با اعلام زمان رونمایی دوربین های جدید ۵DS و ۵DSR از تب و تاب آن کاسته شده است.

نکته چشمگیر این دو دوربین معرفی شده که در ماه ژوئن سال آینده به بازار می آیند، تعداد پیکسل های فوق العاده ۵۰٫۶ مگاپیکسل است که با پردازشگرهای دوگانه نسل جدید DIGIC 6 پشتیبانی می شود.

با اینکه دوربین ۵D Mk III به جهت داشتن تعداد پیکسل به نسبت پایین بسیار مورد انتقاد قرار گرفته است، نباید فراموش کنیم که از بسیاری از دوربین های حرفه ای هم رده مانند Canon 1DX با حسگر ۱۸٫۱ مگاپیکسلی و Nikon D4S با حسگر ۱۶٫۲ مگاپیکسلی، از این جهت برتر است.

البته این افزایش رزولوشن در حسگرهای ۵DS و ۵DSR با کاهش بازه حساسیت به ۱۰۰-۶۴۰۰ (۵۰- ۱۲۸۰۰ در حالت تعمیم یافته) و کاهش سرعت عکاسی متوالی به ۵ فریم در ثانیه همراه خواهد بود.

عملکرد

در میان دوربین های حرفه ای Canon، دوربین ۵D Mk III در عین داشتن وزن کم ۹۵۰ گرمی از کارایی بسیار مناسبی برخوردار است. فوکوس خودکار و نورسنجی کاملا دقیق و قابل اتکاست و حتی در ایزوهای بالا، کیفیت عکس بسیار عالی است.

کنترل مناسب بر روی پارامترهای عکاسی وجود دارد که به هیچ وجه گیج کننده نیستند. به طور کلی این دوربین، یک دوربین فوق العاده است که قیمت آن نیز مناسب است.

قابلیت ها: ۴/۵

ساخت/ خوش دستی: ۵/۵

کیفیت عکس: ۵/۵

ارزش: ۵/۵

مجموع: ۵/۵


۲

Canon EOS 1D X

مانند اغلب دوربین های برتر سالهای اخیر، پرچمدار فعلی کنون یک گریپ (Grip) دارد که دکمه شاتر و دیگر دکمه های کنترلی ضروری بر روی آن نیز وجود دارند و شما را قادر می ساند تا راحت تر در حالت پرتره (عمودی) عکاسی کنید.

ازاین لحاظ این دوربین مشابه دوربین Nikon D4S است، با این تفاوت که این سیستم در دوربین ۱DX به بهترین نحو ممکن پیاده سازی شده است؛ به گونه ای که عکاسی در دو حالت عمودی و افقی یک احساس را به شما خواهد داد.

طبق معمول مجهز بودن به این ویژگی معایبی نیز در پی دارد. وزن دوربین ۱DX 1340 گرم است که حدود ۵۰ درصد از دوربین ۵D Mk III سنگین تر است.

نورسنجی و فوکوس خودکار در هر دو دوربین Canon در یک سطح است. فوکوس خودکار در هر دو دوربین ۶۱ نقطه ای است که ۴۱ نقطه از نوع cross-type و ۵ نقطه برای دقت فوق العاده از نوع cross-type دو گانه هستند.

هر دو دوربین از پردازشگر DIGIC 5+ بهره می برند، اما دوربین ۱DX دارای دو عدد از این پردازشگر است.

تعداد پیکسل های به نسبت پایین این دوربین (۱۸٫۱ مگاپیکسل) آن را قادر می سازد تا سرعت بسیار بالای عکاسی متوالی ۱۲ فریم در ثانیه داشته باشد. حتی اگر نیازی به فوکوس خودکار و نورسنجی در عکس های بعد از عکس اول نداشته باشید، این سرعت به ۱۴ فریم در ثانیه هم قابل افزایش است. دوربین D4S با اینکه تعداد پیکسل کمتری نسبت به این دوربین دارد، سرعت عکاسی متوالی آن ۱۱ فریم در ثانیه است.

این دوربین از دو شیار برای کارت حافظه برخوردار است و حافظه داخلی آن قابلیت ذخیره سازی ۳۸ عکس خام را دارد. باتری این دوربین برای گرفتن ۱۱۲۰ عکس کافیست. اما باتری نیکون بسیار سخاوتمندتر است و اجازه گرفتن ۳۰۲۰ عکس را می دهد.

عملکرد

در عین حال که به نسبت دوربین ۵D Mk III، نرخ عکاسی متوالی و خوش دستی در عکاسی در حالت پرتره بهبود یافته است، اما عملا کیفیت عکس در هر دو دوربین یکسان است.

تنها تفاوت قابل ذکر در این زمینه اینست که دوربین ۱DX در تنظیمات ایزوی بالا، نویز کمتری ایجاد می کند.

قابلیت ها: ۵/۵

ساخت/ خوش دستی: ۵/۵

کیفیت تصویر: ۵/۵

ارزش: ۴/۵

مجموع: ۵/۵ (برنده جایزه بهترین دوربین در تست ها)


۳

Nikon D810

دوربین D800 در زمان رونمایی در سال ۲۰۱۲ توجهات زیادی را به خود جلب کرد. این رونمایی تقریبا همزمان با ورود Canon 5D Mk III به بازار بود.

مزیت اصلی این دوربین تعداد پیکسل های بسیار بالای آن است (۳۶٫۳ مگاپیکسل) که از این لحاظ دوربین های Canon را در سایه قرار داده است.

در دوربین D800E فیلتر آنتی-آلیاسینگ (anti-aliasing) از فیلتر پایین گذر آن حذف شده است و در نتیجه بالاترین میزان شارپی در عکس به وجود خواهد آمد و ریسک ایجاد طرح مویر (moire patterning) افزایش می یابد. در دوربین D810 هر دو این فیلترها را جایگزین کرده و هیچ فیلتر پایین گذری (low-pass) ندارد.

بهبودهایی که در این دوربین نسبت به دوربین های D800 و D800E انجام شده، شامل پردازشگر نسل جدید Expeed4، سرعت عکاسی متوالی ۵ فریم در ثانیه (۷ فریم در ثانیه در قطع APS-C)، افزایش حساسیت بیشینه از ۶۴۰۰ به ۱۲۸۰۰ (از ۲۵۶۰۰ به ۵۱۲۰۰ در حالت تعمیم یافته) و حافظه بافر بزرگتر.

به روز رسانی جذاب دیگری که صورت گرفته است شامل شاتر و آینه می شود. در مقایسه با D800 و D800E اجزای مربوطه به جهت نرم تر شدن حرکات، کاهش لرزش دوربین و افزایش شارپی یا وضوح عکس مجددا طراحی شده اند.

مانند دوربین ۵D Mk III، دوربین نیکون D810 هم از قابلیت های فوکوس خودکار و نورسنجی هم سطح برادر بزرگش D4S بهره می برد.

فوکوس خودکار ۵۱ نقطه ای به همراه ۱۵ نقطه از نوع cross-type، که نیکون ادعا می کند برای دقت بیشتر بهینه شده اند، باعث ایجاد عکس های بسیار با کیفیت خواهد شد

عملکرد

سیستم فوکوس خودکار این دوربین به طور قابل توجهی از مدل قدیمی ترش D800 سریع تر است و تاخیر و لرزش در آینه آن کمتر است. با این حال توصیه می شود از سه پایه و تاخیر در نوردهی استفاده کنید تا قبل از گرفتن عکس آینه بالا رود.

نکته منفی درباره این دوربین اینست که نویز عکس در ایزوهای بالا نسبت به دوربین رقیب ۵D Mk III بیشتر است.

قابلیت ها: ۴/۵

ساخت/ خوش دستی: ۵/۵

کیفیت تصویر: ۵/۵

ارزش: ۴/۵

مجموع: ۵/۵


۴

Nikon D4S

رقیب مستقیم کانن ۱D X، این دوربین پیشرفته و کاملا حرفه ای نیکون می باشد. با این حال اختلاف بین این دوربین و مدل ارزانترش D810 اندک است؛ درست مانند ۱D X و ۵D Mk III کانن.

به طور مثال، هر دو دوربین نیکون امکانات نورسنجی و فوکوس خودکار مشابهی دارند و از یک نسل از پردازنده عکس EXPEED 4 بهره می برند. اما در مقایسه با دوربین نیکون D4 بروزرسانی های قابل توجهی صورت گرفته است.

نیکون ادعا می کند این دوربین در مقایسه با نسخه قبلی اش کارایی بهتری در زمینه نورسنجی، فوکوس خودکار و سرعت عکاسی متوالی دارد. در حالیکه دوربین D4 نیز از بیشینه سرعت ۱۱ فریم در ثانیه بهره می برد اما در این دوربین قابلیت با داشتن فوکوس خودکارو نورسنجی برای تمامی عکس های پی در پی کامل شده است. اگر چه دوربین ۱D X همین امکانات را با نرخ ۱۲ فریم در ثانیه ارائه می کند.

شباهت دیگر بین دوربین D4S و D810 اینست که هر دو از مکانیزم آینه و شاتر بهینه شده برای کاهش تاخیر و حرکات نرم تر بهره می برند. اما D4S در زمینه بهره گیری از پردازنده ارتقاء یافته EXPEED 4 اش در رابطه با بازه حساسیتی اش بهتر عمل می کند.

نقطه مقابل تعداد پیکسل های نسبتا پایین این دوربین (۱۶٫۲Mp) اینست که بازه حساسیتی اش افزوده شده و در حالت تعمیم یافته با مقدار ۲۵۶۰۰ و ۴۰۹۶۰۰ رسیده است.

عملکرد

نرخ عکاسی متوالی بسیار سریع این دوربین با فوکوس خودکار دقیقش که خیلی هم سریع است، به خوبی جور می شوند؛ حداقل زمانی که از لنزهای خوب نیکون با سیستم های فوکوس خودکار ultrasonic استفاده کنید.

تراز سفیدی خودکار به دقت و سازگاری دوربین های هم رده کانن نیست، اما به نسبت نسخه های قبلی منطقی تر است. میزان نویز در ایزوهای بالا به نسبت D810 به طور قابل توجهی کمتر است.

قابلیت ها: ۵/۵

ساخت/ خوش دستی: ۵/۵

کیفیت تصویر: ۵/۵

ارزش: ۴/۵

مجموع: ۵/۵


۵

Pentax 645Z

کمی عجیب است اگر دوربینی با این قیمت را گزینه ای اقتصادی بنامیم. اما اگر بررسی و مقایسه دوربین های با فرمت متوسط ما را در شماره ۱۵۹ مجله Digital Camera magazine, بخوانید متوجه خواهید شد که اغلب آنها بیش از ۳۰۰۰۰ دلار قیمت دارند. همچنین بیشتر این دوربین ها فاقد برخی امکانات اساسی مانند عکاسی با فرمت JPEG هستند.

دوربین Pentax 645Z بیشتر شبیه دوربین های DSLR معمولی طراحی شده است، چراکه به جای داشتن دو قسمت جدا شونده بدنه و قسمت دیجیتال، دارای یک مجموعه به هم پیوسته است.

تفاوت اساسی این دوربین با سایر رقبا در این گروه در اینست که سایر رقبا مجهز به یک حسگر با ابعاد ۳۶x24mm هستند، اما حسگر پنتاکس این اندازه را به ۴۴x33mm افزایش داده است و همچنین دارای بیشترین تعداد پیکسل یعنی ۵۱٫۴ مگاپیکسل است. که این قابلیت ها باعث می شوند از رقبای دیگر حتی D810 پیشی بگیرد.

این دوربین به مراتب از دوربین های DSLR در این گروه بزرگ تر و حجیم تر است. وزن این دوربین در حدود ۱۵۵۰ گرم است و همچنین لنزهای سازگار با این دوربین نیز بزرگتر از لنزهای دوربین های DSLR معمول هستند.

سیستم فوکوس خودکار ۲۷ نقطه ای (با ۲۵ نقطه از نوع cross-type) ممکن است در مقایسه با دوربین های DSLR دیگر ضعیف به نظر برسد، اما مجددا لازم به ذکر است که اغلب دوربین های قطع متوسط (medium format) تنها یک نقطه فوکوس خودکار مرکزی در مرکز قاب تصویر هستند.

بر خلاف دیگر دوربین های قطع متوسط، این دوربین پنتاکس قابلیت فیلمبرداری با کیفیت ۱۰۸۰p را دارد.

عملکرد

حسگر بزرگ و با رزولوشن بسیار بالای این دوربین موجب نرخ پایین عکاسی متوالی ۳ فریم در ثانیه شده است و همچنین سرعت فوکوس خودکار نیز به طور مشابه کم است.

این دوربین قطعا برای عکاسی از سوژه های با سرعت بالا و عکاسی متوالی ایده آل نیست. اما مزیت اصلی آن در کاهش عمق میدان به جهت اندازه حسگر بالایش و تعداد پیکسل بسیار بالای ۵۱٫۴ مگاپیکسل است.

قابلیت ها: ۴/۵

ساخت/ خوش دستی: ۴/۵

کیفیت تصویر: ۴/۵

ارزش: ۵/۵

مجموع: ۴/۵


۶

Sony Alpha A7R

هر چقدر که دوربین Pentax 645Z دوربین بزرگ و سنگینی است، دوربین Sony A7R در نقطه مقابل به طور تعجب آوری کوچک و باریک است. شما ممکن است این ابعاد را از یک دوربین بدون آینه کامپکت انتظار داشته باشید، اما با این حال وزن سبک ۴۰۷ گرمی شامل یک حسگر تصویر full-frame و تعداد پیکسل بالای ۳۶٫۴ مگاپیکسل است.

از لحاظ تعداد پیکسل مشابه دوربین D810 است و از لحاظ بیشینه حساسیت با مقدار ۲۵۶۰۰ از آن پیشی گرفته است. لازم به تذکر است که این دوربین حالت بازه حساسیتی تعمیم یافته (expanded ISO range) ندارد.

شباهت دیگر این دوربین با دوربین های D810 و Pentax 645Z عدم تجهیز به فیلتر آنتی- الیاسینگ (anti-aliasing filter) است.

معمولا دوربین های کامپکت به علت نداشتن ویزور اپتیکی مورد انتقاد قرار می گیرند. با اینکه ویزور الکترونیکی تعبیه شده در دوربین سونی حس جدایی از صحنه را به شما القا می کند، این دوربین مجهز به نمایشگر با رزولوشن ۲۴۰۰k با رنگ های عالی است که مزیت پیش نمایش تاثیر نوردهی را به صورت بی درنگ (real time) به شما می دهد.

به علت محدودیت در فضا، این دوربین مجهز به نمایشگر فوقانی اطلاعات نورسنجی نیست، اما اطلاعات بسیاری بر روی LCD پشتی نمایش داده می شود. بر خلاف بسیاری از دوربین های همرده که دارای صفحه لمسی هستند، نمایشگر این دوربین لمسی نیست، اما قابلیت چرخش دارد که برای عکاسی در زوایایی غیرمعمول کارامد است.

دوربین سونی بر خلاف همه رقبای حاضر در این تست، مجهز به سیستم Wi-Fi و NFC داخلی است.

بر خلاف اندازه کوچکش، این دوربین سونی به زیبایی طراحی شده و حس استحکام را القا می کند. دکمه ها و سوئیچ ها بسیار با کیفیت هستند، اما در مقایسه با دکمه های دوربین های DSLR بزرگ، آنها کوچک هستند.

عملکرد

به دلیل وجود سیستم تشخیص کنتراست (contrast-detection) در این دوربین، سیستم فوکوس خودکار به میزان قابل توجهی از دوربین های کانن و نیکون کندتر است، اما از این لحاظ با دوربین پنتاکس برابری می کند.

نرخ عکاسی متوالی نیز در بین دوربین های این تست پایین ترین است (۱٫۵ فریم در ثانیه)؛ اما می توانید با حذف فوکوس خودکار و نورسنجی در عکس های متوالی در حالت Speed Priority این مقدار را تا ۴ فریم در ثانیه افزایش دهید.

قابلیت ها: ۴/۵

ساخت/ خوش دستی: ۴/۵

کیفیت تصویر: ۵/۵

ارزش: ۴/۵

مجموع: ۴/۵


حکم نهایی

دوربین Canon 1D X مجهزترین رقیب است.

از دوربین غول پیکر Pentax 645Z تا دوربین بسیار نازک Sony A7R دوربین های بزرگ و کوچکی در این گروه وجود دارد. دوربین Canon 1D X یکی از دوربین های بزرگ است، اما برای جیب ما یک گزینه مناسب است و کارکرد مناسبی دارد.

نرخ عکاسی فوق العاده آن پنتاکس و سونی را پشت سر می گذارد و آن را برای عکاسی ورزشی و حیات وحش ایده آل می سازد.

بطور مشابه به دلیلی مجهز بودن به گریپ عمودی، برای عکاسی پرتره و فشن نیز مناسب است. در تعداد پیکسل و عکس های تمیز و بدون نویز در ایزوهای بالا هم حریف خود Nikon D4S را پشت سر می گذارد.

اگر بخواهیم دوربینی ارزانتر و کوچک تر را انتخاب کنیم، گزینه مناسب بعدی یکی از دو دوربین Canon 5D Mk III و Nikon D810 می باشد.

مجددا لازم به ذکر است که از نظر ما خوش دستی و کیفیت کلی تصویر کانن بالاتر است. با این حال، اگر تعداد پیکسل بالا با وجود نویز زیاد در ایزوهای بالا را می پسندید، نیکون گزینه بهتری است. همچنین Sony A7R کیفیت تصویر بسیار خوبی دارد.

این دوربین در مقایسه با دوربین های دیگر این گروه بسیار فشرده و کامپکت است. امروزه تعداد لنزهایی که این دوربین پشتیبانی می کند نیز در حال افزایش است.

در سوی دیگر داستان، دوربین Pentax 645Z قرار دارد که گرانترین دوربین گروه است، اما در مقایسه با سایر دوربین های فرمت متوسط ارزش خرید بالایی دارد.

رده بندی ما

Canon EOS 1D X

این دوربین در همه شرایط کیفیت تصویر خیره کننده ای ایجاد می کند و طراحی آن باعث خوش دستی فوق العاده آن شده است. سرعت عکاسی متوالی بسیار بالایی دارد، از عملکرد مناسبی در ایزوهای بالا برخوردار است و در فوکوس خودکار، نورسنجی و تراز سفیدی خودکار بسیار دقیق است.

نکات مثبت: نرخ عکاسی متوالی ۱۴ فریم در ثانیه، ۶۱ نقطه فوکوس خودکار، طراحی ارگونومیک

نکات منفی: بزرگ و سنگین است و در زمینه تعداد پیکسل از سایر رقیبان ضعیف تر است.

قضاوت ما: در حال حاضر این دوربین بهترین و همه کاره ترین دوربین موجود در بازار است.

رتبه: ۵/۵ (بهترین دوربین در تست ما)

Nikon D4S

نکات مثبت: نرخ عکاسی متوالی ۱۱ فریم در ثانیه، ۵۱ نقطه فوکوس خودکار، گریپ عمودی تعبیه شده

نکات منفی: تراز سفیدی خودکار کمی متغیر، تعداد پیکسل های نسبتا پایین (۱۶٫۲ مگاپیکسل)

قضاوت ما: انتخاب بین این دوربین و دوربین ۱D X بسیار مشکل است، اما کانن با اختلاف اندک پیروز شده است.

رتبه: ۵/۵

Canon EOS 5D Mark III

نکات مثبت: کوچک، سبک و ارزانتر از ۱D X است و همان کارایی فوکوس خودکار و کیفیت تصویر عالی را دارد.

نکات منفی: در زمینه تعداد پیکسل ها بسیار ضعیف تر از D4S و A7R سونی است.

قضاوت ما: اگر به جای تعداد پیکسل زیاد عکس های بدون نویز در ایزوهای بالا مد نظرتان است، این دوربین را بخرید.

رتبه: ۵/۵ (جایزه بیشترین ارزش خرید)

Nikon D810

نکات مثبت: تعداد پیکسل های بالا باعث نمایان شدن جزئیات سوژه و کیفیت عکس با طراوت می شود.

نکات منفی: سرعت عکاسی متوالی نسبتا پایین (۵ فریم در ثانیه)، عکس های گرفته شده در نور کم و ایزوی بالا ممکن است دارای نویز زیادی باشند.

قضاوت ما: این دوربین، دوربین های قطع متوسط را در زمینه تعداد پیکسل به چالش می کشد، اما بسیار ارزانتر است و طراحی آن ارگونومیک تر است.

رتبه: ۵/۵

Pentax 645Z

نکات مثبت: حسگر تصویر ۵۱٫۴ مگاپیکسلی با قطع متوسط، قابلیت ایجاد عمق میدان بسیار اندک

نکات منفی: بزرگ، سنگین و دست و پاگیر است، نرخ عکاسی متوالی پایینی دارد (۳ فریم در ثانیه)، فوکوس خودکار کُند

قضاوت ما: اگر به دنبال دوربین قطع متوسط هستید، دوربین پنتاکس بسیار ارزشمند است اما، برای عکاسی در خارج از استودیو و سفر مناسب نیست.

رتبه: ۴/۵ (جایزه بیشترین ارزش خرید)

Sony Alpha A7R

نکات مثبت: به نسبت فول فریم بودنش بسیار سبک و کوچک است و تعداد پیکسل و کیفیت عکس بالایی دارد.

نکات منفی: سیستم فوکوس خودکار آن نسبتا کُند است و نرخ عکاسی متوالی معمولی آن پایین است (۱٫۵ فریم در ثانیه)

قضاوت ما: این دوربین، یک دوربین کوچک هوشمند است اما برای عکاسی سریع مناسب نیست.

رتبه: ۴/۵

م

منبع

برگرفته از: Digital Camera World

نظرات شما

  1. احسان

    ۱۲ دی ۱۳۹۵

    حریفی که از سونی آوردید باید نسل دومش رو میاوردید چون هم رده ایناس و از همه بهتره Sony A7r II

  2. saeed

    ۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۵

    دستگلتون درد نکنه…درمورد لنز ها بیشتر حرف بزنین

  3. شهریار

    ۱ دی ۱۳۹۴

    به نظر من در این مقاله به نیکون اجحتف شده و کنون را بزرگ نمایانه تحلیل کرده است.در ضمن جای X-t1 خالی بود.درسته که فول فریم نیست چون خواسته اشتباه سونی تو ساخت فول فریم میررلس تکرار نکنه

  4. مهدی

    ۲۱ آبان ۱۳۹۴

    ضمن سلام و عرض سپاس به دلیل این همه زحمتی که میکشید از خدمتتون سوالی داشتم،افراد چپ دست در بعضی کار ها با افراد راست دست متفاوتند از جمله نوشتن،نواختن ساز های مختلف.بنده نیز چپ دست هستم.دوربین حرفه ای را که دستم میگیرم احساس بدی دارم!احساس میکنم دکمه ی شاتر باید سمت چپ باشد!ولی درسمت راست است.عکاسی با دست چپ مثل اینه که یه راست دست با دست چپ.می نویسه.آیا در دنیای عکاسی چنین بحثی وجود داره؟عکاس های چپ دست چنین موضوعی را عنوان کرده اند؟ممنون.میشم پاسخ بدین.

  5. مهدی

    ۲۰ آبان ۱۳۹۴

    این نوشتار انگار مال پارساله !! دوربین های ۵dsr و ۵ds کانن خیلی وقته که موجود شده .

  6. محسن پیرنیا

    ۲۰ آبان ۱۳۹۴

    سلام به همه.
    نقد خیلی جالب و علمی نبود.خصوصا درمورد دوربینهای نیکون. یادمون باشه که دوربین هایی که دارای گریپ سرخود هستند سرعت عکاسی پیاپی فوق العاده ای دارن. که همین ویژگی اونها رو برای عکاسی حیات وحش و ورزش خاص کرده. هرچند میشه گفت که برای هر ژانری عالی هستن. نکته مهم دیگه اینکه اگرچه تعداد پیکسل بالا جزیات بیشتری رو در عکس مشخص میکنه و دینامیک بالاتری رو ارائه میده، مثل d800 و d810 نیکون، اما کلا برای عکاس حرفه ای سایز سنسور در درجه نخست قرار داره تا تعداد پیکسل بالاتر. نکته بعدی هم که درباره نویز d810 نیکون نسبت به ۵d lll کنون تو حساستهای بالا هست، باید عرض کنم اگه تو اینترنت و از سایت های معتبر، همین مساله رو پیگیری کنید نشون داده شده که بالاتر بودن نویز d810 انقدر زیاد نیست که با یک نگاه دیده بشه و برای دیدن تفاوت به دقت لازم داره.
    البته این نکته آخر رو هم عرض کنم که این دوربینها که بهشون پرداخته شده هرکدامش میتونه دوربین رویاهای یک عکاس باشه.

  7. hassantash

    ۱۹ آبان ۱۳۹۴

    مثل همیشه کار امد مفید و حرفه ای . لنزک تبدیل شده به یک سایت مرجع .سپاس سپاس سپاس


لطفا نظرتان در مورد مطلب را در اینجا مطرح نمایید. اگر سوالی دارید، در بخش پرسش و پاسخ مطرح نمایید.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *