۶ نکته درباره استفاده از رفلکتور برای گرفتن عکس های پرتره زیباتر

یکی از ساده ترین و در عین حال پر کاربردترین ابزارهای یک عکاس، بازتاب دهنده یا رفلکتور است. در این مطلب لنزک شش روش استفاده از رفلکتور برای حصول نتایجی عالی را بررسی خواهیم کرد. حتی اگر در حال حاضر رفلکتور ندارید هم مطالعه این مطلب را از دست ندهید، چراکه می توانید رفلکتور دست ساز خودتان را داشته باشید.

رفلکتورها از شمار ابتدایی ترین تجهیزات عکاسی محسوب می شوند. با این حال آنها می توانند کیفیت عکستان را به طور محسوسی افزایش دهند، به شرطی که روش به کارگیری آنها را یاد بگیرید.

نور در تمام جهات حرکت می کند و در برخورد به اجسام در مسیرش بازتاب می یابد و شما می توانید از این خاصیت به نفع خود استفاده کنید. به عنوان مثال می توانید به جای اینکه از یک نور تکمیلی (پرکننده) استفاده کنید، نور فلاش استودیویی را به وسیله رفلکتور به سمت سوژه بازتاب دهید.

استفاده همزمان از فلاش یا فلاش استودیویی و رفلکتور یک راه حل عالی برای یک نورپردازی جذاب و متعادل است. رفلکتور در عکاسی در فضای باز نیز کاربرد دارد و به وسیله آن می توانید نور خورشید را به سمت سوژه بازتاب دهید و قسمت های تاریک را روشن کرده و حتی مانع برخورد نور شدید به سوژه شوید.

همانطور که در این شش نکته خواهید خواند، رفلکتورها تنها جهت بازتاب نور به کار گرفته نمی شوند، بلکه می توان با استفاده از آنها نور را پخش (دیفیوز) کرد.

اغلب رفلکتورها را می توان تا کرد و تبدیل به یک وسیله بسیار کوچک برای حمل و نقل کرد. همچنین اغلب رفلکتورها از چند لایه تشکیل شده اند؛ برخی از آنها دو رو دارند و مدل های پیچیده تر جهت کاربری های مختلف پوشش های قابل تعویض دارند.

سطوح سفید ساده نور خنثی ایجاد کرده و سطوح نقره ای روشنایی را افزایش می دهند (همچنین تون رنگ را سردتر می کنند)، درحالیکه سطوح طلایی رنگ هایی گرم تولید می کنند. رفلکتورهای مشکی از هرگونه بازتاب نور جلوگیری می کنند که این مورد زمانی کاربرد دارد که به دنبال افکت با کنتراست بالا باشید.

اگر در خانه عکاسی می کنید و تنها می خواهید تاثیر رفلکتور را مشاهده کنید، یک رفلکتور ساده دست ساز بسازید. پشت یک مقوای سفید را با فویل آلومینیومی آشپزخانه بپوشانید تا یک رفلکتور سفید/نقره ای داشته باشید. در ادامه روش های استفاده از این وسیله را خواهید دید.

چگونه از رفلکتور برای ایجاد شش افکت مختلف استفاده کنیم

۱

بازتاب نور به سمت سوژه

کاربرد استاندارد رفلکتور برای بازتاب دادن نور به سمت مدلتان است. وقتی سوژه تان از یک سمت نورپردازی شده است، نگه داشتن رفلکتور به سمت قسمت سایه با پر کردن سایه ها تعادل مناسبی را ایجاد می کند. با تغییر زاویه رفلکتور (کج کردن آن) نسبت به نور می توانید تاثیرات ناشی از آن را مشاهده نمایید.

۲

نورپردازی صورت سوژه از پایین

وقتی نور خورشید از بالا می تابد، سایه های ناخوشایندی بر روی صورت مدل به وجود خواهند آمد. با نگه داشتن رفلکتور در زیر چانه مدل می توانید نور را از پایین بازتاب دهید. این کار باعث پر شدن سایه ها شده و نور نرمی به سمت سوژه بازتاب می یابد که تون رنگی پوست را زیباتر می کند.

۳

نور نقطه ای ایجاد کنید

شما می توانید با استفاده از سطوح نقره ای یا طلایی رفلکتور که بازتاب آنها بیشتر است، نور نقطه ای (spotlight) ایجاد کنید. وقتی مدلتان در سایه است، عقب بایستید و رفلکتور را بین خورشید و مدل قرار دهید. در نتیجه نور نقطه ای ایجاد می شود که شما را قادر می سازد هر قسمت از سوژه را که بخواهید روشن کنید.

۴

نور را پخش کنید

از اکثر رفلکتورهای می توان به عنوان دیفیوزر نیز استفاده کرد که نور عبوری از خود را محدود می کنند. برای کاستن از قسمت های روشن شدید که توسط فلاش یا نور خورشید ایجاد می شوند، به سادگی رفلکتور را بین منبع نوری و مدل قرار دهید تا نور نرم تری داشته باشید.

۵

موهارا باد بزنید

برای ایجاد حالت موهای معلق در باد، رفلکتور را خم کنید تا باعث محکم تر شدن آن شود؛ سپس می توانید از آن جهت باد زدن مدل استفاده کنید. این کار را از سمت جلو انجام دهید و زاویه ۹۰ درجه با دوربین داشته باشید تا موها در اثر باد روی صورت مدل قرار نگیرد.

۶

بازتاب ها را حذف کنید

شما همچنین می توانید از رفلکتور جهت حذف بازتاب های ناخواسته استفاده نمایید. محیط اطراف مدل در چشم های وی نمایان خواهد شد، اگر جهت سفید یا سیاه رفلکتور را در جلوی چیزهایی که بازتابشان در چشم مشخص است بگیرید، این بازتاب ها جای خود را به تون رنگی خنثی و یکدست رفلکتور خواهند داد.

ت

توصیه نهایی

با اینکه ممکن است قادر باشید خودتان رفلکتور را نگه دارید و تعادل آن را حفظ کنید، به کار گیری یک دستیار کار شما را بسیار ساده تر خواهد کرد. وی می تواند رفلکتور را هر کجا که می خواهید قرار دهد و آن را به دقت هدایت کند.

م

منبع

برگرفته از: Digital Camera World

نظرات شما

  1. استودیو کرل دیزاین

    ۲۸ مرداد ۱۳۹۴

    امروز روز جهانی عکاسی بود و عدم اطلاع رسانی این مناسبت جای تعجب بود برای وب سایت شما !!!

    1. سامان نویسنده

      ۲۹ مرداد ۱۳۹۴

      درود،

      حق با شماست،

      حقیقتا نمی خواستیم روز عکاسی را تنها به یک پیام خلاصه کنیم و برای همین ویژه مطلب «روز جهانی عکاسی»، یعنی «تست مقدماتی عکاسی» برای ۲۰ آگوست آماده شد.

      با تشکر از شما

  2. M A H B O o B EH

    ۲۸ مرداد ۱۳۹۴

    ببخشید، دقیقا چجوری از رفلکتور سایه برای گرفتن عکسایی با کنتراست بالا استفاده میشه؟؟
    راستی خیلی مطلب خوبی بود. خسته نباشید. 🙂

    1. M A H B O o B EH

      ۲۸ مرداد ۱۳۹۴

      ببخشید حواسم نبود. منظورم رفلکتور سیاه بود!


لطفا نظرتان در مورد مطلب را در اینجا مطرح نمایید. اگر سوالی دارید، در بخش پرسش و پاسخ مطرح نمایید.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *