در عکاسی مستند، یکی از شاخه های عکاسی، عکاس وقایع اطرافش را به تصویر می کشد که اکثرا از مردم جامعه و به شکلی بی طرف است. این عکس باید گویای واقعیت باشد. حال چه غمگین است و چه شاد. عکس این هفته نقد لنزک عکسی اچ دی آر (HDR) از مردی دست فروش با عنوان «عکاسی مستند اجتماعی» است که در ادامه با هم به نقد و بررسی آن خواهیم پرداخت.
برای شرکت کردن در این بخش عکس های خود را به آدرس ایمیل ما info@lenzak.com ارسال نمایید. لطفا به همراه عکس ضمیمه شده، اطلاعات نوردهی عکس (سرعت شاتر، دیافراگم، ایزو و…) و شرح مختصری در مورد عکستان را هم بنویسید.
قوانین ساده این بخش
- ما عمدا عکس هایی که بی عیب نیستند را انتخاب می کنیم، پس لطفا با انتقادات سازنده خود به دوستانتان کمک کنید
- آزادانه هر نصیحتی که می دانید مفید است را مطرح کنید – ترکیب بندی، نورپردازی، ویرایش و…
عکس این هفته (برای مشاهده سایز بزرگ روی عکس کلیک کنید)
عکاس: آقای وحید باباخانی
مشخصات یکی از عکس ها
- دوربین: nikon d5100
- دیافراگم: f/9
- سرعت شاتر: ۱/۶۰ ثانیه
- حساسیت سنسور: ISO-100
- فاصله کانونی: ۳۰mm
۲۵ مرداد ۱۴۰۱
ببینید عکس از اونجایی ک در نگاه اول خستگی رو نشون میده اما با دقت بیشتر نگاه کنید میبینید ک قبل از ظهر هست از سایه هایی ک در تصویر پیدا هست معلومه
یعنی در اصل منظور به تلاش پیره مرد برای کسب روزی حلال اشاره داره عکاس
از زاویه عکس میشه گفت مفهوم شکاف طبقاتی رو نشان میده افرادی ک بالای خط فقر هستن و کسانی ک زیر خط فقر هستن اون افراد از بالا به این ها نگاه میکنند
۲۲ فروردین ۱۳۹۸
این صحنه ی پیرمرد دست فروش خسته با زاوبه دید بالا واقعا تکراری ترین چیزیه که میشه به تصویر کشید…
۱۵ خرداد ۱۳۹۳
به نظر من عکاس به این خاطر این نوع کادر بندی و ارتفاع بالاتر از سوژه را انتخاب کرده چون خواسته وسایل و اجناس فروشی پیرمرد به طور کامل و مشهود در کادر باشه.
کیوسک برق عامل اصلی ایجاد سایه روی چهره پیرمرده که عکاس میتونست در زمانهایی که نور از بالای سر می تابه عکس بگیره.
همچنین عکاس میتونست از زاویه دیگری عکس بندازه تا این مشکل را جبران کنه.و اینکه همیشه نمیشه کل المان ها رو تو عکس جا بدی بدون اینکه مشکلی پیش نیاد و تاثیر یکسان باشه.مثلا” اگه ارتفاع عکاس و سوژه و همچنین زاویه عکس مناسب تر بود میشد با یک کراپ ساده عکس خیلی بهتری ایجاد میشد.
در مورد تقابل دو نسل نیز باید بگم که: معمولا” نمای جلو و پشت ماشین ها (مخصوصا” چراغ های ماشین) حس تضاد و اختلاف طبقاتی و ثروت را در عکس القا میکنند تا نمای جانبی.(البته مشخصه که پیاده این محدودیت رو بوجود آورده)
با تشکر از عکاس عزیز و محترم
۱۲ خرداد ۱۳۹۳
بیشتر دوستان هم عقیده بودند ونظرشان هم درست بوده وجائی برای نقد بیشتر نگذاشته اند .
۱۰ خرداد ۱۳۹۳
با احترام به عکاس محترم
انتخاب عکاسی سیاه و سفید و خود سوژه نکته مثبت عکس است .
کادر بندی نامناسب است از زاوی بالا عکس گرفتن برای این سوژه مناسب نیست چرا که حس تحقیر در عکس بوجود می آورد. اگر دوست داشتید از این فاصله عکس بگیرید بهتر بود زاویه افقی دوربین رو عوض کنید که سوژه در نقطه طلایی قرار بگیرد و تمرکز بروی سوژه باشد و نیز کمی صبر بیشتر به این جهت که ماشین پشت سوژه به روز تر بود که تضاد بیشتری اجاد نماید. با توجه به نور شدید محیط (نظر به زاویه سایه ها)بهتر بود یا زمان بهتری برای عکاسی انتخاب می شد یا نورسنجی بهتری انجام می گرفت.
۱۰ خرداد ۱۳۹۳
تشکر از شما
۱۰ خرداد ۱۳۹۳
با تشکر از نقد دوستان.هدف من از قرار دادن ماشین تو عکس نشون دادن دو نسل قدیم و جدید کنار هم بود.این عکس هم hdr شده با برنامه فتوماتیکس
۱۰ خرداد ۱۳۹۳
عکس زیباست و البته گویا! چون اسمش روشه: عکاسی مستند.
اما واقعا اگر سوژه پیرمرد کنار خیابان بوده پس چرا از هیچ لحاظ با پس زمینه تضاد ندارد؟
و اگر پراید و کیوسک برق پس زمینه اند پس چرا توجه مخاطب را از سوژه پرت می کنند؟
این عکس نه از لحاظ نوردهی و نه از لحاظ تنظیمات هیچ مشکلی ندارد بلکه اگر کادربندی بهتر می بود کاملا بی نقص میشد…
مثلا عکاس می توانست زاویه ی دید را عوض کند تا پشت زمینه پیاده رو باشد و سوژه در نزدیکی دوربین آن هم نه در وسط کادر بلکه با رعایت اصل یک سوم در گوشه سمت چپ قرار بگیرد.
البته من با کمال احترام نسبت به عکاس نظرم را گفتم چون از ما خواسته بودند که کمی نقد بنویسیم… ممنون!
۹ خرداد ۱۳۹۳
در مورد کادر بندی عکس لاید بگم که زیاد جالب نیست ، مثلا می شد چند قدم به سمت چپ بردارید تا بعضی المان های اضافه از عکس خارج بشوند ، راجع به زاویه عکاسی هم بهتر بود کمی از پایین تر گرفته می شد عکس و در ضمن بهتر بود نمای بسته تری را ارایه می دادید .
اگر می تونستید یه افکت hdr یا این یک عکس hdr تهیه می کردید عکس از نظر نوری عکس در جایگاه بهتری قرار می گرفت چون باعث می شد جزییات صورت پیرمرد را از دست ندهید .
انتخاب سیاه و سفید برای این عکس از نکات مثبت به حساب می آید .