نقد عکس #۷۸

«نقد عکس» نام یکی از بخش های لنزک است. در بخش نقد عکس، که آخر هفته ها برگزار می شود، ما عکس ارسالی یکی از خوانندگان عزیزمان را منتشر می کنیم و از شما خواهش می کنیم که انتقادات سازنده خود را در مورد آن مطرح نمایید. این یک راه عالی برای یادگیری بیشتر در مورد عکاسی، مطرح کردن دیدگاه ها و نقد شدن عکس خود شماست. در ادامه از شما برای شرکت کردن در این بخش و مطرح کردن نظرتان در مورد عکس نقد شماره ۷۸ دعوت می کنیم.

قوانین ساده این بخش

  • گاهی ما عمدا عکس هایی که بی عیب نیستند را انتخاب می کنیم، پس لطفا با انتقادات سازنده خود به دوستانتان کمک کنید
  • آزادانه هر نصیحتی که می دانید مفید است را مطرح کنید – ترکیب بندی، نورپردازی، ویرایش و…

کاندید این هفته بخش نقد عکس (برای مشاهده سایز بزرگ روی عکس کلیک کنید):

عکس

مشخصات عکس :

  • دوربین: Canon EOS 40D
  • دیافراگم: f/5.6
  • سرعت شاتر: ۱/۸۰sec
  • حساسیت سنسور: ISO-100
  • فاصله کانونی: ۱۹mm

عکاس: آقای امیر پناهی

قصد داشتید چه چیزی را به تصویر بکشید؟

یاد کتاب پله پله تا ملاقات خدا از استاد زرین کوب

لطفا نظر خود را در قسمت نظرات، پایین همین صفحه، مطرح نمایید. شما چگونه چنین صحنه یا عکسی را به طور متفاوتی به تصویر می کشیدید؟ تشکر فراوان از همه عزیزانی که هفته گذشته در این بخش دیدگاهشان را مطرح نمودند.

سازنده ترین نظرات در سایت به شکل برجسته ای نمایش خواهند یافت. شما هم می توانید با کلیک روی این لینک عکس خود را برای بخش نقد ارسال نمایید.

لینک برای به اشتراک گذاشتن این نقد

نقد عکس #۷۸

مروری بر نقد عکس هفته گذشته

دیدگاه برجسته هفته گذشته: Black Light: با عرض سلام و خسته نباشید خدمت شما جناب آقای انصاری عکس بسیار عالیی رو شکار کرده اید، از این رو می گم که شکار کردید چون هر کسی این طور سوژه ای به صورت اتفاقی روبه روش قرار نمی گیره، از موقعیت به شکل احسنت استفاده کردید، هارمونی رنگ در کل عکس مطلوب و زیباست، اما نظر من بر خلاف دیگر دوستان در مورد زباله های روی آب این است که، باید سر جاشون باشن، چرا که یک عکاس کارش صرفا ساخت یک اثر نیست بلکه بیشتر کارش ثبت لحظه مناسب برای دیده شدن مجدد اون لحظه است. در ابتدا در نقد عکستون باید بگم که، تنظیم نبودن دقیق وایت بالانس دوربینتون باعث شده تا کمی رنگ ها متمایل به نارنجی خودشون رو نشون بدن که این موضوع درباره ماه و ستاره باعث ایجاد مشکل شده و در دیگر نقاط در دید بیننده اشکالی ایجاد نمی کند، کلا زیاد از لحاظ استفاده از نقاط طلایی عکستون خوب عمل نکردید اما این موضوع از ارزش کنونی عکستون کم نکرده، چرا که همیشه نباید این قوانین رو رعایت کرد، کاش استفاده از دماغه اون لنج در سمت راست و پایین کادرتون رو محدود تر می کردید چرا که به اشکال هندسی که جزئیات عکستون ایجاد میکنه کمی لطمه میزنه و باعث تاکید زیاد از حد بر روی خودش میشه، لزومی به وضوح بالا در انتهای افق برای نشان دادن لنج های دیگر نیست، چرا که منظور اصلی جنابتان از عکاسی رو کمی مخدوش میکنه و دید بیننده به لنج ها بیشتر از ماه و ستاره می شود، قطعا این موضوع رو می دونید که کراپ کردن یک عکس از نظر داوری و نقد اون تا حدودی که منظور عکس و هدف اصلیش رو از بین نبره مجاز هست، در نتیجه چه با کراپ کردن و چه با محدود کردن پایین عکستون در هنگام عکاسی می تونستید کمی از فاصله لنج ها با زیر عکستون رو کم کنید که در اون صورت توجه بیشتری به بالای عکس، ماه و ستاره و بیشتر نمود پیدا کردن عکستون میشه، البته کمی هم باعث بهتر نشون داده شدن اکسپوژن (روشن تر شدن عکستون)، بدون ایجاد روشنایی بیشتر و زیباتر شدن کلی عکس و در نهایت تاکید بیشتر عکس ما در بحث تضاد روشنایی در قسمت های مختلف و بالا و پایید عکس خواهد شد. در نهایت با اینکه سرتون رو درد آوردم، عکس فوق العاده ای هستش و نظرات بنده نیز مطلق نیست و می توان با یک چنین عکسی به عمق رویا و حسی که شما می خواستید برسانید رسید. در انتها از شما بابت این عکستون سپاسگذارم

نظرات شما

  1. ماریا صادقی

    ۲۲ آبان ۱۳۹۴

    با سلام و خسته نباشید خدمت عکاس بزرگوار جناب آقای پناهی
    در مورد عکس راه پله آجری با عنوان به سوی آسمان /پله پله تا ملاقات خدا مقاله ای به روش هرمنوتیک تهیه کرده ام ، اگر مایل به مطاله این مقاله دارید لطفا آدرس mail خود را به این آدرس بفرستید در اولین فرصت میل خواهم کرد.
    با سپاس
    m_sadeghi631105@yahoo.com

  2. محمد

    ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۴

    با عرض سلام.
    من مدتی هست که میخواهم چند عکس را برای بخش نقد بفرستم ولی متاسفانه نمیدانم چگونه حجم عکس ها را به ۱ مگ کاهش دهم. در ضمن ادوب فتوشاپ را هم بلد نیستم. اگر میشود راهنماییم کنید که چگونه این کار را انجام دهم. با تشکر

    1. Black Light

      ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۴

      با سلام خدمت شما آقا محمد

      بگو به ما که کار با چه نرم افزاری رو بلدی تا دوستان در همون راستا بهت کمک کنن

      1. محمد

        ۲ خرداد ۱۳۹۴

        والله به طور کلی که کار با نرم افزار های ویرایش عکس رو بلد نیستم… ولی اگر نرم افزار کاربردی را در این زمینه بهم معرفی کنید زود میتوانم استفاده از آن را یاد بگیرم.. با تشکر.

  3. Hossein Mohamadi

    ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۴

    با سلام
    تشکر فراوان از عکاس محترم و سایت زیبا و مفید لنزک
    من فقط یه علاقمند به عکاسیم ولی از نقدای اساتید واقعا استفاده میکنم
    امیدوارم روزی من هم جزو نقد کننده ها باشم.

  4. محمد ب

    ۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۴

    پایین سمت راست …
    اون تیکه زنجیر چی میگه؟! نمیذاره به خدا برسیم که! بنظرم باید کراپ میشد

  5. Black light

    ۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۴

    با سلام و عرض خسته نباشید خدمت شما جناب آقای امیر پناهی
    عکس شما دارای نقاط قوت بیشتری نسبت به نقاط ضعف نه چندان واضحش می باشد، در نقد صحیح آن باید بگویم که عکس شما همانطور که آقا مهرشاد اشاره کردند، دارای خطوط هدایت کننده فراوانی است که چشم را به بخش های مختلف تصویر هدایت می کند و این جزء نقاط تقریبا مثبت عکس است چرا که زیادی خطوط نیز علل خصوص اگر رنگ وطرح پس زمینه یکنواخت باشد باعث گنگ و نامفهوم شدن عکس می شود و بیشتر فرد بیننده را سردر گم و چشمانش را خسته می کند، اما درباره عکس شما باید بگویم بخشی از این خطوط مثبت و بخشی دیگر منفی عمل می کنن و این به دلیل نوع سوژه و زاویه عکس برداری شما موضوعی اجتناب ناپذیر است، اما هارمونی رنگ در این عکس زیاد نیست و آن هم بافت خاص سازه ای است که شما آن را به تصویر کشیده اید، ولی نوری که باعث تضاد در نقاط روشن و کمی تاریک عکس شده، باعث تفهیم بهتر آن شده است و هدف از عکس را نشان می دهد، در غیر این صورت مسیر حرکث پله ها و یا حتی خود پله ها به وضوح برای عموم و اشخاص با دید غیر حرفه ای، قابل تشخیص نبود.
    در ادامه باید گفت که عکاسی معماری در کل دارای اینچنین ویژه گی هایی که مطرح شد، می باشد اما با استفاده صحیح از نور، خطوط حامل، زاویه عکس برداری و غیره می توان عکسی بدون دخالت عکاس و با زیبایی هرچه تمامتر به تصویر کشید.
    نیاز به این موضوع نیست که همیشه از قانون نقاط طلایی استفاده کرده و بهره بگیرید، چرا که همیشه دید انسان با نقاط طلایی هم سو نیست و درست نشان دادن سوژه مهمتر است.
    یکی از نقاط قوت عکس شما، حضور قوص گنبدی است که از درون آن عکاسی کرده اید، چرا که باعث ایجاد توجه بیشتر بر روی قوص طاقچه روبه رو و نهایتا دیده شدن آن پنجره و کمک به بهتر دبده شدن خم کوچکی که پله ها در ادامه حرکت خود دارند و نشان می دهند که سازه ای که از آن عکس گرفته شده یک سازه دوار و یا با تکنیک معماری پله ای گرد است و این موضوع نکته مهمی است که بخشی از انگیزه شما برای عکاسی از آن را توجیه و توضیح می دهد.
    بافت آجری و فرسوده آن به یکی از ارزش های عکس که یک معماری کهن را به تصویر کشیده می افزاید اما وجود نقاط تیره بر روی آجر ها نشان دهنده دستمالی شدن آجرها در نقاط پر رفت و آمد را نشان می دهد و از انجایی که از اینچنین معماری هایی در حال حاضر استفاده نمی شود نشان دهنده این است که شما از یم مکان در معرض عموم عکس گرفته اید و این موضوع می توان تا حدودی آن را سهل الوصول تر به نظر برساند.
    در پایان لازم است بگویم که وجود کمی نور که در پایین عکس شما حضور دارد از زیبایی عکس کمی کاسته است و با تغییر فاصله کانونی لنز، کاهش آن نور و یا تغییر وضعی موقعیت خودتان می توانستید آن را اصلاح کنید، اما استفاده از کراپ کردن نیز می توانست تا حدودی برای جلوگیری از دیده شدن این نور در پایین عکس به شما کمک کند اما چون تا حدود کادر عکس را غیر منطقی جلوه می داد، زیاد قابل توصیه نیست و بر هم خوردن هارمونی ناشی از به هم خوردن تضاد نور و سایه در عکس شما نقطه ضعف اصلی عکس شما می باشد ولی به هیچ وجه نقاط پر نور آندراکسپوژن نیست چرا که در صورت تیره تر بودن عکس، بخشی از اطلاعات آن از بین می رفت.

    در نهایت از عکسی که گرفته این، اطلاعاتی حاوی ذوق و سلیقه ویژه شما هویداست و امیدوارم در مراحل مختلف زندگی به ویژه عکاسی موفق باشید و شاهد آثاری درخشان از جنابتان در آینده باشیم.
    با تشکر

    1. a_panahi

      ۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۴

      خیلی ممنون
      خوشحال شدم از نظرتون
      مطمعنا اگر وقت بسیار داشتم از زاویه های مختلفی عکس های دیگری هم میگرفتم
      با تشکر از نقد و نظرتون
      خوشحال شدم

      1. Black Light

        ۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۴

        با سلام مجدد، عکس گرفتن نیاز به وقت زیاد ندارد، بلکه کمی بهتر و ویژه تر نگریستن می خواهد، بنده هم صرفا نقدم را به عرض شما رساندم و از این موضوع که چه میزان وقت گذاشته اید یا باید بگذارید، سخنی به میان نیاورده ام.

        باز هم با تشکر فراوان از آن که بنده را لایق نقد عکستان دانستید.

  6. mehrshad

    ۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۴

    ما در این عکس بخشی از یک راه پله که احتمالا به سمت پشت بام یک ساختمان می رود، با معماری سنتی را میبینیم. چه چیز این عکس که در نظر اول اثر ساده ای به نظر میرسد را دارای ویژگی میکند؟
    ۱-خطوط:ما انواع خط (افقی،عمودی و مورب) را در این عکس میبینیم.
    ۲-بافت:کل کادر عکس از آجر و سیمان با اندازه های تقریبا یکسان پوشانده شده است، که یک بافت سنتی و شرقی را القاء میکند.
    ۳-نور:در نقاط مختلف عکس نورهای متفاوتی را میبینیم. جلوی کادر یک نور ملایم و نرمال ،در بخشهایی از وسط، سمت چپ و بالای کادر نور ضعیف تر و سایه و در بالای کادر نورهای قوی که از دو منبعی که در آنجاست به داخل کادر آمده است.
    ۴-المان های محیطی: با توجه به شکل معماری و نوع مصالح به کار رفته به نظر می آید لوکیشن این معماری در خاور میانه و احتمالا در کشور خودمان ایران است. و ضمنا با یک معماری سنتی روبرو هستیم. اما هیج گونه شئی یا انسان… را در عکس نمیبینیم.
    ۵-رنگ: با رنگ های مختلف مواجه نیستیم فقط رنگ آجر و سیمان را می بینیم. که نوعی سادگی را نشان می دهد.
    ۶-نقطه قوی: با توجه به شکل خطوط و نور های داخل کادر نگاه بیننده به سمت بالای کادر که نور های قوی به داخل راه پله وارد شده است هدایت می شود.
    ۷-زاویه دید: با توجه به زاویه پایین به بالای عکاس نسبت به لوکیشن ابهت و مقام بالا را به ذهن بیننده القا می کند.
    ۸-نشانه ها: الف- نور: روشنایی و نور نشانه ایی از پاکی و آگاهی است که در این اثر قویترین نور به درستی در بالای کادر، جایی که جایگاه والا و برجسته رانشان میدهد قرار دارد. ب- پله: نشانه ایی از حرکت و انتقال است که با توجه به زاویه ایی که عکاس عکس خود را ثبت کرده است، پله در این عکس نشانه ایی از حرکت به سمت تعالی و منزلت است. ب- تاریکی: نشانه ایی از پلیدی است که در این عکس ما تاریکی نمیبینیم و تنها سایه هایی نرم راشاهد هستیم که به ایجاد بعد و عمق در عکس کمک کرده است.

    نکته آخر: هیچ نشانه مشخص (مانند یک شئی یا انسان…) در عکس نمی بینیم و در نظر اول با یک عکس ساده طرف هستیم ولی با دقت به انواع خطوط و نورهای مختلف، نوعی از پیچیده گی گرافیکی را در عکس می بینیم که به انتقال مفهوم کمک کرده است ولی در عین حال با عدم استفاده از اشیاء مختلف و نبود طیف رنگی متفاوت نوعی سادگی شرقی نیز در اثر مشاهده می کنیم.
    وقتی همه ویژیگی های بالارا در نظر می گیریم القای یک نگاه معنوی و فرا مادی در اثر مشهود است و اینگونه به نظر می رسد عکاس در خلق اثر خود موفق عمل کرده و با یک اثر جدی و عمیق مواجه هستیم.

    1. a_panahi

      ۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۴

      خیلی ممنون جناب آقای کوروش نیا
      واقعا تحلیل زیبایی بود
      چند بار مطالعه کردم
      نام عکس ” به طرف آسمان ” است که لنزک درج نکرده بود.
      مکان عکس کاروانسرایی بین راهی نزدیک اصفهان است.
      و راه پله دسترسی به بالای برجک کاروانسراست
      باز هم تشکر از تحلیل بسیار زیباتون

  7. ;-)

    ۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۴

    سلام
    عکس زیبایی رو ثبت کردید…
    عکس Level نیست،بهتر بود با پنجره افق رو تنظیم کنید…راه پله ها کمی Underexposed هستند،اگر با فرمت خام عکس می گیرید تصحیح شان آسونه…بهتر بود از زاویه ی پایین تری عکس می گرفتید چون سقف ِ راه پله مقداری از پنجره رو پوشونده،پنجره ای که تقریبا نقطه ی قوی عکس محسوب می شه، در ضمن بهتر بود کمی دوربین رو به دیوار چپ یا راست نزدیک می کردید تا پنجره در نقطه ی طلایی قرار بگیره…در مورد واترمارک باید بگم که جا و رنگ مناسبی داره که با کل عکس هماهنگه و اثر رو خراب نمی کنه…
    با تشکر دوباره باره برای این ثبت زیبا!

    1. a_panahi

      ۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۴

      خیلی ممنون جناب 😉
      فرمت عکس RAW بود و رنگ ها و نور رو کمی تصحیح کردم
      خوشحال شدم از نظرتون


لطفا نظرتان در مورد مطلب را در اینجا مطرح نمایید. اگر سوالی دارید، در بخش پرسش و پاسخ مطرح نمایید.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *