زمانیکه عکاسی را آغاز می کنید، یک ایده عالی این است که سبک و استایل استاندارد یک شاخه عکاسی را تکرار کنید (تا زمانیکه در آن حرفه ای شوید و سبک خود را بیابید). عکاسی خیابانی با نوردهی طولانی یک مثال خوب برای این نوع تجربه است. وقتیکه به عکس های خیابانی مرسوم فکر می کنید، ثابت و سیاه و سفید هستند و برخی از احساسات و یا وقایع را به تصویر می کشند. چرا از این کالبد خارج نشویم و سبکی متفاوت را امتحان نکنیم؟
دوربین را روی سه پایه قرار دهید، از فیلتر های کاهنده نور ND استفاده کنید (یا شب هنگام برای عکاسی بروید)، دیافراگم را ببندید و سرعت شاتر یا زمان نوردهی را تا ۱۱ ثانیه افزایش دهید.
یا ۶ تا ۹ ثانیه. در حقیقت سرعت شاتری که به شما اجازه دهد جمعیت در حال عبور خیابان را به صورت مات (ماتی حرکت – motion blur) به تصویر بکشید و خود خیابان به صورت یک پس زمینه واضح و شارپ در عکس بیفتد:
برخی این افکت را «طیفی – spectral» می نامند. این راهی است برای اضافه کردن حرکت به عکس های خیابانی شما یا تاکید بر لحظه ای متفکرانه با روشی خیلی مشخص.
شخصی تنها که در خیابانی شلوغ ایستاده و به لحظه ای می اندیشد، درحالیکه جهان اطراف او به سرعت در حال حرکت است:
امکانات موجود در واقع بی نهایت هستند. می توانید تنها چند نفر را در عکس داشته باشید یا یک جمعیت کامل. می توانید سرعت شاتر را به قدری طولانی کنید که دنباله ها کوتاه باشند، یا آنقدر طولانی که جمعیت غیر قابل تشخیص شود. می توانید از تکنیک رنگ انتخابی (selective color) استفاده کنید، عکس تمام رنگی و یا همان سیاه و سفید محبوب را به کار گیرید.
مکانی شلوغ پیدا کنید: ایستگاه راه آهن یا مترو، یک مرکز خرید، خیابان اصلی شهرتان و… – سه پایه تان را نصب کنید و عکاسی را آغاز نمایید.
فقط به خاطر داشته باشید که از ریموت کنترل شاتر استفاده کنید (جهت حذف لرزش، هنگام فشردن دکمه شاتر، در نوردهی طولانی) و هنگامیکه جمعیت اطراف سه پایه تان در حال تردد است مراقب آن باشید، چراکه یک ضربه کوچک کافیست که چنین عکسی خراب شود. در ادامه تعدادی عکس خیابانی با نوردهی طولانی مشاهده می نمایید که می توانید از آن ها ایده و الهام بگیرید:
منبع
برگرفته از: ۵۰۰px
۱۹ آبان ۱۳۹۴
بنده به شخصه هر جای شهر عکس میگیرم به جز مکانهای نظامی تا حالا پلیس گیری نداده اصلا.
۱۸ آبان ۱۳۹۴
اقای وحید که اینقدر غدغد میکنی…یکی از بهترین عکسای خیابانیت را بفرست تا ببینم بعد بهت بگم که موضوع اقا پلیسه رو…بعید بدونم تا حالا یکبار هم عکاسی خیابانی کرده باشی!
۱ مهر ۱۳۹۵
باحرفتون موافقم اما نه بااین لحن تند وقتی زیادی کسی از خودش و کارش تعریف میکنه معلومه که یک جای کارش کم بود داره که هی تعریف میکنه تابتونه اما جای خالی رو با تعریف از خودش پر کنه متاسفانه در دنیای امروز انقدر افراد دوربین DSLR خریده اند و عکاسی میکنند که خودش رو عکاس میدونن (منظور بنده به هیچ یک از اشخاص خاصی نیست ) در رابطه با پلیس شما باید مجوز داشته باشی که یک عکاس هستی و یا کارت خبری داری و اومدین مستند اجتماعی کار کنید اگه هر کسی بخواد در ایران دوربین برداره بره و عکاسی کنه در جامعه هرجومرج میشه .متاسفانه که الان این اتفاق داره میوفته و باید دنبال راهکاری بود تا یک فرد عکاس ماهر و یک عکاس مبتدی مشخص بشه
۱۵ آبان ۱۳۹۴
اگر بترسید معلومه که گیر پلیس میفتید.اما عکاسی یعنی شهامت اگه شهامت انجام کاری رو نداشته باشید بهتره که همون ماکرو تو خونتون بگیرید.شما خیلی راحت میتونید حتی تو خیابون دوربین رو روی سه پایه بذارید عکاسی کنید مگه همه جا پلیس هست که بخواد شما رو بگیره.؟؟؟؟؟بهترین راه برای فرار کردن از هر راهی اوردن بهانه است.مکانهای بیشماری هست که نه پلیس بهش کاری داره نه مزاحمتی خواهید داشت.مثل تو پارک تو خیابون ها.چرا یه جاهایی پلیس گیر میده مثل مترو و موزه و … که حتما قرار نیست همونجاها عکاسی کنید.دنیا بی نهایت بزرگ است برای عکاسی
۱۵ آبان ۱۳۹۴
حرف شما صحیح ، ولی شخصا تا از کاری صد درصد مطمئن نباشم، انجام نمیدم. ضمن این که پلیس تو کرج تقریبا همه جا هست. یعنی همه جاهایی که برای عکاسی خیابانی مناسبه، پلیس هم دقیقا همون محدوده کانکس گذاشته.
۱۵ آبان ۱۳۹۴
الان علم انقدر پیشرفت کرده دیگه حتما مجبور نیستیم دوربین دی اس ال آر ببریم همه جا برای عکاسی شما با موبایل هم میتونید رو سه پایه عکاسی کنید بدون اینکه پلیس گیر بده.مثل ال جی جی ۴ یا نوت ۵ که تنظیمات دستی دارن .یا با دوربین هایی مثل سونی الفا ۶۰۰۰ .من انقدر تو خیابون ها با dslr عکاسی کردم ولی هیچ کس بهم گیر نداده تا بحال.
۱۵ آبان ۱۳۹۴
ولی در کل باید یه قانونی ، چیزی، از ما حمایت کنه. چون بحث dslr یا موبایل نیست، بحث اینه که خنده داره که بخاطر عکس گرفتن از چیزی که هر روز هزاران نفر میبینن دستگیر بشی یا دوربینت ضبط بشه!
۱۵ آبان ۱۳۹۴
با نظر شما مخالفم.یه عکاس هیچ موقع دنبال بهانه اوردن نباید باشه بلکه از هر موقعیت و با هر دوربین که شده باید دنبال سوژه و عکاسی باشه.برای هر کاری راه در رویی قرار داده شده.این حرف شما مثل اینه که بگید مثلا اتلیه عکاسی نمیزنم چون بازرس میاد گیر میده.در حالیکه هزاران راه هست برای اینکه اتلیه بزنید و کسی هم نفهمه.پس دنبال بهانه نباشید و با شجاعت عکاسی کنید.بنده از صبح تا شب دوربین به دست تو خیابونم چرا کسی گیر نداده به بنده.یا چند سال بدون جواز اتلیه مشغول کار بودم و کسی بهم کاری نداشت.شجاعت شجاعت شجاعت تنها لازمه عکاسیه.
۱۴ آبان ۱۳۹۴
یه مشکلی که وجود داره، اینه که شما باید تو یه مکان شلوغ با سه پایه عکس بگیرید که مطمئنا پلیس میبینه و میاد سراغتون. بعد مجوز میخواد که اکثر ما که تجربی عکاسی میکنیم مجوز نداریم.
من خواستم برم سراغش، باید از موسسه ناجی هنر این مجوز رو بگیرید. توی سایت مدارک لازم رو نوشته:
۱-معرفی نامه از دانشگاه یا آموزشگاه عکاسی: مثلا من که رشته تحصیلیم ربطی به عکاسی نداره نمیتونم معرفی نامه هم تهیه کنم.
۲-پروانه فعالیت: من که آتلیه ندارم که بخوام پروانه فعالیت داشته باشم!
در نتیجه قید این ژانر رو کلا میزنیم و میریم سراغ یه ژانری که مزاحمت پلیس در کار نباشه، مثلا ماکرو اونم تو باغچه خودمون!
۱۶ آبان ۱۳۹۴
به نظر من میشه قبل باز کردن تجهیزان و بیرون آوردن دوربین از کیف و … رفت و با لحن دوستان با پلیسی که دم هست هماهنگ کرد و ازش اجازه گرفت و بگیم میخوایم چند تا عکس تجربی بگیریم و اینا … یا میگه باشه مشکلی نیست یا میگه نه اجازه نداری ، دعوا نداریم که 🙂
۱۷ آبان ۱۳۹۴
احسنت.یادمان باشد اگر در خیابان خواستیم کار خرابی کنیم قبلش از اقا پلیسه اجازه بگیریم که میشود اینجا خراب کاری کرد یا نه.اگر اجازه نداد خودمان را خیس میکنیم.خخخخخخخخخخخ
۱۷ آبان ۱۳۹۴
شما میتونی با لنز ۴۰۰ میلیمتری بری جلوی آقا پلیسه که از همونجا بفرستت اوین. خخخخخخخخخخخ
۱۸ آبان ۱۳۹۴
بنده صدها بار بادوربین اس ال ار جلوی کلی پلیس عکاسی کردم کسی بهم گیر نداده شما ها مشکل دارید که بهتون گیر میدن تمام شد رفت
۲۰ دی ۱۳۹۴
ببخشید کدوم عکاس خیابانی با ۴۰۰ میلیمتری عکس میگیره؟ مکان رو اشتباه نگرفتین؟
۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۵
راه حل خفن =به همراه داشتن یک دستگاه چفیه
خخخخخ