«نقد عکس» نام یکی از بخش های لنزک است. در بخش نقد عکس، که آخر هفته ها برگزار می شود، ما عکس ارسالی یکی از خوانندگان عزیزمان را منتشر می کنیم و از شما خواهش می کنیم که انتقادات سازنده خود را در مورد آن مطرح نمایید. این یک راه عالی برای یادگیری بیشتر در مورد عکاسی، مطرح کردن دیدگاه ها و نقد شدن عکس خود شماست. در ادامه از شما برای شرکت کردن در این بخش و مطرح کردن نظرتان در مورد عکس نقد شماره ۱۱۲ دعوت می کنیم.
قوانین ساده این بخش
- گاهی ما عمدا عکس هایی که بی عیب نیستند را انتخاب می کنیم، پس لطفا با انتقادات سازنده خود به دوستانتان کمک کنید
- آزادانه هر نصیحتی که می دانید مفید است را مطرح کنید – ترکیب بندی، نورپردازی، ویرایش و…
کاندید این هفته بخش نقد عکس (برای مشاهده سایز بزرگ روی عکس کلیک کنید):
عکس
مشخصات عکس :
- دیافراگم: f/1.8
- سرعت شاتر: ۱/۴۰۰۰sec
- حساسیت سنسور: ISO-100
- لنز: ۵۰mm STM
عکاس: آقای ابراهیم معتمد
قصد داشتید چه چیزی را به تصویر بکشید؟
مو های آتشین
لطفا نظر خود را در قسمت نظرات، پایین همین صفحه، مطرح نمایید. شما چگونه چنین صحنه یا عکسی را به طور متفاوتی به تصویر می کشیدید؟ تشکر فراوان از همه عزیزانی که هفته گذشته در این بخش دیدگاهشان را مطرح نمودند.
سازنده ترین نظرات در سایت به شکل برجسته ای نمایش خواهند یافت. شما هم می توانید با کلیک روی این لینک عکس خود را برای بخش نقد ارسال نمایید.
مروری بر نقد عکس هفته گذشته
دیدگاه برجسته هفته گذشته: مهدی: با سلام و خسته نباشید خدمت آقای آشتیانی و سایر اساتید محترم. آقای آشتیانی عکس بسیار خوبی ثبت کردید. بنده چند پیشنهاد میکنم که بیشتر جنبهی سلیقهای داره تا تخصصی: رنگها میتونستن غلظت بیشتری داشته باشن. بنده پیشنهاد میکنم کنتراست و اکسپوژر عکس رو افزایش بدید و به طور انتخابی غلظت رنگهای قرمز و زرد بدن حشره رو بالا ببرید. عمق میدان کافیه اما برخی قسمتها انگار از فوکوس خارج شدن به خصوص موهای پشت حشره؛ که البته ممکنه قسمتیش به دلیل افت کیفیت عکس حین آپلود باشه. کادری که انتخاب کردید مناسبه و بیشتر روی چشم حشره تمرکز داره اما حاوی اطلاعات کافی نیست. عکاسی از حشرات کار بسیار سختی، چون موجوداتی هستند که جزئیات بدنشون برای ما ناشناختهست و وقتی چنین عکسی میبینم ناخودآگاه سعی در تشخیص هرچه بیشتر جزئیات داریم، بنابراین یا باید حداکثر جزئیات در عکس باشه یا اینکه با کادر بندی مناسب مغز رو محدود به همان چیزی کنیم که در عکس هست. عکسی که شما ثبت کردید در ناحیه سر حشره حزئیات خوبی داره اما پس از مدتی چشم آدم روی بدن حشره حرکت میکنه و توجه به پشت و بال حشره جلب میشه که متاسفانه کاملاً در کادر نیستند چشم سردرگم میشه. اگر از نمایی بازتر تمام بدن حشره، یا از نمایی بسته فقط سر حشره رو ثبت میکردید شاید بهتر بود. نکته آخر اینکه در عکس کاملاً مشخصه که حشره زنده نیست و این امر به دلیل هایلایتهای تندی هست در پایین چشم رو روی موهای حشره ایجاد شده. این هایلایتهای تند نشون میده که نور مصنوعی و نقطهای بوده. البته منظور بنده این نیست که از نور مصنوعی استفاده نکنید، فقط طوری استفاده کنید که نمای نور طبیعی تقلید بشه، پیشنهاد بنده استفاده از منبع نور کوچک اما غیرنقطهای هست. به هر حال عکسی که گرفتید قابل ستایشه، بنده با توان، دانش و امکاناتی که الان دارم هرگز نمیتونستم این عکس رو ثبت کنم.
۲۲ دی ۱۳۹۴
با سلام
در زمینه فضای بالای سر سوژه با دوستان موافقم که این فضا بهتر بود کمتر باشد.
دو مورد به نظرم خوب تنظیم شده: یکی نور پشت سر به موهای این دختر بچه جلوه جالبی داده. در استودیو گاهی با فلاش سوم همین افکت را ایجاد می کنند. دوم این که سوژه در مرکز قرار داده شده. در چنین عکسی قانون یک سوم به نظر من بهتر است شکسته شود.
نکته ای که میتوانست عکس را از نظر فنی ارتقا دهد استفاده از فلاش برای پر کردن سایه ها بود (Fill Flash). در عکاسی در نور روز استفاده از فلاش برای پر کردن سایهها مخصوصا در عکسهایی که پشت سوژه به خورشید است بسیار متداول است. البته شاید لازم باشد قدرت فلاش کمی کمتر شود (مثلا یک استاپ)
نکته دیگر این که اگرچه محو کردن زمینه در عکسهای پرتره معمولا اتفاق مطلوبی است، ولی به نظر میرسد زمینه این عکس اگر کمی واضحتر بود به عکس جلوه بهتری میداد. البته چون معلوم نیست که زمینه به چه صورتی بوده نمیتوان نظر قطعی داد. ولی اگر مثلا ردیفهایی از گل بنفش بوده، دیافراگم f/2.8 یا f/4 شاید عکس را زیباتر میکرد.
در آخر به نظرم عکسهای بچه ها اگر در حالت طبیعی باشد خیلی زیباتر میشود. برای این منظور عکسهای Elena Shumilova و Adrian C. Murray را ملاحظه نمایید.
موفق باشید
۲۳ دی ۱۳۹۴
سلام بر دوست عزیز. یک سوال: عکس های این دو نفری که معرفی کردید رو دیدم خیلی عالی بودند. این عکس ها آیا ترکیب چند عکسه یا لنزش خاصه؟ این عمق میدان در این حد دقیق و زیبا رو چجوری به دست آورده این آقا؟
۲۴ دی ۱۳۹۴
سلام
در مورد آقای Murray روی سایتش فهرست تجهیزاتش رو گذاشته و توضیحاتی هم داده. از دوربین فول فریم و لنز تله با دیافراگم باز استفاده میکنه. توی سایتش میشه دید. ضمنا اگر فاصله شما تا سوژه کم و با پس زمینه زیاد باشه، پس زمینه خیلی محو میشه. ممکنه در فتوشاپ یا لایت روم کمی از شارپ بودم زمینه هم کم شده باشه ولی بعید میدونم که نقش اصلی رو داشته باشه، نقش اصلی رو همون سنسور فول فریم، لنز تله با دیافراگم خیلی باز و تنظیم فواصل داره.
بهرحال عرض کردم توی سایت خودش توضیحاتی داره.
۲۲ دی ۱۳۹۴
چون به نظرم این گونه ادیت به دیدگاه عکاس محترم نزدیک تر است با عرض معذرت از عکاس به خاطر دست بردن در عکسشان
۲۱ دی ۱۳۹۴
با عرض سلام و خسته نباشید خدمت عکاس محترم جناب آقای معتمد
عنوان عکس در کل اشتباه است و شاید دید و تصور شما از رنگ آتش سفیدیست و نه زردی ، کادربندی تصویر متاسفانه برای عکاسی کودک زیاد مناسب نیست و این نوع کادربندی که فضای بالای هد زیاد باشه بیشتر برای افراد سالخورده و یا افرادی که می خواهیم مشکلات زیاد زندگی فردی او را القا دهیم مناسب است و برای عکاسی کودک که کار بسیار سخت و طاقت فرسایی است بهتر است کادرهای صمیمی و پوزیتیو در نظر گرفته شود ، متاسفانه بک گراند با اینکه بلور هست به دلیل اینکه تن رنگی سوژه و بک گراند به هم نزدیک است و کنتراست تصویر اندکی کم است نتوانسته سوژه را جدا کند و تصویر حالت تخت به خود گرفته ؛ البته جای تبریک برای کنترل نور از جلوی دوربین وجود دارد اما بافت بخشی از موهای سوژه از بین رفته و این هم بخاطر کنترل برای عدم تاریک شدن بیش از حد صورت سوژه به وجود آمده ؛ متاسفانه این نوع عکس ، عکس فوری به شمار می آید ، و سخن دوستانه ای که می توان به شما دوست عزیز بگویم ، برای گرفتن یک عکس از هر حالت وقت و فکر زیاد بگذارید و تنها به مثل نوردهی بسنده نکنید .
به امید پیشرفت عکاسی ایران و آرزوی پیشرفت جنابعالی و همه دوستداران عکاسی ؛ قلیزاده ، تبریز
۲۱ دی ۱۳۹۴
عنوان خیلی جالبی برای عکس انتخاب شده_
چند نکته به ذهنم میرسه که میتونه فضای عکس رو گرم تر کنه.
اول از همه اینکه عکاسی از کودکان واقعا کار وقت گیر و حساسیه . هرچقدر که با کودک رابطه ی صمیمی تری ایجاد کنید اونم در قبالش بهای بیشتری به گفته های شما میده . توی همین سایت یه کلیپ دیدم که یه عکاس حرفه ای قبل از عکاسی، اول چند دقیقه با مدل کودکی که میخواست ازش عکاسی کنه رقصید و بازی کرد و بعد از اون شروع به عکاسی کرد. عکس شما منو یاد عکسایی که قدیم توی مشهد مینداختن، میدازه (که بهمون میگفتن مواظب باش پلک نزنی).انگار که بچه رو به زور کشوندن و جلوی دوربین آوردن و استرس توی صورتش موج میزنه .توی عکاسی از کودک بهترین نتیجه وقتی به دست میاد که کودک با شما احساس راحتی کنه البته من نمیدونم چه فضایی موقع عکاسی حاکم بوده ولی اثر منفی اون توی عکس احساس میشه. پس زمینه ترکیب خوبی توی عکس ایجاد کرده و با موضوع هماهنگه ولی اگه یه مقدار جزئیات پس زمینه بیشتر بود شاید حس قویتری ایجاد میکرد یا به جای اون کادر میتونست یه مقدار بهتر بسته بشه . در آخر برای شما آرزوی موفقیتی روز افزون را دارم
۲۲ دی ۱۳۹۴
اره دقیقا ترسیده
از پدرش که اجازه گرفتیم
یکم با زود نگهش داشت
بعد ما هم چند نفر بودیم واقعا ترسیده بود
تصویر هم اینطوری برش دادم چون دستاش خیلی مشت کرده بود و استرس و ترس بیشتر مشخص میشد
تصویر مربعی هم دوست ندارم بخاطر همین بالای سرش انقدر فضا قرار دادم
۲۷ دی ۱۳۹۴
واقعا عکاسی از کودکان کار بسیار سختیه
میتونستین عکس رو از کنار برش بزنین تا مجبور نشین فضای زیادی رو بالای سر قرار بدین
روی ژست سوژه هم دقت بیشتری لازم بود ، هر چند با توضیحاتی که فرمودین شرایط مناسبی نبوده
موفق باشید
۲۱ دی ۱۳۹۴
نقاط قوت:
۱- نوری که از پشت به موهای دختر تابیده بسیار زیباست و باعث برجسته شدن سوژه و جدا کردنش از پسزمینه شده.
۲- رنگ پسزمینه و بوکهای که به واسطهی دیافراگم باز ایجاد شده نرم و دلنشینه و به هیچ وجه حواس رو پرت نمیکنه.
نقاط ضعف:
۱- به نظر بنده انتخاب مرکز کادر برای قرار دادن سوژه درست بوده اما فضای منفی زیادی روی سر سوژه وجود داره که توازن عکس رو به هم زده.
۲- در مورد تراز سفیدی با آقای روزبهی موافقم و به نظرم رنگها سرده.
۳- عکس به طور کلی تاریکه و Under expose شده. بهترین راه برای افزایش نور تصویر در این مورد، کم کردن سرعت شاتر هست و چون سوژه ثابت هست، مشکلی به وجود نمیاره.
همچنین با کادر و ادیتی که آقا محمد انجام دادند موافق نیستم. یه کادربندی مجدد و ادیت مختصر انجام دادم که در لینک زیر موجود هست. امیدوارم دقت و ظرافتی که در انتخاب سوژه به کار گرفتید در تنظیمات دوربین و کادربندی هم استفاده کنید تا شاهد عکسهای عالی از شما باشیم.
http://s3.img7.ir/SrWE8.jpg
۲۰ دی ۱۳۹۴
http://s3.img7.ir/92ymy.jpg
کادر و ادیت پیشنهادی
۲۸ دی ۱۳۹۴
سلام..ادیتت افتضاص….
۱۹ دی ۱۳۹۴
http://s3.img7.ir/oIk9e.jpg
کادر و ادیت پیشنهادی
۲۱ دی ۱۳۹۴
با سلام دوست عزیز ادیت پیشنهادی شما یک مساله اساسی داره اونم Saturation و Contrast بسیار زیاد رنگ و تصویر که به ذوق می زنه و باعث شده بافت بعضی از نقاط در عکس مثل قسمتی از بلوز ازبین بره ، مصنوعی بودن چشمها و تراز نبودن رنگ صورت هم بجای خود و Rotate ی که باعث شده تصور بر این باشه که کودک داره به سمت راست تصویر (بطرف چپ سوژه) سقوط می کنه و ….
۱۹ دی ۱۳۹۴
دو مشکل در خصوص این عکس به ذهن می رسد:
۱- کادر بندی: قانون نقاط طلایی در این عکس رعایت نشده و چشمان سوژه در مرکز عکس قرار داده شده است. از این گذشته معمولا در عکاسی پرتره بهتر است فاصله سر سوژه تا بالای تصویر کم و منطقی باشد که به دلیل کادر بندی غلط، این فاصله بسیار زیاد و فضای خالی بی موردی را ایجاد کرده است.
۲- بالانس سفیدی عکس: بالانس سفیدی عکس کمی سرد است و این بالانس مخصوصا با توجه به موضوع عکس که موهای آتشین است و انتظار تنالیته گرم می رشود، به جذابیت عکس صدمه زده است.