«نقد عکس» نام یکی از بخش های لنزک است. در بخش نقد عکس، که آخر هفته ها برگزار می شود، ما عکس ارسالی یکی از خوانندگان عزیزمان را منتشر می کنیم و از شما خواهش می کنیم که انتقادات سازنده خود را در مورد آن مطرح نمایید. این یک راه عالی برای یادگیری بیشتر در مورد عکاسی، مطرح کردن دیدگاه ها و نقد شدن عکس خود شماست. در ادامه از شما برای شرکت کردن در این بخش و مطرح کردن نظرتان در مورد عکس نقد شماره ۱۱۱ دعوت می کنیم.
قوانین ساده این بخش
- گاهی ما عمدا عکس هایی که بی عیب نیستند را انتخاب می کنیم، پس لطفا با انتقادات سازنده خود به دوستانتان کمک کنید
- آزادانه هر نصیحتی که می دانید مفید است را مطرح کنید – ترکیب بندی، نورپردازی، ویرایش و…
کاندید این هفته بخش نقد عکس (برای مشاهده سایز بزرگ روی عکس کلیک کنید):
عکس
مشخصات عکس :
- دوربین: Nikon d7100
- دیافراگم: حدود f/26
- سرعت شاتر: ۱/۱۲۵sec
- حساسیت سنسور: ISO-400
- بزرگنمایی: ۲:۱ (تکنیک لنز معکوس)
نورپردازی با استفاده از فلاش اکسترنال و رفلکتور. عکس نهایی با ترکیب (Stacking) هشت عکس برای داشتن عمق میدان بیشتر و پوشش کل حجم حشره بدست آمده است.
عکاس: آقای رامین آشتیانی
قصد داشتید چه چیزی را به تصویر بکشید؟
ثبت جزئیات و زیباییهای غیر قابل رویت در یک حشره.
لطفا نظر خود را در قسمت نظرات، پایین همین صفحه، مطرح نمایید. شما چگونه چنین صحنه یا عکسی را به طور متفاوتی به تصویر می کشیدید؟ تشکر فراوان از همه عزیزانی که هفته گذشته در این بخش دیدگاهشان را مطرح نمودند.
سازنده ترین نظرات در سایت به شکل برجسته ای نمایش خواهند یافت. شما هم می توانید با کلیک روی این لینک عکس خود را برای بخش نقد ارسال نمایید.
مروری بر نقد عکس هفته گذشته
دیدگاه برجسته هفته گذشته: محسن پیرنیا: سلام به همه علاقه مندان عکس عکاسی و سروش قهرمانی عزیز. باید بگم وقتی روی عکس کلیک کردم و تو اندازه واقعی دیدمش خیلی به وجد اومدم. عکست به خوبی حس شادابی صبح رو القا میکنه. عمق میدان عالی، رنگ زیبای مه صبحگاهی و انتخاب خوب موضوع باعث شده عکس واقعا زیبا بشه. اما چند نکته کوچیک که به چشمم میاد رو باهات درمیون بگذارم. راستش اولین چیزی که توی عکس خودشو نشون میده ایراد کادر بندی عکسه که احتمالا به موقعیت و قرار دادن ناصحیح دوربین روی سه پایه مرتبط باشه. پایین عکس انحنا داره که اگه اشتباه نکنم بخاطر اینه که جلوی دوربین رو خیلی به سمت بالا دادی تا بالای درختا توی کادر باشه. سمت راست و چپ عکس هم خوب بسته نشده و از این بابت عکس کمی ناهماهنگه. در کل اگه مکان بلندتری برای استقرار پیدا میکردی هم پایین کادر، هم کناره ها بهتر بسته میشد. نکته دیگه اینکه، به نظر من اگه نوردهی باتوجه به جنگل و درختا (قسمت تاریک تر موضوع) و نه آسمان، انجام میشد دیگه با مشکل سیلوئت شدن درختا هم مواجه نبودی و به احتمال زیاد قسمت پایین عکس که مه صبحگاهیه بهتر نمایان شده و به زیبایی عکس افزوده میشد. این جور عکسها اگه با یه لنز واید ثبت بشه نتیجه به مراتب بهتری داره. در آخر هم باید به این همت بلندت هزار آفرین بگم که اولا تونستی صبح زود بیدار بشی تا ساعت ۸ برای عکاسی آماده باشی و دوم هم اینکه به احتمال زیاد با لنز کیت دوربینت عکس رو گرفتی که این لنزها هم مشکلات خاص خودشون رو دارند، و با این وجود دست از تجربه برنداشتی.! موافق باشی…
۱۴ فروردین ۱۳۹۵
This shot NEEDS a good macro lens.
۱۶ دی ۱۳۹۴
با سلام و خسته نباشید خدمت آقای آشتیانی و سایر اساتید محترم.
آقای آشتیانی عکس بسیار خوبی ثبت کردید. بنده چند پیشنهاد میکنم که بیشتر جنبهی سلیقهای داره تا تخصصی:
رنگها میتونستن غلظت بیشتری داشته باشن. بنده پیشنهاد میکنم کنتراست و اکسپوژر عکس رو افزایش بدید و به طور انتخابی غلظت رنگهای قرمز و زرد بدن حشره رو بالا ببرید.
عمق میدان کافیه اما برخی قسمتها انگار از فوکوس خارج شدن به خصوص موهای پشت حشره؛ که البته ممکنه قسمتیش به دلیل افت کیفیت عکس حین آپلود باشه.
کادری که انتخاب کردید مناسبه و بیشتر روی چشم حشره تمرکز داره اما حاوی اطلاعات کافی نیست. عکاسی از حشرات کار بسیار سختی، چون موجوداتی هستند که جزئیات بدنشون برای ما ناشناختهست و وقتی چنین عکسی میبینم ناخودآگاه سعی در تشخیص هرچه بیشتر جزئیات داریم، بنابراین یا باید حداکثر جزئیات در عکس باشه یا اینکه با کادر بندی مناسب مغز رو محدود به همان چیزی کنیم که در عکس هست. عکسی که شما ثبت کردید در ناحیه سر حشره حزئیات خوبی داره اما پس از مدتی چشم آدم روی بدن حشره حرکت میکنه و توجه به پشت و بال حشره جلب میشه که متاسفانه کاملاً در کادر نیستند چشم سردرگم میشه. اگر از نمایی بازتر تمام بدن حشره، یا از نمایی بسته فقط سر حشره رو ثبت میکردید شاید بهتر بود.
نکته آخر اینکه در عکس کاملاً مشخصه که حشره زنده نیست و این امر به دلیل هایلایتهای تندی هست در پایین چشم رو روی موهای حشره ایجاد شده. این هایلایتهای تند نشون میده که نور مصنوعی و نقطهای بوده. البته منظور بنده این نیست که از نور مصنوعی استفاده نکنید، فقط طوری استفاده کنید که نمای نور طبیعی تقلید بشه، پیشنهاد بنده استفاده از منبع نور کوچک اما غیرنقطهای هست.
به هر حال عکسی که گرفتید قابل ستایشه، بنده با توان، دانش و امکاناتی که الان دارم هرگز نمیتونستم این عکس رو ثبت کنم.
۱۳ دی ۱۳۹۴
عکاسی از حشرات وسوژه های کوچک با هدفی که شما به آن اشاره نمودید (ثبت جزئیات و زیباییهای غیر قابل رویت در یک حشره)یا همان ماکرو گرافی ،کار بسیار سخت ،حساس و زمان بری است که ظاهرا شما از پس همه سختی ها در آمده اید. تجهیزاتی مناسب و لازم را استفاده نموده اید و نتیجه کار رضایت بخش است. فکوس روی چشم و پس زمینه محو و یک دست از نکات قوت عکس می باشد.البته احتمالا پس زمینه را با ادیت مشکی و از سوژه جدا نموده اید که باعث شده لبه های کار کمی محو شده اند.کادر انتخاب شده نیز میتوانست کامل تر باشد. از این زاویه بهتر است تمام بدن حشره دیده شود و اگر تأکید بر چشم حشره است عکس از روبرو را نیز امتحان کنید.
موفق تر باشید!
۱۳ دی ۱۳۹۴
ممنون از نظرتون، لطف دارین. پس زمینه مشکی به خاطر دیافراگم خیلی بسته و نورپردازی متمرکز ایجاد شده. زحمت لبههای محو رو نرمافزار Stacking کشیده.
۱۲ دی ۱۳۹۴
سلام جناب مگسو چجوری ثابت نگه داشتید ؟ زنده بودن ایشون در هنگام عکاسی ؟
۱۲ دی ۱۳۹۴
چون برای ترکیب عکسها لازمه که سوژه کاملا بدون حرکت باشه، امکان زنده بودنش وجود نداره. برای ثابت نگه داشتن سوژه از یه ریل فوکوس دستساز و یک عدد سوزن! استفاده شده.
سوژه مگس نیست، زنبوره.
۱۲ دی ۱۳۹۴
چطوری فوکوس رو انباشته کنیم؟ نرمافزار خاصی stacking رو انجام میده؟
۱۲ دی ۱۳۹۴
هم با استفاده از photoshop میشه اینکار رو کرد (Edit>Auto blend layers) و هم نرم افزار تخصصی این کار موجوده(فکر کنم کی از بهتریناش Zerene Stacker باشه.)
۱۱ دی ۱۳۹۴
اگر کنترل روی دیاف داشتید و با دیاف حدود ۷ و تعداد شات بیشتر برای stacking عکاسی می کردید شارپنس به مراتب بیشتری داشتید .
به هر حال عکس خوبیست . موفق باشید