در حقیقت تفاوت بین عکاس حرفه ای و غیرحرفه ای بسیار زیاد است، ولی در این آموزش به شما کمک می کنیم تا با رعایت ۹ نکته تا حد ممکن این فاصله را کم کنید.
این نکات، نکات قدیمی و پیش پا افتاده ای نیستند، بلکه تمام این نکات با کسب تجربه در این زمینه به دست آمده است. نکته هایی که یک عکاس حرفه ای دوست ندارد دیگران آن را بدانند.
زمان استفاده از تنظیم جبران نوردهی (Exposure Compensation)
یکی از مشکلات معمول در عکاسی از انسان، کم نور بودن پوست است.
زمانی متوجه این موضوع می شوید که از سوژه عکس تمام چهره می گیرید و یا در صحنه مقدار زیادی رنگ سفید وجود داشته باشد که عکاسی از عروس در لباس سفیدش بهترین مثال است.
برای روشن تر کردن سوژه زمانی که در حالت AV (تقدم دیافراگم) عکاسی می کنید، می توایند با تنظیم جبران نوردهی مشکل را حل کنید، به این صورت که مقدار Exposure Compensation را به مقدار ۱ پله بالا ببرید تا صورت شخص داخل عکس روشن تر شود.
بهترین سرعت شاتر
وقتی سرعت شاتر را تنظیم می کنید، به فاصله کانونی لنز هم توجه کنید، چرا که ممکن است با تنظیم سرعت شاتر نادرست عکسی مات داشته باشید.
قانون کلی این است که هرچقدر فاصله کانونی تان بود، سرعت شاتر را از آن عدد بیشتر انتخاب کنید. به عنوان مثال با فاصله کانونی ۲۰۰mm سرعت ۱/۲۵۰ ثانیه را برای شاتر انتخاب کنید.
این همچنین به این معنی است که وقتی از لنز واید (عریض) استفاده می کنید، می توانید سرعت شاتر پایینی برای عکاسی انتخاب کنید، برای مثال برای فاصله کانونی ۱۸mm سرعت ۱/۲۰ ثانیه را انتخاب کنید.
با استفاده از یک رفلکتور (Reflector – منعکس کننده نور) عکسهایتان را حرفه ای نشان دهید
یک راه سریع و به صرفه برای روشن تر کردن عکستان استفاده از رفلکتور است که به عکسهای شما شکل و شمایلی حرفه ای می دهد.
از آنها می توانید در داخل خانه ( در کنار پنجره ) و در خارج از خانه برای پر کردن سایه های روی سوژه و نور دادن به قسمتهایی از سوژه که نور کمی دارند، استفاده کنید.
خیلی از رفلکتور ها دارای دو رو هستند و یا یک روکش اضافه دارند که می توان به آن وصل کرد، به طوری که شما رنگهای متفاوت سفید، نقره ای و طلایی را داشته باشید.
سطوح سفید می توانند برای نرم کردن نور و جلوگیری از شدت زیاد نور هم بکار بروند.
اگر مشکل مالی دارید به راحتی می توانید خودتان یک رفلکتور درست کنید! به این شکال که یک ورقه بزرگ سفید تهیه کنید و از آن به عنوان رفلکتور استفاده کنید، یا بر روی آن ورقه فویل بکشید تا به عنوان رفلکتور نقره ای عمل کند.
سازگاری با مدل
- سعی کنید با مدل خود ارتباط بر قرار کنید، برای یک عکس پرتره خوب این کار ضروری است
- در حین عکاسی جدی نباشید، سعی کنید فضای شادی به وجود بیاورید
- اگر شما لبخند بزنید، مدل هم لبخند می زند
- عکسهایی که می گیرید را به مدل نشان دهید تا به او اطمینان دهید که در عکس زیبا است
- از حالتها و زوایای مختلف عکاسی نترسید، به مدل ژست ها و حالت های مختلفی بدهید
کادربندی خلاقانه
در کادر بندی حساسیت به خرج ندهید. معمولاً عکاسها عقب می ایستند، و فکر می کنند بهتر است عکس تمام قد بگیرند و یا در نهایت عکسی از نیم تنه بالای فرد بگیرند.
روی مدل زوم کنید، کل کادرتان را از مدلتان پر کنید تا بتوانید کادر جذاب تری پیدا کنید.
قرار دادن سوژه در یک طرف کادر و قرار دادن فضایی رو به روی سوژه درون کادر به عنوان Look Room یکی از بهترین تکنیک ها برای رسیدن به عکسی زیباست، و همچنین باز کردن دریچه دیافراگم (انتخاب ضریب F کوچک تر) برای داشتن پس زمینه ای مات به زیبا شدن عکس کمک می کند.
ولی باید دقت داشته باشید که در قسمت مناسبی فوکوس می کنید، برای مثال در عکسی که مشاهده می کنید با f/2.8 در حالی که روی چشم چپ مدل فوکوس انجام شده، چشم راست مدل در فوکوس نیست.
نکات فوکوس کردن
وقتی از دیافراگمی باز برای عکاسی استفاده می کنید (مخصوصا f2.8 و بازتر) عمق میدانی بسیار کم خواهید داشت، در این شرایط باید بیشتر بر روی نقطه فوکوس دقت کنید.
در غیر این صورت ممکن است قسمتهای مهمی از کادرتان در فوکوس نباشند، ممکن است بینی سوژه در فوکوس باشد ولی چشمان او در فوکوس نباشد.
در کادرهای کم عرض بر روی چشم فوکوس کنید و در کادر های عریض روی پیشانی فوکوس کنید.
می توانید برای فوکوس دقیق تر نقطه ی دلخواه و مورد نظرتان از نقاط فوکوس دوربین ( بسته به دوربینتان می تواند ۶ ۹ ۱۲ یا ۱۵ نقطه باشد ) را انتخاب کنید.
یک تکنیک حرفه ای فوکوس این است که نقطه فوکوس مرکزی را انتخاب کنید، در این حالت دکمه شاتر را تا نیمه فشار دهید (Focus Lock) تا روی چشم ها/سر فوکوس کنید و سپس دوربین را جا به جا کرده تا به ترکیب بندی مورد نظر خود برسید، اکنون دکمه شاتر را تا انتها فشار دهید و عکس بگیرید. مسلما این راه سریع تر از این است که برای هر عکس نقطه فوکوس را تغییر دهید.
راه دیگر این است که نقاط AF را در گوشه های بالا انتخاب کرده و آن ها را روی چشم ها/سر سوژه قرار داده و عکستان را بگیرید.
در همه این حالات می توانید سوژه مورد نظرتان را در مکانی غیر از مرکز کادر قرار دهید و آن را در فوکوس داشته باشید.
استفاده از فلاش به عنوان نور پر کننده (Fill Flash) در روز آفتابی
با اینکه استفاده از فلاش در روز روشن کمی غیر عادی به نظر می رسد، بهترین زمان برای استفاده از فلاش در حضور آفتاب است.
خورشید می تواند مشکلات خیلی زیادی در عکاسی پرتره به وجود بیاورد، سایه های تیره روی صورت، عدم تعادل نوری در عکس و روشنی بیش از حد می توانند نمونه هایی از این مشکلات باشند.
با استفاده از Fill Flash می توانید پرتره خیلی بهتری داشته باشید.
در حالت AV عکاسی کنید تا دوربینتان نوردهی متعادل تری را انجام دهد. چراکه دوربین روی پس زمینه نور سنجی می کند و فلاش به سوژه نور می دهد.
داشتن یک سِت معمولی از لوازم نورپردازی
شما می توانید با داشتن یک جفت فلاش اکسترنال مدرن و پرده (فون)، پرتره های بسیار حرفه ای بگیرید.
عکسی که مشاهده می کنید با استفاده از یک پس زمینه قابل حمل و دو فلاش اکسترنال Cannon مجهز به چتر سفید رنگ، گرفته شده است.
اجاره کردن استودیو عکاسی
اجاره کردن استودیوی عکاسی یک فرصت خوب برای گرفتن عکس های پرتره در محیطی کنترل شده است. اما درباره ارتفاع سقف سوال کنید تا برای نصب پایه ها در ارتفاع مناسب و نصب سافت باکس ها (Soft box) به مشکل بر نخورید.
آیا می توانید از امکانات نورپردازی و کابل های استودیو استفاده کنید؟ چه پرده های (فون) برای پس زمینه موجود است؟ آیا در صورت نیاز کسی هست که به شما کمک کند؟
اگر فقط برای چند ساعت به استودیو نیاز دارید، سوال کنید که آیا تعرفه ای ساعتی در نظر دارند یا تعرفه ای برای نصف روز.
۲۲ فروردین ۱۳۹۶
سلام فلاش چتری خریدم عکس افراد سفید پوست خوب در میاد اما افراد سیاه پوست عکس اونا کمی زمینه قرمز رنگ میگیره چکار کنم لطفا راهنمایی کنید
۲۴ شهریور ۱۳۹۶
به خاطر وایت بالانس دوربین شما این اتفاق میفته تنظیمات وایت بالانس رو یاد بگیرید میتونید مشکلتون رو حل کنید
۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۵
آموزنده
مفید
خلاصه و ساده
ممنون از زحمتی که بابت این پست کشیده بودین
۲۰ بهمن ۱۳۹۴
بسیار مطالب آموزنده ایی برای من بود کمال تشکر و قدردانی از زحمات شما را دارم
۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۴
ممنون نکات بسیار اموزندهای بود
من اون نقطه فکوس رو وسط قرار دهید بعد فکوس را انجام دهید وبعد کادر رو ببندید رو انجام میدم واقا موثره به دوستان پیشنهاد میکنم
۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۴
سلام خدمت شما
تشکر از اینکه این نکته را پیشنهاد نمودید، موفق باشید
۳ اردیبهشت ۱۳۹۴
عالی بود
منم تجربه مو بگم
برای فلش توی روز افتابی
فلش خود دوربین
یجورایی مثل سافت باکس عمل کرد
چون نور فلش از نور افتاب کمتر بود و سایهی روشن ملایمی به عکس داد
شایدم اتفاقی بوده
۱۴ تیر ۱۳۹۳
لالااا
۹ اردیبهشت ۱۳۹۳
واقعا خیلی ممنون از اطلاعاتتون
۱۹ فروردین ۱۳۹۳
عالی ومفیده ممنون
۱۲ فروردین ۱۳۹۳
BA SHOMA BASHAM KOOBE