نقد عکس #۹۰

«نقد عکس» نام یکی از بخش های لنزک است. در بخش نقد عکس، که آخر هفته ها برگزار می شود، ما عکس ارسالی یکی از خوانندگان عزیزمان را منتشر می کنیم و از شما خواهش می کنیم که انتقادات سازنده خود را در مورد آن مطرح نمایید. این یک راه عالی برای یادگیری بیشتر در مورد عکاسی، مطرح کردن دیدگاه ها و نقد شدن عکس خود شماست. در ادامه از شما برای شرکت کردن در این بخش و مطرح کردن نظرتان در مورد عکس نقد شماره ۹۰ دعوت می کنیم.

قوانین ساده این بخش

  • گاهی ما عمدا عکس هایی که بی عیب نیستند را انتخاب می کنیم، پس لطفا با انتقادات سازنده خود به دوستانتان کمک کنید
  • آزادانه هر نصیحتی که می دانید مفید است را مطرح کنید – ترکیب بندی، نورپردازی، ویرایش و…

کاندید این هفته بخش نقد عکس:

عکس

مشخصات عکس :

  • دوربین: Canon 5d mark 2
  • دیافراگم: f/14
  • سرعت شاتر: ۱۵۰sec
  • حساسیت سنسور: ISO-50
  • فاصله کانونی: ۲۰mm
  • Lee big stoper
  • Lee ND 0.9 soft

عکاس: آقای سعید عرفانی

قصد داشتید چه چیزی را به تصویر بکشید؟

غروب خورشید

لطفا نظر خود را در قسمت نظرات، پایین همین صفحه، مطرح نمایید. شما چگونه چنین صحنه یا عکسی را به طور متفاوتی به تصویر می کشیدید؟ تشکر فراوان از همه عزیزانی که هفته گذشته در این بخش دیدگاهشان را مطرح نمودند.

سازنده ترین نظرات در سایت به شکل برجسته ای نمایش خواهند یافت. شما هم می توانید با کلیک روی این لینک عکس خود را برای بخش نقد ارسال نمایید.

لینک برای به اشتراک گذاشتن این نقد

https://www.lenzak.com/?p=11234

مروری بر نقد عکس هفته گذشته

دیدگاه برجسته هفته گذشته: دانیال: درود و وقت بخیر . ثبت دقیق و هوشمندانه ایست. اما میتوانست در قسمت ادیت و فرآیند استکینگ دقت بیشتری صورت بگیره. وجود نقاط نورانی (ستاره ها ی تک) جدا افتاده از رد ستارگان که گویی مربوط به نوردهی جداگانه برای سازه هست نظم رد ستارگان رو از بین برده.

نظرات شما

  1. dan_bahrami

    ۱ اسفند ۱۳۹۴

    در مورد مسائل تکنیکی عکاسی زیاد نمیدونم که در اینجا اظهار نظر بکنم. عکاسی رو هم بیشتر به صورت تجربی یاد گرفتم تا تئوری. ولی کامنت های دوستان بالایی رو که خودم خیلی لذت بردم بخاطر مسائل ریز تکنیکی عکس رو سعی کردن نقد کنند. شخصا خودم در مورد عکس نظرم اینه که عکس خوبیه. فکر کنم فیلتر ان دی اش از اینها بوده که نصف فیلتر تیره است و نصف دیگه اش کاملا شفاف و بدون رنگ. شخصا خودم ترجیح میدم از این نوع فیلتر ها استفاده نکنم و به جاش فیلتر های پیچی رو ترجیح میدم. در این مورد این عکس عکاس میتونست یک فیلتر دیگر [احتمالا شماره ۲ یا ۳ ] رو بصورت بر عکس بزاره تا قسمت پایینی آب هم تا حدی با قسمت بالایی میزوون بشه. قسمت پایینی آب زیبا در نیومده.
    دوما قسمت پایینی عکس جدا گانه گرفته شده که به خودی خود ایرادی نداره, فقط چون زمان عکس ۱۵۰ ثانیه است خوب این جور در نمیاد. دست کم تو قسمت توضیحات عکس اضافه کنید که از از برکتینگ استفاده کردین تا برای مشاهده کننده روشن بشه. البته که این برکتینگ خوب از آب در نیومده.
    همچنین من یه نکته دیگه تو عکس میبینم [امیدوارم اشتباه نکرده باشم] و اون عکس زیاد واضه نیست و این احتمالا بخاطر استفاده از فیلتر لی باشه. به همین دلیله که شخصا ترجیح میدم همیشه از این فیلتر های پیچی استفاده کنم. زیرا که اونطور که شنیدم [بعضی از] این فیلتر ها شفافیت و واضه بودن عکس رو از بین میبرند. مخصوصا اونهایی که در مقایسه با دیگر محصولات مشابه ارزونتر هستند.

    فقط یه چیز رو نمیتونم بفهمم. این انعکاس [چهار عدد] نور زرد / قرمز در پایین عکس چیه؟ نور چراغ های روی پله؟
    ولی در کل عالی زحمت کشین و عکس عالی انداختین. البته که انتقاد به معنی زیر سوال بردن ارزش هنری عکس و همچنین زحمات هنری عکاس نیست. خودم تازه فیلتر ان دی پیچی خریدم و هنوز فرصت استفاده خوب رو ازشون نداشتم. یعنی اینجا یا بارونه یا شدید سرد زیر صفر یا باد تند. حالا امیدوارم تابستون بتونم از این فیلتر ها خودب استفاده کنم.
    همچنین سپاس از دوست خوبمون جناب علیرضا نعمتی عزیز بخاطر اشاره خوبش به برکت.

  2. علیرضا نعمتی

    ۲۴ شهریور ۱۳۹۴

    ایراد هایی که بنده به عکس وارد می دونم.
    ناقص بودن سنگ هایی که در پیش زمینه هستن
    یکی دوتا از سنگ ها وارد فضای انعکاس تصویر پل تو آب شدن که اگه جسمی وارد این انعکاس نمی شد بهتر بود
    یک سری عوامل مزاحم در افق وجود دارند (مثل اون پل خرپایی که نصفه ست) که وجودشون برای کسی که برای بار چندم به عکس نگاه می کنه (مثلا کسی که تصویر رو چاپ میکنه و تو فضای کار یا خونه نصب می کنه) خسته کننده ست.
    از نظر تکنیکی هم به نظرم هیچ لزومی نداره ISO رو ۵۰ باشه و از فیلتر گرادیان استفاده بشه… در واقع لزومی نداره ۱۵۰ ثانیه شاتر باز باشه…
    از نظر من همین نتیجه (و شایدم بهترش) رو میشه با ISO 200 و تکنیک Exposure fusion گرفت. با ۳ تا برکت ۶، ۱۳ و ۲۵ ثانیه.
    استفاده از Magenta تو آسمون رو خیلی دوس دارم و به نظرم مناسب این عکسه.

    1. dan_bahrami

      ۳ اسفند ۱۳۹۴

      درود بر شما. البته اینو برای خودم میپرسم یاد بگیرم و از تجربیات شما استفاده کنم. میشه این قسمت رو برای من بیشتر بازش کنید لطفا؟
      با ISO 200 و تکنیک Exposure fusion

      همونطور که گفتم من خودم عکاسی رو شروع کردم و هیچ دوره تئوری تخصصی ندیدم. بیشتر کار عکاسی رو به صورت تجربی یاد گرفتم. خوشحال خواهم شد این روش رو از شما بیاموزم.
      پیشاپیش سپاس

  3. علیرضا حبیب زاده

    ۲۱ مرداد ۱۳۹۴

    به نظر میاد عکس خیلی فشرده سازی شده (که البته به دلیل محدودیت حجم عکس ارسالی طبیعی است)
    آیا امکانش هست که لینک نسخه ی با کیفیت تر رو هم قرار بدید؟ ممنون میشم

  4. mohammadreza2872

    ۱۷ مرداد ۱۳۹۴

    سلام …
    خسته نباشید…
    عکس با کیفیت و زیبایی هستش ولی به نظر من اگه از نوک تیر چراغ برق شروع میشد و نوک این سنگ پایینی که وسط کادر قرار داره ترکیب بندی عکس خیلی بهتر میشد و اینقد فضای خالی به چشم نمیومد…
    به هر حال عکس خوبیه…موفق باشید

  5. احسان

    ۱۶ مرداد ۱۳۹۴

    با تشکر از دوستان لنزک و عکاس محترم، عکس بسیار زیبا و با کیفیتی است و منظره ی بدیعی را نیز به تصویر کشیده است اما یک چیز غیرعادی در اولین نگاه چشم شما را به خود جلب می کند و آن هم ارتفاع زیاد عکس و فضای خالی پایین است که عمدا توسط عکاس با استفاده از تکنیک ترکیب چند فریم ایجاد شده است و مشخص است که تلاش شده تا خط افق و نقطه ی کانونی در یک سوم بالا قرار گیرند. اما همین تکنیک که در بسیاری از آموزش های ترکیب بندی توصیه می شود در این عکس باعث بهبود ترکیب بندی نشده چرا که عکاس از یک انعکاس عکسبرداری می کند و معمولا در این گونه قاب ها سعی می شود قانون یک سوم اجرا نشده و خط افق در مرکز عکس قرار بگیرد.اینجا هم اگر قسمت تقریبا اضافی پایین به عکس اضافه نمی شد و خط افق در نیمه ی تصویر قرار می گرفت تاثیرگذارتر می بود.
    با عرض پوزش خدمت همه اساتید


لطفا نظرتان در مورد مطلب را در اینجا مطرح نمایید. اگر سوالی دارید، در بخش پرسش و پاسخ مطرح نمایید.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *