«نقد عکس» نام یکی از بخش های لنزک است. در بخش نقد عکس، که آخر هفته ها برگزار می شود، ما عکس ارسالی یکی از خوانندگان عزیزمان را منتشر می کنیم و از شما خواهش می کنیم که انتقادات سازنده خود را در مورد آن مطرح نمایید. این یک راه عالی برای یادگیری بیشتر در مورد عکاسی، مطرح کردن دیدگاه ها و نقد شدن عکس خود شماست. در ادامه از شما برای شرکت کردن در این بخش و مطرح کردن نظرتان در مورد عکس نقد شماره ۱۷۲ دعوت می کنیم.
قوانین ساده این بخش
- گاهی ما عمدا عکس هایی که بی عیب نیستند را انتخاب می کنیم، پس لطفا با انتقادات سازنده خود به دوستانتان کمک کنید
- آزادانه هر نصیحتی که می دانید مفید است را مطرح کنید – ترکیب بندی، نورپردازی، ویرایش و…
کاندید این هفته بخش نقد عکس (برای مشاهده سایز بزرگ روی عکس کلیک کنید):
عکس
مشخصات عکس :
- دوربین: Nikon D5300
- دیافراگم: f/6.3
- سرعت شاتر: ۱/۳۲۰sec
- حساسیت سنسور: ISO-100
- فاصله کانونی: ۵۵mm
- لنز: ۵۵-۲۰۰mm
عکاس: آقای وحید ستوده
قصد داشتید چه چیزی را به تصویر بکشید؟
مردی که در ذهن خود رویایاها و آرزوهای رنگارنگی دارد، آینده ای روشن و آرام.
لطفا نظر خود را در قسمت نظرات، پایین همین صفحه، مطرح نمایید. شما چگونه چنین صحنه یا عکسی را به طور متفاوتی به تصویر می کشیدید؟ تشکر فراوان از همه عزیزانی که هفته گذشته در این بخش دیدگاهشان را مطرح نمودند.
سازنده ترین نظرات در سایت به شکل برجسته ای نمایش خواهند یافت. شما هم می توانید با کلیک روی این لینک عکس خود را برای بخش نقد ارسال نمایید.
مروری بر نقد عکس هفته گذشته
یکی از دیدگاه های برجسته هفته گذشته: javad_toosi: با سلام عکس بسیار زیباست و موضوع و مفهوم و نظر عکاس را نمود میبخشد. عکس مشخصا کارگردانی شده است و معمولا اینگونه عکس ها با وسواس و دقت نظر زیادی عکاسی میشه و سخت میتوان از انها ایرادی گرفت. نور و کنتراست مناسب است فکوس در این عکس سلیقه است، صحنه به خوبی اماده شده و کامل است. تنها چند پیشنهاد برای عکاس دارم: بنظر بنده اگر کادر بسته تر بود و تاکیید بیشتر بر تبر میشد و زاویه عکس از پایین تر و نزدیک تر به سطح زمین عکاسی میشد جالب تر به نظر میرسید. و نکته دیگر اینکه اگر تیغه تبر بزرگ تر بود و مقداری خرده چوب به ان چسبیده بود و اطراف ان ریخته میشد کمک بیشتری به موضوع میکرد. موفق و پیروز باشید
لنزک: نقد فوق یکی از نقد های برجسته مطرح شده در هفته گذشته می باشد. ما سعی می کنیم هر هفته یکی از نقد های سازنده خوانندگان عزیزمان را در این قسمت معرفی کنیم، اما قطعا قضاوت در مورد «برجسته ترین» نقد بر عهده شما است. از این رو توصیه می کنیم شما نیز تمامی این نقد ها را مطالعه بفرمایید. برای مطالعه تمامی نقد های مطرح شده در هفته گذشته، روی عکس فوق کلیک کرده و به پایین صفحه مراجعه نمایید.
۲۹ اسفند ۱۳۹۵
سلام و خدا قوت.
من نیز با آقای شمس موافق هستم و به نظر من عکس مفهوم مورد نظر عکاس (جناب ستوده) رو بیان نمیکنه.طبیعتا عکس ایشون دو عنصر اصلی دارن یکی سوژه و دیگری پس زمینه ، پس ما باید به دنبال خلاقیت های عکاس برای ارتباط این دو به هم و خلق اثر مورد نظر (هدف عکاس از شات زدن)باشیم که به نظر نمیرسه عکاس از پس این کار بخوبی برآمده باشه چرا که چیزی که از تصویر برداشت میشه عبور یک عابر پیاده آن هم با درگیری های ذهنی روزمره(آنچه از چهره عابر به مخاطب منتقل میشه) از جلوی یک کادر رنگ و وارنگ هست که این به هیچ وجه به نظر نمیرسه بتونه مفهوم داشتن آرزو و رویاهای رنگارنگ عابر رو به مخاطب منتقل کنه.ایده خوبی در ذهن ایشون وجود داشته ولی به نظر من باید برای رسیدن به هدفشون ،المان های تصویر را بصورتی کارگردانی شده در کنار هم میچیدند(مثلا استفاده از یک دست فروش یا کسایی که واکس میزنن یا …که با نشستن پای در ، تکیه دادن و رفتن به یه خواب نیم روزی ناشی از خستگی کار و مشکلات زندگی و در نهایت دیدن رویاهای رنگا وارنگ و … وحتی استفاده از نوری که از یه گوشه کادر از بالا توسعه پیدا کرده برای خلق هدف مورد نظر) .ببخشید طولانی شد.ایام به کام
۲۹ اسفند ۱۳۹۵
سلام.موارد فنی رعایت شده(سوژه در خطوط طلایی،شارپ بودن ،کادر بندی).
خطوط افقی روی درب مغازه وخطوط عمودی روی لباس مرد تضاد خوبی به وجود آورده است،اما نگاه بی تفاوت مرد نسبت به رنگهابه هیچ وجه نظر عکاس محترم را به بیننده انتقال نمیدهد.
عینک دودی فرد این فکر را به بیننده القاء میکند که فرد افق دید تیره ای از جمله رنگها دارد.
با آرزوی موفقیت
۲۸ اسفند ۱۳۹۵
از سن و سال سوژه نمی توان مفهوم آینده را برداشت کرد.مفهومی که به نظر من میرسه یک نسل قدیم سیاه سفید غرق شده در دنیای رنگی میتونه باشه. اگر سوژه ی عکس ، بچه های کوچک بودن ، میتونست آینده ی رنگارنگ را قابل قبول تر نشون بده.
۲۸ اسفند ۱۳۹۵
به نظر من عکس مفهومی نیست به معنایی از اون دسته از عکس هایی که ظرافت خاصی در آن به کار نرفته است صرفا بر اساس اینکه زمینه عکس رنگیست نمیتوان توضیح عکاس را قابل قبول دانست ضمن اینکه چهره مدل خلاف اینکه موضوع عکس را اثبات کند عمل میکند و ان را بر هم میزند