نقد عکس #۱۳۳

«نقد عکس» نام یکی از بخش های لنزک است. در بخش نقد عکس، که آخر هفته ها برگزار می شود، ما عکس ارسالی یکی از خوانندگان عزیزمان را منتشر می کنیم و از شما خواهش می کنیم که انتقادات سازنده خود را در مورد آن مطرح نمایید. این یک راه عالی برای یادگیری بیشتر در مورد عکاسی، مطرح کردن دیدگاه ها و نقد شدن عکس خود شماست. در ادامه از شما برای شرکت کردن در این بخش و مطرح کردن نظرتان در مورد عکس نقد شماره ۱۳۳ دعوت می کنیم.

قوانین ساده این بخش

  • گاهی ما عمدا عکس هایی که بی عیب نیستند را انتخاب می کنیم، پس لطفا با انتقادات سازنده خود به دوستانتان کمک کنید
  • آزادانه هر نصیحتی که می دانید مفید است را مطرح کنید – ترکیب بندی، نورپردازی، ویرایش و…

کاندید این هفته بخش نقد عکس (برای مشاهده سایز بزرگ روی عکس کلیک کنید):

عکس

مشخصات عکس :

  • دوربین: Canon EOS 6D
  • دیافراگم: f/22
  • سرعت شاتر: ۱٫۶sec
  • حساسیت سنسور: ISO-100
  • فاصله کانونی: ۱۹mm

عکاس: آقای محمد جواد رئیس الساداتی

قصد داشتید چه چیزی را به تصویر بکشید؟

در این عکس قصد داشتم حس انتظار توام با حالت توهم گونه را به تصویر بکشم .بهمین خاطر سعی کردم سرعت شاتر را پایین بیاورم تا وزش باد در چادر ایجاد شبه وارگی کند و هم چنین حرکت اب نرم ثبت شود. به علت نور زیاد و ناکافی بودن استپ های فیلتر ND مجبور شدم اف را تا حد امکان ببندم.یک قایق در کادر حفظ شده تا مخاطب متوجه شود پیش رو دریاست.

لطفا نظر خود را در قسمت نظرات، پایین همین صفحه، مطرح نمایید. شما چگونه چنین صحنه یا عکسی را به طور متفاوتی به تصویر می کشیدید؟ تشکر فراوان از همه عزیزانی که هفته گذشته در این بخش دیدگاهشان را مطرح نمودند.

سازنده ترین نظرات در سایت به شکل برجسته ای نمایش خواهند یافت. شما هم می توانید با کلیک روی این لینک عکس خود را برای بخش نقد ارسال نمایید.

مروری بر نقد عکس هفته گذشته

یکی از دیدگاه های برجسته هفته گذشته: کاوه دادور: عکس جذابیه… در طول روز در اطراف خودمان، در صفحات اینترنت و قاب تلویزیون تعداد زیادی عکس میبینیم که از کادر بندی مشابه و تکراری استفاده میکنند. بزرگترین نقطه قوت این عکس ، همین کادر بندی نسبتا جدید آن است. کلیت طیف خاکستری در عکس فضایی خسته کننده،سرد و در یک کلام مرده را تداعی میکند که با موضوع عکس همخوانی دارد. اما کادر بندی میتوانست کمی بهتر باشد اگر کمی رنگ ماهیهای بیشتر به تاریکی میرفت و قاب کمی بیشتر به قاب استاندارد مستطیلی نزدیک تر بود ؛وزن سوژه (ماهی) و بخصوص چشمهایش بیشتر میشد و تعادل نسبی افقی در طیف رنگ ایجاد میشد و علاوه برآن سوژه از حالت محو بودن در فضای پشت خود خارج میشد. حتی اگر کمی تعداد ماهی ها در عکس کمتر میشد علاوه بر احساس سردی مرگ ،تنهایی هم اضافه میشد که ترکیب مفهومی جالبی برای عکس بود…بعلاوه با اینکار عکاس میتوانست دیافراگم را کمی بیشتر باز کند تا تور ماهیگیری در فضای اطرافش محو شود … اما علی الحساب در این عکس کمبود فضای روشن در سمت چپ عکس بخوبی احساس میشود….

لنزک: نقد فوق یکی از نقد های برجسته مطرح شده در هفته گذشته می باشد. ما سعی می کنیم هر هفته یکی از نقد های سازنده خوانندگان عزیزمان را در این قسمت معرفی کنیم، اما قطعا قضاوت در مورد «برجسته ترین» نقد بر عهده شما است. از این رو توصیه می کنیم شما نیز تمامی این نقد ها را مطالعه بفرمایید. برای مطالعه تمامی نقد های مطرح شده در هفته گذشته، روی عکس فوق کلیک کرده و به پایین صفحه مراجعه نمایید.

نظرات شما

  1. erfan

    ۲۷ خرداد ۱۳۹۵

    اتفاقا حس حرکتو القا میکنه.
    بخاطر پرسپکتیو پل چشم به گریز حرکت میکنه.
    پرسوناژ در حال حرکته و داره دور میشه
    وزش باد و حرکت چادر
    قایق وپل در ذهن عبور و حرکتو تداعی میکنه

  2. hamid818

    ۲۶ خرداد ۱۳۹۵

    با عرض سلام و خسته نباشید
    نظر حقیر اینه که ای کاش اون قایق رو بر میداشتین چون چشم بیننده رو از سوژه اصلی ین اون خانوم دور میکنه و فضا رو شلوغ میکنه , همچنین کم بودن سرعت شاتر به نظر من باعث شده سوژه اصلی یه حالت بلور و گنگ پیدا کنه البته شاید از نظر بعضی دوستان این از مزیت های عکس باشه …

  3. Mehrshadrahnama

    ۲۲ خرداد ۱۳۹۵

    با سلام و خسته نباشید
    در نگاه اول نمیشه فهمید که سوژه رو به روی دریا قرار داره و کند بودن سرعت شاتر هم یک حس روح مانند به چادر داده و قایق هم کمکی به درک دریا بودن نداره و بیشتر حس برزخ رو داره عکس.

  4. اردلان

    ۲۲ خرداد ۱۳۹۵

    این که فقط فتوشاپه ؟!!! عکس اصلی که مربوط به بک میشه ، تو نت هستش !!! فقط از یه نفر با چادر عکس گرفته بعد گذاشته تو تصویر اصلی !! تازه اگه همونم خوش گرفته باشه با ای اوصاف ..
    خوب عزیزم برو رشته فوتوشاپ چرا میای عکاسی !!
    استعداد خوبی تو اون رشته داری علاقه تو بشتر کنی تو اون ضمینه موفق می شی حتما ولی عکاسی!!!! :-O

    1. mohmammad_djawad

      ۲۶ خرداد ۱۳۹۵

      با سلام خدمت شما

      اقای اردلان قویا بهتون توصیه میکنم قبل از هرگونه نظر قاطع دادن دانش خودتون رو در زمینه عکاسی ارتقا بدید .
      عکس بطور کامل خودم گرفتم اگر مشابه بک عکس در نت وجود داره باید بگم مشکل من نیست.اصولا در فضا ی مجازی میلیاردها عکس وجود داره فلذا تشابه تصاویر دور از ذهن نیست.اما نکته مهم اینحاست که این عکس تماما توسط اینجانب گرفته شده(مکان جزیره اشوره ده) و اگر شما کمی فقط کمی از دانش عکاسی بهره میبردید کاملا متوجه میشدید.فرمت خام و بدون ادیت عکس موجود میباشد و اون خانم یکی از مدیران پیج های پرطرفدار عکاسی اینستاگرام هستند که میتونن گواهی بدن.و نکته دیگر اینکه اینجا مکانی برای نقد عکس هست نه کامنت های مغرضانه و از روی تعصب.و اخرین نکته اینکه لطفا در کنار ارتقا دانش عکاسی سطح املا فارسی خودتون رو هم بالا ببرید چون واژه زمینه صحیح است نه ضمینه!:))))امیدوارم زین پس موفق باشید

  5. کاوه دادور

    ۲۲ خرداد ۱۳۹۵

    یک عکس خوب دیگر از آقای رئیس الساداتی…
    در این چند وقت که با لنزک همراهم چند عکس از آقای رئیس الساداتی دیدم که غالبا عکس های خوبی بوده اند.اما با این حال چند نکته ظریف در این عکس اگر رعایت میشد عکسی به مراتب زیباتر و دلنشین تر از عکس خوبی که میبینیم شاهد بودیم.
    سوژه و ترکیب بندی عکس جدید و نوآورانه نیست برای همین شاید همه ما ناخودآگاه این عکس را با تصاویر مشابهی که در ذهن داریم مقایسه میکنیم (شخصا در اولین نگاه یاد پوستر سریال Game of Thrones افتاد عبارت روبه رو را در گوگل سرچ کنید: Game of Thrones Tyrion and Dragon )
    اولین نکته که جلب توجه میکند عدم تناسب میان طیف خاکستری و تیره و بالانس آن با روشنایی و رنگ سفید بالاست.در عکسهای سیاه و سفید به دلیل نبود تنهای متفاوت رنگ چشم انسان بیشتر به ترکیب بندی و کامپوزیشن عکس توجه میکند همین خاصیت عکسهای سیاه و سفید ،یعنی گیج نکردن مخاطب با هجوم رنگها ،باعث زیبا شدن این تصاویر میشود. اگر حجم روشنایی در بالای تصویر بیشتر بود ؛علاوه بر تناسب عمودی منجر به بوجود آمدن چشم نواز تر شدن عکس میشد. بافت چوبهای همیشه جذاب است مخصوصا اگر در یک اسکله باشد و با رطوبت دریا کمی هم پوسیده شده و تغییر رنگ داده باشند. احساس میکنم عکاس هم همین دید را داشته و میخواسته مخاطب را از زیبایی این چوبها محروم نکند و برای همین کادر بندی را بر اساس انداختن خط افق بر روی یک سوم بالایی مشخص کرده تا چوب های اسکله به خوبی دیده شوند اما با اینکار همانطور که اشاره کردم تناسب عمودی میان فضای روشن و تاریک را کاملا رعایت نکرده شاید اگر کادر دوربین عموری بود هم تاحدودی زیبایی چوبها مشخص تر میشد و هم تناسب رعایت میشد.
    نکته ی دیگری که به نظر میرسد وجود المانهایی است که حواس مخاطب را پرت میکند. مثل آن قایق کنار اسکله البته اینجا عکاس کاری از دستش بر نمی آمد مگر با ادیت آن قایق را حذف میکرد…
    اما برویم سر سوژه اصلی…معلوم است تصویر با سرعت شاتر کمی گرفته شده است. چادری که در باد تکان خورده یا در حین حرکت سوژه تکان خورده مات شده و به خوبی فریز نشده است(۱/۶ ثانیه کمی کند به نظر میرسد)…اگر عکاس سرعت شاتر را کمی بالاتر میبرد عکس به خوبی فریز میشد.هر چند که شاید میخواسته با اینکار کمی امواج آب را محو کند تا به عکس کمی حس و حال جادویی و غریب بودن فضا را بدهد که البته میشد با گرفتن چند عکس و کمی کار بیشتر در پست پرداکشن به نتیجه ای بهتر رسید. به نظر میرسد اگر کمی مرز میان دریا و آسمان (در لبه های چپ و راست عکس)کمی محوتر میشد کمی بر حس سحر آمیز بودن عکس اضافه می افزود… اگر سرعت شاتر بیشتر بود و اگر باد هم شدید بود شاید بهتر بود عکاس از سوژه میخواست کمی چادر را شلتر بگیرد تا رقص پارچه ی چادر در وزش باد کمی به زیبایی عکس اضافه میکرد.
    شاید بهتر بود سوژه کمی جلوتر میرفت تا ما کمی بیشتر از زیبایی چوب های کف اسکله بهرمند میشدیم و در عین حال تناسب هندسی بهتری با آن قایق انتهای اسکله و خود اسکله را داشت…ا به هر حال چیزی که ما ازسوژه میبینیم حجم سیاهیست که در حال قدم زدن است. اما خطر دیگر این بود که با جلوتر رفتن سوژه ،فضای منفی ای که در همین عکس در اطراف سوژه هست و باعث دیده شدن آن میشود را از دست میدادیم…
    در مورد پرسپکتیو عکس شاید اگر کمی عکاس عقبتر میرفت و با زوم دوربین تصویر را کمی فشرده تر میکرد تصویر زیبا تری داشتیم…شاید بهتر بود عکاس چند عکس آزمایشی در حالت زانو زده با کمی زوم کردن هم از سوژه میگرفت که ممکن بود عکس های جالبی از بینشان پیدا میشد…


لطفا نظرتان در مورد مطلب را در اینجا مطرح نمایید. اگر سوالی دارید، در بخش پرسش و پاسخ مطرح نمایید.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *