مجموعه چک لیست های قبل از شروع به عکاسی لنزک را با نگاهی به بهترین تنظیمات برای عکاسی پرتره در فضای باز (خارج از استودیو) ادامه می دهیم. با اینکه شرایط محیطی مختلفی بر عکاسی پرتره فضای باز تاثیرگذار است، شما همچنان می توانید پیشاپیش دوربین خود را برای عکاسی آماده کنید.
با اینکه شما قادر نخواهید بود شرایط نوری دقیق را که می خواهید در آن عکاسی کنید، پیش بینی کنید، داشتن برخی از تنظیمات پایه برای دوربینتان در عکس های پرتره خارج از استودیو به شما کمک خواهد کرد.
مواردی که می توانید از پیش تنظیم کنید
برای اغلب پرتره های فضای باز (outdoor portraits)، مقدار ایزوی ۲۰۰ به شما بهترین کیفیت را خواهد داد و با این مقدار همچنان قادر خواهید بود از سرعت شاتری استفاده کنید که از تار شدن عکس ها در اثر لرزش دوربین یا حرکت سوژه جلوگیری کند.
مانند زمانی که در مقابل پنجره پرنور عکاسی پرتره انجام می دهید، باید دوربین را روی اولویت دیافراگم تنظیم کنید. زیرا که این حالت به شما این امکان را می دهد تا کنترل کاملی بر روی عمق میدان تصویر داشته باشید و با استفاده از دیافراگم بازی مانند f/2.8 می توانید پس زمینه را تار کنید، در حالیکه با دیافراگم بسته ای مانند f/8 قسمت بیشتری از صحنه شارپ خواهد بود.
در اکثر عکس های پرتره، شما خواهان این هستید که پس زمینه را تار کنید، بدین جهت باید دیافراگم را بر روی f/2.8 یا f/4 تنظیم کنید، در غیر اینصورت مجبور خواهید بود در حین عکاسی در مورد اینکه چه عمق میدانی می خواهید داشته باشید، فکر کنید.
در حالتی که سوژه شما قرار نیست تحرک چندانی داشته باشد، حالت فوکوس را بر روی single-servo قرار داده و فوکوس تک نقطه ای (single-point) را انتخاب کنید. با انجام این کارها، در روز عکاسی تنها نیاز است که نقطه فوکوس را بر روی صورت یا چشم سوژه قرار دهید.
تنظیماتی که در روز عکاسی باید تغییر دهید
اگر در حین عکاسی سوژه شما در سمت چپ یا کادر قاب تصویر قرار دارد، ممکن است نیاز داشته باشید نقطه فوکوس دوربین را بسته به موقعیت سوژه در داخل کادر تغییر دهید.
در این شرایط، ممکن است حتی به فوکوس دستی یا استفاده از قفل فوکوس نیار پیدا کنید. در مُد فوکوس AF-S، تنها کاری که باید انجام دهید، فوکوس روی سوژه را انجام دهید و شاتر را بصورت نیمه بفشارید (تا فوکوس قفل شود)، سپس ترکیب بندی مورد نظر را انجام دهید و برای گرفتن عکس دکمه شاتر را بصورت کامل فشار دهید (تکنیک فوکوس و ترکیب بندی مجدد).
ممکن است نیاز باشد نوردهی را بسته به نوع شرایط نوری محیط تغییر دهید. در شرایط نوری تاریک تر لازم است مقدار ISO را به جهت داشتن سرعت شاتر مورد نیاز برای جلوگیری از لرزش دوربین و تاری حاصل از حرکت سوژه، افزایش دهید.
در برخی شرایط نوری روشن یا تاریک، باید از سیستم جبران نوردهی نیز استفاده کنید: اگر پس زمینه از سوژه اصلی بسیار تاریک تر باشد، باید برای اجتناب از نوردهی بیش از حد، جبران نوردهی را روی اعداد منفی مانند -۱ قرار دهید، و اگر پس زمینه بسیار روشن تر از سوژه است، باید آن را روی اعداد مثبت مانند +۱ تنظیم کنید، که در غیر اینصورت همه چیز تیره خواهد شد.
فلاش تکمیلی یا پر کننده
عکاسی در زیر نور شدید خورشید ممکن است سایه هایی شدید روی صورت سوژه ایجاد کند، بنابراین برای جلوگیری از آن لازم است از فلاش استفاده کنید. آسان ترین راه برای انجام این کار تنظیم کردن آن بر روی نوردهی اتوماتیک TTL است که قدرت آن را بصورت اتوماتیک افزایش یا کاهش می دهد. همچنین از جبران نوردهی برای تنظیم کلی نوردهی استفاده کنید.
تنظیمات معمول برای عکاسی پرتره در فضای باز
فرمت فایل
خام (RAW)
مُد نوردهی
اولویت دیافراگم
دیافراگم
f/4
ایزو
۲۰۰
سرعت شاتر
۱/۲۰۰ ثانیه
مُد فوکوس
Single servo
Drive mode
تک عکس (Single shot)
تراز سفیدی
نور روز (Daylight)
منبع
برگرفته از: Digital Camera World
۹ بهمن ۱۳۹۶
از سایت شما بسیار اموختم موضوعات بسیار جزیی و ریز را بسیار جالب توضیح داده اید . بسیار ممنون از اینکه این مباحث را در اختیار همگان قرار داده اید .
۲ بهمن ۱۳۹۶
سلام وقت بخیر..ممنو از سایت خوبتون..ببخشید دوربین من کانن ۷۰d…18-135هستش و بیشترین دیافراگمش ۳٫۲ هست ولی بعضی موقع ها هرکاری میکنم بیشترینش ۵٫۶ میشه و هرکاری میکنه ۳٫۲ نمیشه ..چرا اینطور میشه؟
۲۳ فروردین ۱۳۹۷
هرچی بیشتر زوم کنید عدد دیافراگم بزرگتر میشه.یعنی باز ترین دیاف رو روی ۱۸ دارین
۹ آبان ۱۳۹۶
خیلی عالی بود.ممنون.آیا شماکانالی هم درتلگرام داریدکه بتونیم درمواقع ضروری دسترسی بهتری داشته باشیم یانه؟
۱۰ آبان ۱۳۹۶
درود فراوان
بله کانال لنزک @lenzak
کمال احترام
۱۱ فروردین ۱۳۹۶
ممنون دمتون گرررم عالی بود…
مرسی
۱۸ بهمن ۱۳۹۵
سلام.. ممنون از سایت خوبتون.. مطالب بسیار خوب و مفید..فقط اگر میشه ویدیوهای بیشتری برای یادگیری در سایتتون قرار بدین..
۲۱ تیر ۱۳۹۵
دوستان گرامی درود مطالب شما بسیار ارزنده است . از دوستان دیگری هم که شرح وتفسیری در این موارد دارند خواهشمندم بصورت فارسی بنگارند. از نوشتن بصورت فینگلیش خود داری فرمایید . باسپاس
۴ مرداد ۱۳۹۴
بسیارمفیدو عالی ممنون
۲ مرداد ۱۳۹۴
این بهترین تنظیمات عاااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااالیه
ادامه بدین مرسی
۲۹ تیر ۱۳۹۴
سلام
خسته نباشید و ممنون از مطالب خوبتون
نمیدونم چرا دیافراگم من از ۵٫۶ پایین تر نمیاد. یعنی تا حالا شده تا ۴ هم بیاد پایین اما نمیدونم چرا نمیتونم تنظیمش کنم. شما راه حلی ندارید؟
۲۹ تیر ۱۳۹۴
salam , doste aziz f shoma baste be zoom lens taghir mikone
masaln ye lens 18/55 f moadele 3.5 ta 5.6 mide yani dar zoom 18 shoma hadeaghal 3.5 f mitonid estefade konid va harchi bishtar zoom konid be 5.6 nazdiktar mishid
۳۱ تیر ۱۳۹۴
درود
تشکر از اینکه برای سایت خودتان می نویسید،
پیشنهاد من به شما مطالعه مطالب مربوط به «نورسنجی» و «قفل نوردهی» است.
باز هم اگر موفق نشدید و در تنظیم دیافراگم لنز مشکل داشتید، موضوع را در بخش «پرسش و پاسخ» سایت مطرح نمایید.
موفق باشید
۲۵ تیر ۱۳۹۴
سلام
چه جوری میتونم با دوربین eos-m اسلوموشن فیلم بگیرم ؟
ممنون