«نقد عکس» نام یکی از بخش های لنزک است. در بخش نقد عکس، که آخر هفته ها برگزار می شود، ما عکس ارسالی یکی از خوانندگان عزیزمان را منتشر می کنیم و از شما خواهش می کنیم که انتقادات سازنده خود را در مورد آن مطرح نمایید. این یک راه عالی برای یادگیری بیشتر در مورد عکاسی، مطرح کردن دیدگاه ها و نقد شدن عکس خود شماست. در ادامه از شما برای شرکت کردن در این بخش و مطرح کردن نظرتان در مورد عکس نقد شماره ۷۹ دعوت می کنیم.
قوانین ساده این بخش
- گاهی ما عمدا عکس هایی که بی عیب نیستند را انتخاب می کنیم، پس لطفا با انتقادات سازنده خود به دوستانتان کمک کنید
- آزادانه هر نصیحتی که می دانید مفید است را مطرح کنید – ترکیب بندی، نورپردازی، ویرایش و…
کاندید این هفته بخش نقد عکس (برای مشاهده سایز بزرگ روی عکس کلیک کنید):
عکس
مشخصات عکس :
- دوربین: Canon 50d
- دیافراگم: f/13
- سرعت شاتر: ۱/۸۰ sec
عکاس: آقای امید گلزار
قصد داشتید چه چیزی را به تصویر بکشید؟
زیبایی حشرات
لطفا نظر خود را در قسمت نظرات، پایین همین صفحه، مطرح نمایید. شما چگونه چنین صحنه یا عکسی را به طور متفاوتی به تصویر می کشیدید؟ تشکر فراوان از همه عزیزانی که هفته گذشته در این بخش دیدگاهشان را مطرح نمودند.
سازنده ترین نظرات در سایت به شکل برجسته ای نمایش خواهند یافت. شما هم می توانید با کلیک روی این لینک عکس خود را برای بخش نقد ارسال نمایید.
لینک برای به اشتراک گذاشتن این نقد
نقد عکس #۷۹
مروری بر نقد عکس هفته گذشته
دیدگاه برجسته هفته گذشته: mehrshad: ما در این عکس بخشی از یک راه پله که احتمالا به سمت پشت بام یک ساختمان می رود، با معماری سنتی را میبینیم. چه چیز این عکس که در نظر اول اثر ساده ای به نظر میرسد را دارای ویژگی میکند؟ ۱-خطوط:ما انواع خط (افقی،عمودی و مورب) را در این عکس میبینیم. ۲-بافت:کل کادر عکس از آجر و سیمان با اندازه های تقریبا یکسان پوشانده شده است، که یک بافت سنتی و شرقی را القاء میکند. ۳-نور:در نقاط مختلف عکس نورهای متفاوتی را میبینیم. جلوی کادر یک نور ملایم و نرمال ،در بخشهایی از وسط، سمت چپ و بالای کادر نور ضعیف تر و سایه و در بالای کادر نورهای قوی که از دو منبعی که در آنجاست به داخل کادر آمده است. ۴-المان های محیطی: با توجه به شکل معماری و نوع مصالح به کار رفته به نظر می آید لوکیشن این معماری در خاور میانه و احتمالا در کشور خودمان ایران است. و ضمنا با یک معماری سنتی روبرو هستیم. اما هیج گونه شئی یا انسان… را در عکس نمیبینیم. ۵-رنگ: با رنگ های مختلف مواجه نیستیم فقط رنگ آجر و سیمان را می بینیم. که نوعی سادگی را نشان می دهد. ۶-نقطه قوی: با توجه به شکل خطوط و نور های داخل کادر نگاه بیننده به سمت بالای کادر که نور های قوی به داخل راه پله وارد شده است هدایت می شود. ۷-زاویه دید: با توجه به زاویه پایین به بالای عکاس نسبت به لوکیشن ابهت و مقام بالا را به ذهن بیننده القا می کند. ۸-نشانه ها: الف- نور: روشنایی و نور نشانه ایی از پاکی و آگاهی است که در این اثر قویترین نور به درستی در بالای کادر، جایی که جایگاه والا و برجسته رانشان میدهد قرار دارد. ب- پله: نشانه ایی از حرکت و انتقال است که با توجه به زاویه ایی که عکاس عکس خود را ثبت کرده است، پله در این عکس نشانه ایی از حرکت به سمت تعالی و منزلت است. ب- تاریکی: نشانه ایی از پلیدی است که در این عکس ما تاریکی نمیبینیم و تنها سایه هایی نرم راشاهد هستیم که به ایجاد بعد و عمق در عکس کمک کرده است. نکته آخر: هیچ نشانه مشخص (مانند یک شئی یا انسان…) در عکس نمی بینیم و در نظر اول با یک عکس ساده طرف هستیم ولی با دقت به انواع خطوط و نورهای مختلف، نوعی از پیچیده گی گرافیکی را در عکس می بینیم که به انتقال مفهوم کمک کرده است ولی در عین حال با عدم استفاده از اشیاء مختلف و نبود طیف رنگی متفاوت نوعی سادگی شرقی نیز در اثر مشاهده می کنیم. وقتی همه ویژیگی های بالارا در نظر می گیریم القای یک نگاه معنوی و فرا مادی در اثر مشهود است و اینگونه به نظر می رسد عکاس در خلق اثر خود موفق عمل کرده و با یک اثر جدی و عمیق مواجه هستیم.
۴ خرداد ۱۳۹۴
برای نقد این عکس از دو روش استفاده کردم:
نقد اول، کاربردی:
در این عکس با یک اثر خوب از عکاسی حیات وحش روبرو هستیم.
در گونه هایی از عکاسی مانند مستند اجتماعی کیفیت تکنیکی عکس از قبیل نور، شارپنس و…در اولویت قرار ندارد. بلکه انتقال مفهوم و حس صحنه اهمیت بیشری دارد.مثلا میبینیم که در برخی آثار عکاسان مشهور تاریخ، عکسهایشان از وضوح و شرایط نوری دقیقی بهرمند نبوده است اما به دلیل انتقال معنی و حسی قوی تبدیل به آثاری ماندگار شده اند.از این دست می توان به عکس تک چهره زیسو اثر ژاک هانری لارتیگ(۱۹۰۵) ، آتش سوزی در یک کارخانه کارگری اثر ویجی(۱۹۴۲) اشاره کرد.اما در عکاسی تبلیغاتی، صنعتی و حیات وحش کیفیت تکنیکی اثر اهمیت زیادی دارد.این عکس هم شارپنس و وضوح بالایی دارد و هم نور مناسبی در تمام نقاط بدن دو حشره میبینیم که به بررسی و توجه بیننده کمک شایانی میکند. ضمنا پس زمینه یک دست مشکی این عکس امتیازی برای فروش این اثر به نشریات تخصصی در این حوزه است. چون به ادیتورهای عکس اجازه می دهد تا راحتر به توانند بک راند آن را تغییر و به صلاح خود عکس را تزئین کنند. در مجموع این عکس به لحاظ بصری موفق عمل کرده است.
نقد دوم، زیبایی شناختی اکتشافی:
به نظرم این عکس یک پرتره ستایش برانگیز از دو حشره ای است که حسن زیادی برای بشر دارند.کرم ابریشم با تولید پیله دور خود و قبل از آنکه تبدیل به پروانه ای زیبا شود توسط انسان هلاک میشود و پیله او تبدیل به نخ با کیفیت برای پوشش ما میشود. آخوندک هم با از بین بردن آفات مضر مزارع کشاورزی سود زیادی برای انسانها دارد.حالا چرا این عکس را به یک پرتره تشبیه کردم. در تاریخ ۱۷ آذر ماه ۱۳۹۲ وب سایت لنزک مقاله آموزش نورپردازیی را منتشر کرده که در ان ۴ روش نورپردازی آموزش داده شده که یکی از آن ۴ سبک نورپردازی، Clamshell است. در توضیح چگونگی این نورپردازی آمده است که: با توجه به تخت بودن نور و عمق نداشتن و یکنواخت بودن نور، این تکنیک برای نشان دادن زیبایی مدل مناسب است.با توضیحی که در این مقاله میخوانیم، نورپردازی آقای امید گلزار مشابهت زیادی با نورپردازی سبک Clamshell دارد.یعنی نورپردازی کامل بدون هیچ گونه سایه و عمق میدان در عکس. ضمنا ژست این دو سوژه طوری است که بدون اینکه یکی دیگری را کاور کند هر دو خود نمایی میکنند. شاید تنها ایراد، وارونه بودن آخوندک و نداشتن ژست معروفش ( روی پاهای خود می ایستد و دو دستش را جلوی خود به شکل نیایش نگه میدارد) است.نکته پایانی، محل شاخه است که در بالای کادر و قرار گرفتن دو حشره در مرکز است که توجه بیینده را به دو سوژه بیشتر میکند.
۴ خرداد ۱۳۹۴
ممنون بابت نقد زیبایتان
۹ خرداد ۱۳۹۴
سلام
آقای مهرشاد این دو تا عکسی که شما توی نقدتون اسم بردید رو من توی اینترنت گشتم و پیداشون نکردم خیلی دلم میخواد ببینمشون میشه لطفا راهنمایی بفرمایین
۳ خرداد ۱۳۹۴
سلام.عکس خیلی زیبایی شبیه ب عکس های نشنال جوگرافیک هست.
ولی ی چیز دربارهی این ((قصد داشتید چه چیزی را ب تصویر بکشید)) البته ببخشید ولی واقعا چیزی بی اهمیتی هست چون اصن تاثیری توی عکاسیم نذاشته بی ربط….. “”قابل توجه سایت لنزک””
مثلا ایشون: زیبایی حشرات.
والا تا جایی ک میدونم حشره زیبا نیست
جالب و شگفت انگیزه تازه وقتی ک ماکرو بگیریم.
۲ خرداد ۱۳۹۴
سلام
فکر میکنم بهتر بود یه کم دیافراگم بالاتری انتخاب میکردید و از یکی از جانوران(کرم یا حشره) استفاده میکردید.
ولی زیبا بود ممنون
۲ خرداد ۱۳۹۴
باسلام. آیا میشود راهنمایی ام کنید که چگونه حجم عکسی را که گرفته ام را برای ارسال به قسمت نقد به ۱ مگابایت برسانم؟
۳ خرداد ۱۳۹۴
سلام خدمت شما
برای کم کردن حجم عکستان می توانید سایز آن را در فتوشاپ کوچکتر کنید (برای ارسال به لنزک ۱۶۰۰ پیکسل عرض کافیست) Ctrl+Alt+i پنجره مورد نظر (image size) را باز خواهد کرد.
همچنین می توانید موارد ذکر شده در فرم را برای ما به آدرس info@lenzak.com ایمیل نمایید.
موفق باشید
۶ خرداد ۱۳۹۴
من قبلا هم ذکر کرده ام که متاسفانه کار با فتوشاپ را بلد نیسم. راه دیگری وجود ندارد؟
۱۲ خرداد ۱۳۹۴
میتونید عکس رو تو پینت باز کنید. از نوار بالا گزینه resize رو بزنید و درصد اندازه عکس رو کم کنید . مثلن ۲۰ بزارید
۲ خرداد ۱۳۹۴
آقای گلزار
عکس ماکروی بی نقص را ثبت نموده اید.استفاده از نور پردازی مناسب کمک خوبی برای تیره شدن بکگراند کرده که جلوه خوبی هم به موضوع داده است. کمی افزایش اشباع رنگ، و تراز نمودن افقی شاخه را نیز امتحان نمایید.
موفق تر باشید!
۲ خرداد ۱۳۹۴
سلام.
عکس بسیار زیبا و هنرمندانه ایه. فقط اگه لطف کنید نوع لنز(ماکرو یا انواع دیگه) و فاصله کانونی و طریقه ساختن پس زمینه مشکی رو بفرمایید ممنون میشم. منتظر عکاسی بعدی شما هستم…
۲ خرداد ۱۳۹۴
با سلام عکس بسیار زیبایی گرفتید آقای گلزار…. شخصا علاقه خاصی ب عکس های خانواده حیات وحش مخصوصا شاخه عکس های کلوز آپ و ماکرو دارم … ممنون میشم لنز مورداستفاده برای این عکس و فاصله کانونی این عکس رو بفرمایید… با تشکر
۲ خرداد ۱۳۹۴
ممنون از لطفتان
لنز فیکس ۱۵۰ سیگما بود.
۲ خرداد ۱۳۹۴
عکس باحالیه،
من ۱۸۰ درجه چرخوندم عکس رو ، اما عکس ترسناک شد، همین جوری بهتره،
۲ خرداد ۱۳۹۴
آقای گلزار عکس بسیار زیباییست ،و به طور متفاوتی عکس به صورت وارونه گرفته شده است،از اشتراک عکس زیباتون ممنون،موفق و سربلند باشید
۲ خرداد ۱۳۹۴
ممنون از شما دوست عزیز
۲ خرداد ۱۳۹۴
سلام جناب گلزار…
عکس بسیار زیبایی گرفتین…
میشه بفرمایین روی شاخه که یک حشره ست، اون پایین شاخه چیه؟؟
۲ خرداد ۱۳۹۴
خیلی ممنون
رو ساقه دوتا حشره هست یکی کرم ابریشم و دیگری مانتیس یاهمون اخوندک