وقتی اطلاعات دقیقی از ترکیب بندی و نوردهی در عکس داشته باشید می توانید به راحتی عکس هایی حرفه ای بگیرید. در این مطلب لنزک می خواهیم به شما ۱۰ راه ساده یاد بدهیم که با استفاده از این راه ها می توانید عکس هایی حرفه ای تر بگیرید.
از شلوغی ها خلاص شوید
به نمونه هایی از عکس های حرفه ای نگاه کنید، متوجه خواهید شد که در این عکس ها هیچ چیزی بی دلیل در کادر وجود ندارد.
تمام جزئیات فرعی که لزومی به بودن آنها نبوده از ابتدا در کادر قرار نگرفته و یا بعداً از عکس حذف شده تا بیننده بتواند فقط بر روی اجزاء مهم عکس تمرکز کند.
اگر از منظره عکس می گیرید این شلوغی ها می تواند آشغال های روی زمین باشد، و یا شاخه های اضافی که باید آنها را کنار بزنید، یا حذف کردن نقاشی ای از روی دیوار.
شلوغی هایی که در موقع عکاسی نمی توان آنها را حذف کرد را باید بعد از عکاسی و در مرحله ویرایش عکس از بین برد.
به جزئیات توجه کنید
جزئیات کوچک می توانند تغییرات بزرگی در عکس ایجاد کنند. ممکن است در لحظه عکاسی متوجه کج شدن و وسط نبودن گردنبند نشوید اما وقتی عکس را می بینید این مسأله کاملاً جلب توجه می کند.
یاد بگیرید که در هنگام عکاسی تمام کادر را با چشمان خود اسکن کنید و تمام جزئیات را بررسی کنید. از موج نداشتن لباس سوژه اطمینان حاصل کنید، همچنین تمیز بودن پس زمینه را بررسی کنید، از قرار گرفتن هر زیور آلاتی در جای مناسبش مطمئن شوید و آرایش مدل را بررسی کنید.
سوژه های ثابت هم باید به بهترین شکل ممکن ثبت شوند، سعی کنید شاخ و برگ آسیب دیده را از کادر دور کنید.
نورپردازی
اینکه عکاسان طبیعت در ابتدا و انتهای روز عکاسی می کنند دلیل خاصی دارد، و دلیل آنها این است: خورشید زمانی که پایین تر است نور آن رنگ های گرم تر و زیباتری تولید می کند، همچنین سایه ها در این زمان نرم تر هستند و زمین را زیبا تر نشان می دهند.
اما در موقع ظهر، وقتی خورشید در بالاترین نقطه قرار دارد، نور خیلی شدید است و سایه های بسیار خشن و کوتاه هستند.
نورپردازی صحیح در سبک های دیگر عکاسی هم می تواند تغییرات زیادی به عمل آورد.
برای مثال در عکاسی پرتره، نورپردازی ملایم و نرم می تواند بهتر باشد، و برای عکاسی ماکرو در فضای باز هم آب و هوای ابری که نور ملایم است و سایه ها خشن نیستند مناسب تر است.
برای داشتن عکس ایده آل باید نور مناسبی داشته باشید، برای تولید این نور می توانید منتظر شرایط طبیعی ایده آل شوید، و یا با استفاده از فلاش دوربین، فلاش های استودیویی، رفلکتور و یا تلطیف کننده ها نور مناسبی تولید کنید.
تنظیم زمان
Cartier Bresson زمانی را به عنوان “The Decisive Moment” ( لحظه قاطع ) تعیین کرده، که ایده آل ترین زمان را برای عکاسی در آن توضیح داده، زمانی که جذاب ترین نور را خواهید داشت.
پیدا کردن این لحظه یک مهارت کلیدی است و احتیاج به تنظیم زمان دقیق و گاه ثانیه ای دارد.
مثلاً وقتی می خواهید از یک فوتبالیست در هنگام ضربه زدن به توپ عکس بگیرید، معمولاً بهتر است زمانی عکس بگیرید که پا به توپ برخورد می کند (یا با فاصله بسیار کمی بعد از ضربه) تا زمانی عکس بگیرید که توپ از کادر خارج شده و پا در هوا است.
وقتی می خواهید عکس بگیرید، حواستان به تمام عواملی که در کادر تغییر می کنند باشد، مانند آب و هوا، نور، و یا هر چیز متغیر دیگری، تا بتوانید در زمان مناسب دکمه شاتر را فشار دهید و بهترین عکس ممکن را بگیرید.
دوربین را تراز کنید
در لحظه عکاسی وقتی که تمام تمرکزتان بر روی سوژه اصلی کادر است به سادگی می توانید تراز بودن دوربین را فراموش کنید.
ممکن است در شرایط خاصی کج بودن کادر در زیبا شدن عکس تأثیر مثبت بگذارد اما به طور معمول کادر باید تراز باشد و از لحاظ افقی با زمین موازی باشد، مخصوصاً زمانی که بخواهید از آب عکس بگیرید.
چرا که اگر کادر اندکی کج باشد خط فاصل بین ساحل و آب کاملاً این کجی را نشان می دهد و می تواند عکس را خراب کند.
اگر دوربین شما حالتی دارد که صاف بودن دوربین را نشان می دهد، از آن استفاده کنید. اگر دوربین شما این قابلیت را ندارد می توانید از تراز هایی استفاده کنید که بر روی کفشک یا Hot Shoe (جایی که فلاش اکسترنال به دوربین وصل می شود) نصب می شوند و یا از سه پایه هایی استفاده کنید که بر روی خود تراز دارند. در نهایت تراز بودن عکس را بعد از عکاسی در فوتوشاپ بررسی کنید.
لکه های خاک را از بین ببرید
این یک حقیقت اجتناب ناپذیر است که بعد از چند وقت سنسور دوربین ها کثیف می شوند. اگر هر عکسی که می خواهید منتشر یا چاپ کنید را روتوش کنید و این ذرات را از روی عکس از بین ببرید مسأله جدی ای نیست.
برای اینکه از حذف شدن و تمامی این ذرات اطمینان حاصل کنید، عکس را با بزرگنمایی ۱۰۰% ببینید و برای اطمینان کامل خطوط راهنما یا همان Guide Lines را فعال کنید و از گوشه بالا سمت چپ تصویر شروع کنید و به گوشه پایین سمت راست عکس بیایید (به صورت ردیفی) تا هیچ قسمتی از عکس را جا نگذارید.
اگر متوجه شدید که در تمام عکس هایتان یک قسمت خاص را دارید تمیز می کنید، زمان آن رسیده که سنسور دوربین را تمیز کنید.
تغییرات جزئی و واضح تر کردن عکس
گاهی اوقات عکس ها در همان لحظه که از دوربین خارج می شوند خوب هستند، اما عکاس با انجام تغییراتی روی عکس با استفاده از برنامه های ویرایش عکس می تواند عکس را خیلی بهتر کند.
حالا این تغییرات می تواند تغییر اندکی در Contrast باشد، یا کمی کم و زیاد کردن Brightness و یا تغییر جزئی ای در White Balance، اما همین تغییرات جزئی می توانند عکس را خیلی بهتر کنند.
کمی بالا بردن Clarity و Sharpening هم می تواند در بهتر دیده شدن جزئیات تصویر کمک زیادی کند، اما در عین حال حواستان باشد که هیچ کدام از این تغییرات را بیش از حد انجام ندهید چرا که تغییرات زیاد می توانند عکس را غیر طبیعی جلوه دهند.
برای داشتن بهترین نتیجه با فرمت RAW عکاسی کنید و در قسمت های خاصی از عکس از Sharpening استفاده کنید.
کادر عکس
لبه های سفید دور عکس با پس زمینه سفید و یا قسمت های باقی مانده از کاغذی که روی آن عکس را چاپ کرده اید می تواند از بین برود و یا گیج کننده باشد.
اما یک لبه باریک به عنوان کادر می تواند به عکس هویت دهد و جلوه بیشتری به آن دهد.
برای اینکه در فوتوشاپ کادر به عکس اضافه کنید، به راحتی کل عکس را انتخاب کنید و از قسمت Edit گزینه Stroke را انتخاب کنید.
سپس می توانید رنگی برای این کادر انتخاب کنید و در قسمت Pixels هم می توانید مقدار ضخامت این کادر را انتخاب کنید.
ویرایش عکس
زمانی که تعدادی عکس با کیفیت پایین در کنار عکس های با کیفیت در یک مجموعه ای از تصاویر باشد به شدت از جذابیت آن مجموعه کاسته می شود.
بنابراین خیلی بهتر است که ۸ عکس خیلی خوب به شخصی نشان دهید تا اینکه ۲۰ عکس نشان دهید که ۱۲ تای آنها به خوبی سایر عکس ها نیست.
روی کار خودتان حساس باشید و وقت زیادی برای ویرایش عکس هایتان بگزارید تا جایی که از داشتن بهترین عکس ها مطمئن شوید.
اگر مجموعه ای از چند عکس کاملاً شبیه به هم دارید، که احتمالاً یا به صورت متوالی (انفجاری) عکس گرفته اید و یا با تنظیمات مختلف دوربین عکس گرفته اید، سعی کنید قاطعانه یکی را انتخاب کنید.
Soft Proof تنظیم رنگ مانیتور با چاپگر
چه بخواهید کتاب چاپ کنید چه تنها یک عکس بخواهید چاپ کنید، اینکه رنگ های مانیتور شما با چاپگر که می خواهید با آن عکس را چاپ کنید یکی باشد خیلی حیاتی است. ساده ترین راه برای یکی کردن این رنگها، Soft Proof است.
این تکنیک اینطور است که چاپگر به مانیتور شما نحوه رنگ ها را در هنگام چاپ نشان می دهد و شما می توانید از مانیتور رنگ های نهایی که در چاپ بدست می آید را ببینید.
چاپخانه های با کیفیت فایل مربوط به چاپگر خود را در اختیار شما قرار می دهند تا بتوانید با استفاده از آن در Photoshop یا Lightroom یا برنامه های دیگر بررسی کنید و رنگ نهایی را ببینید.
بعد این اینکه فایل مربوط به رنگهای چاپگر را نصب کردید، با رفتن به قسمت View -> Proof Setup حالت Soft Proofing را فعال کنید و بر روی Custom Option کلیک کنید.
سپس، بر روی Device to Simulate کلیک کنید و گزینه New Profile را انتخاب کنید و سپس گزینه Black Point Compensation را به همراه Simulate Paper Color یا Simulate Black Ink تیک بزنید.
بعد از اتمام این کار ها بر روی Save کلیک کنید و اسمی برای این تنظیمات انتخاب کنید. حال در برنامه Photoshop می توانید از قسمت View -> Proof Setup تنظیماتی که برای چاپگر اضافه کردید را انتخاب کنید.
می توانید از راه دیگری هم از آن استفاده کنید، به این شکل که از قسمت View گزینه Gamut Warning را انتخاب کنید تا زمانی که چاپگر توانایی تولید رنگ های داخل عکس را نداشت، برنامه به شما اخطار دهد.
اگر لازم بود، عکس را طوری ویرایش کنید تا رنگ ها به حالتی در آیند که برای چاپگر قابل تولید باشند، برای این کار می توانید از Vibrance و Contrast استفاده کنید.
منبع
برگرفته از : Digital camera world
لطفا نظرتان در مورد مطلب را در اینجا مطرح نمایید. اگر سوالی دارید، در بخش پرسش و پاسخ مطرح نمایید.