۵ تنظیمات دوربین که تمام عکاسان ماکرو باید بدانند

این مقاله پنج تنظیمات دوربین ضروری که همه عکاسان ماکرو باید بدانند را آموزش می دهد. این مقاله از نکات عالی ویل نیکولاس تحت عنوان پنج تنظیمات دوربین که هر عکاس تازه کار باید بداند، الهام گرفته است. شما در این مقاله دو موضوع اصلی را متوجه خواهید شد – اطمینان از یک نقطه فوکوس عالی و اطمینان از حداکثر وضوح. که هر دوی آنها در عکاسی ماکرو بسیار مهم هستند. در ادامه این آموزش عکاسی ماکرو با ما همراه شوید – البته این مطلب حاوی نکات آموزشی مفیدی است که می توانند در ژانر های عکاسی دیگر نیز کارآمد باشند از این رو مطالعه آن را به همه لنزکی های عزیز توصیه می کنیم.

فوکوس دستی (Manual Focus)، مُد دستی (Manual Mode)، حالت نمایش زنده (Live View)، تایمر خودکار (self-timer)، و حالت عکاسی پشت سر هم (burst mode) در این لیست تنظیمات قرار دارند. پس از آشنا شدن با این تنظیمات، عکاسی ماکروی شما به سرعت رشد خواهد کرد.

۱

فوکوس دستی

فوکوس دستی یکی از مهم ترین ابزارها در جعبه ابزار یک عکاس ماکرو است. شما هنگام کار با بزرگنمایی های زیاد، به دلایلی نمی توانید بر قابلیت های فوکوس خودکار یک لنز تکیه کنید.

اول این که فوکوس دستی برای عکاسی ماکروی خلاقانه ضروری است. در عکاسی ماکرو، به خصوص در عکاسی ماکروی انتزاعی تر، شما باید نقطه فوکوس خود را در نظر بگیرید. تنها با استفاده از فوکوس دستی، می توانید این کار را با دقت بالای مورد نیاز انجام دهید.

دوم این که لنزهای ماکرو معمولا قابلیت های فوکوس خودکار نسبتا بدی دارند، به خصوص در بزرگنمایی های زیاد. نشستن و منتظر ماندن در حالیکه لنز جلو و عقب می رود، می تواند خسته کننده باشد (در نور کم مشکل حتی از این هم بیشتر می شود).

من با استفاده از فوکوس دستی، توانستم نوک گل را شارپ ثبت کنم.

راه حل چیست؟ یاد بگیرید از فوکوس دستی استفاده کنید. با کمی تمرین، متوجه خواهید شد که می توانید به طور سریع و کارآمد فوکوس کنید، و تعداد (نرخ) عکس های خوبتان بلافاصله افزایش می یابد.

۲

اولویت دیافراگم یا مُد دستی

هیچ راهی برای طفره رفتن از این مورد وجود ندارد. یک عکاس ماکرو باید حداکثر کنترل را بر عمق میدان خود داشته باشد.

در بزرگنمایی های زیاد که مشخصه عکاسی ماکرو هستند، عمق میدان اغلب بر حسب میلیمتر است. و همانطور که در بالا ذکر شد، لازم است که از آن ناحیه داخل فوکوس به نفع خودتان استفاده کنید.

یک راه برای انجام این کار، انتخاب دقیق عمق میدان است. این ممکن است شامل استفاده از یک عمق میدان کم برای به دست آوردن یک ظاهر انتزاعی تر، یا یک عمق میدان زیاد برای اطمینان از به دست آوردن یک سوژه کاملا شارپ باشد. صرف نظر از این، امکان تغییر عمق میدان از یک سوژه به سوژه دیگر، و از یک تصویر به تصویر دیگر، بسیار مهم است.

من می دانستم که به یک عمق میدان بسیار کم نیاز داشتم، اگر می خواستم این عکس گل لاله را ثبت کنم. من از مُد دستی برای انتخاب یک دیافراگم f/4.2 استفاده کردم.

دو تنظیمات وجود دارد که این سطح کنترل را ارائه می دهند: مُد اولویت دیافراگم (با علامت A یا Av بر روی صفحه گردان مُد دوربینتان) به شما اجازه می دهد تا دیافراگم (و در نتیجه عمق میدان) را تنظیم کنید. سپس دوربین سرعت شاتر را بر اساس نورسنج داخلی خود تنظیم می کند. مُد دستی (با علامت M بر روی صفحه گردان مُد دوربینتان) به شما اجازه می دهد تا دیافراگم را کنترل کنید، اما امکان کنترل سرعت شاتر را نیز به شما می دهد.

من به طور کلی از مُد دستی استفاده می کنم، چون دوست دارم تصمیمات بسیار دقیق (در کسری از ثانیه) در مورد سرعت شاتر بگیرم. اما دلایل خوبی برای استفاده از مُد اولویت دیافراگم نیز وجود دارد. هر کدام از این دو مُد را که انتخاب می کنید، مطمئن شوید که عمق میدان را به صورت آگاهانه تنظیم کنید تا متناسب با دید خلاقانه شما باشد.

۳

حالت نمایش زنده

حالت نمایش زنده به چند دلیل در عکاسی ماکرو مفید است.

اول از همه، حالت نمایش زنده به شما اجازه می دهد تا نقطه فوکوس خود را بررسی کنید. همانطور که در بالا ذکر شد، رسیدن به نقطه فوکوس مورد نظر شما در عکاسی ماکرو ضروری است. با استفاده از حالت نمایش زنده، می توانید بر روی صفحه نمایش زوم کنید تا مطمئن شوید که در جلو یا عقب فوکوس نمی کنید.

حالت نمایش زنده به شما اجازه می دهد تا تصویری مانند این بگیرید که در آن می توانید به طور دقیق بر روی پایه گل فوکوس کنید.

علاوه بر این، در برخی از دوربین ها، حالت نمایش زنده شما را قادر می سازد تا لرزش دوربین را کاهش دهید و تصاویر خود را شارپ نگه دارید.

چه طور؟ برای دوربین های مربوطه (من توصیه می کنم بررسی کنید که آیا این در مورد دوربین شما صدق می کند یا نه، چون این یک ترفند عالی است)، هنگامی که حالت نمایش زنده فعال است، آینه در دوربین شما بلافاصله رو به بالا می چرخد. به طور معمول، این چرخش آینه زمانی اتفاق می افتد که شما دکمه شاتر را فشار می دهید، که باعث لرزش دوربین و در نتیجه کاهش میزان وضوح می شود.

اما در حالت استفاده از نمایش زنده، این پیش چرخش به این معنی است که وقتی شما در نهایت دکمه شاتر را فشار می دهید، هیچ لرزش اضافی رخ نمی دهد.

من این تصویر دستی را در هنگام غروب گرفتم، و به سختی یک تصویر شارپ به دست آوردم.

۴

حالت عکاسی پشت سر هم

اگر همیشه هنگام عکاسی ماکرو از سه پایه استفاده می کنید، این نکته را نادیده بگیرید. اما برای کسانی که وزن یا کاهش انعطاف پذیری سه پایه را دوست ندارند، حالت عکاسی متوالی یا پشت سر هم می تواند یک ابزار عالی باشد.

حالت عکاسی پشت سر هم (burst mode) چیست؟ تنظیمات دوربینی است که وقتی دکمه شاتر را پایین نگه می دارید، امکان عکاسی سریع پشت سر هم را به شما می دهد. تعداد این عکس ها از چند فریم تا بیش از ۱۰ فریم در ثانیه (بسته به مدل دوربین شما) متغیر است.

حالت عکاسی پشت سر هم عمدتا توسط عکاسان حیات وحش، ورزشی، و پرندگان به منظور ثبت حرکات در کسری از ثانیه در محل عکاسی استفاده می شود، و می تواند توسط عکاسان ماکرو نیز برای اطمینان از حداکثر دقت فوکوس مورد استفاده قرار گیرد.

من این عکس را به صورت دستی در یک بزرگنمایی بسیار زیاد گرفتم. بدون حالت عکاسی پشت سر هم، احتمالا نمی توانستم تصویر قابل استفاده ای به دست آورم.

عکاسان ماکرو اغلب با چنان بزرگنمایی های زیادی کار می کنند که اطمینان از فوکوس عالی حتی هنگام استفاده از تنظیمات مطرح شده در بالا نیز دشوار است. اینجاست که حالت عکاسی پشت سر هم وارد کار می شود. با گرفتن یک سری تصویر، هر حرکت کوچک دوربین کنترل می شود. حتی اگر چند تا از عکس ها خارج از فوکوس باشند، احتمالا از بعضی از عکس های دیگر راضی خواهید بود.

۵

تایمر خودکار دو ثانیه ای

تنظیمات نهایی که برای عکاسان ماکرو مفید است، تایمر خودکار دو ثانیه ای است. هنگام عکاسی (با سه پایه یا بدون آن) در نور کم با یک عمق میدان زیاد، ممکن است برای به دست آوردن تصاویر شارپ مجبور به تقلا شوید. بخشی از مشکل ممکن است لرزش دوربین باشد، که زمانی ایجاد می شود که شما دکمه شاتر را فشار می دهید. انگشت شما دکمه را فشار می دهد، اما همزمان دوربین را نیز تکان می دهد.

راه حل، استفاده از تایمر خودکار دو ثانیه ای است. این تنظیمات پیشنهادی اکثر DSLR هاست، که به شما اجازه می دهد تا حداکثر وضوح را به دست آورید و ممکن است تفاوت بین یک تصویر قابل استفاده و یک تصویر تار باشد.

هنگام عکاسی در شب، تایمر دو ثانیه ای می تواند بسیار مفید باشد.

ن

نتیجه گیری

پس از آشنایی با این پنج تنظیمات؛ فوکوس دستی، مُد دستی، حالت نمایش زنده، حالت عکاسی پشت سر هم و تایمر خودکار دو ثانیه ای – آن مهارت پایه تکنیکی که تمام عکاسان ماکرو نیاز دارند را به دست خواهید آورد. امیدواریم که این آموزش عکاسی مورد توجه شما عزیزان قرار گرفته باشد.

شما تنظیمات دیگری در نظر دارید که تمام عکاسان ماکرو باید بدانند؟ لطفا آنها را در قسمت نظرات به اشتراک بگذارید.

نویسنده: جیمیز دمپسی (Jaymes Dempsey)


لطفا نظرتان در مورد مطلب را در اینجا مطرح نمایید. اگر سوالی دارید، در بخش پرسش و پاسخ مطرح نمایید.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *