«نقد عکس» نام یکی از بخش های لنزک است. در بخش نقد عکس، که آخر هفته ها برگزار می شود، ما عکس ارسالی یکی از خوانندگان عزیزمان را منتشر می کنیم و از شما خواهش می کنیم که انتقادات سازنده خود را در مورد آن مطرح نمایید. این یک راه عالی برای یادگیری بیشتر در مورد عکاسی، مطرح کردن دیدگاه ها و نقد شدن عکس خود شماست. در ادامه از شما برای شرکت کردن در این بخش و مطرح کردن نظرتان در مورد عکس نقد شماره ۱۰۶ دعوت می کنیم.
قوانین ساده این بخش
- گاهی ما عمدا عکس هایی که بی عیب نیستند را انتخاب می کنیم، پس لطفا با انتقادات سازنده خود به دوستانتان کمک کنید
- آزادانه هر نصیحتی که می دانید مفید است را مطرح کنید – ترکیب بندی، نورپردازی، ویرایش و…
کاندید این هفته بخش نقد عکس (برای مشاهده سایز بزرگ روی عکس کلیک کنید):
عکس
مشخصات عکس :
- دوربین: Nikon d5200
- دیافراگم: F/7.1
- سرعت شاتر: ۱/۱۰۰sec
- حساسیت سنسور: ISO-500
- فاصله کانونی: ۲۰mm
عکاس: آقای محمد حسین رحمتی
قصد داشتید چه چیزی را به تصویر بکشید؟
میخواستم با این روزنه ی نوری که از میان انبوه درختان تیره و تار تابیده شده به مفهوم امید برسم، اینکه حتی در تاریک ترین لحظات زندگی بازهم یک روزنه ی امید باقیست…
لطفا نظر خود را در قسمت نظرات، پایین همین صفحه، مطرح نمایید. شما چگونه چنین صحنه یا عکسی را به طور متفاوتی به تصویر می کشیدید؟ تشکر فراوان از همه عزیزانی که هفته گذشته در این بخش دیدگاهشان را مطرح نمودند.
سازنده ترین نظرات در سایت به شکل برجسته ای نمایش خواهند یافت. شما هم می توانید با کلیک روی این لینک عکس خود را برای بخش نقد ارسال نمایید.
مروری بر نقد عکس هفته گذشته
دیدگاه برجسته هفته گذشته: Black Light: با سلام خدمت سر کار خانم محمدی بنده اصولا از پیچ و تاب دادن ماجرا زیاد خوشم نمیاد به همین دلیل مستقیما وارد موضوع می شم، این بحث که این عکس اگر تار نباشه بهتره یا نمیدونم، کم رنگه یا امسال این موضوعات، مطالبی هست که انسان رو به حاشیه میبره یا اینکه هر فرد دوست داره دید خودش رو به عکاس القاء کنه که این اصلا نه جایزه و نه اخلاقا صحیح، در نتیجه مستقیما میرم سراغ بحث زیبای نقد، عکس شما بسیار زیبا و به یاد ماندنی هست، ذلتا در شرایط طبیعی هم انسان در جنگلی که کمی مه آلود باشه با چشم غیر مسلح و بدون تغییر، به همین شکل اما شاید کمی روشن تر و پر نور تر ببینه و این خیلی خوبه که یک عکس بدون تغییر یا با اندگی تغییرات جزئی، اصالت خودش رو حفظ کرده باشه و آنچه که به وقوع پیوسته رو عینا نشان بده و این عکس از نظر بنده یم عکس ارزشی هستش. اما نکته مهم این موضوع هست که فکر نمی کنم به واقع شما در حین عکاسی هدفتون نشان دادن خدا باشه و بیشتر به موضوع هنری نگاه کردید و از موقعیت استفاده بهینه کردید و این خوبه، اما یک سری نکات وجود داره که دلیل اصلی بیان بنده به این شکل هستش، اون هم اینکه اینجانب با دیدن اون درخت در سمت خط طلایی چپ تصویر، نگاه مرد رو ماطوف به اون می بینم و در واقع، نور روشنی که در انتهای مرد قرار گرفته کمی تزئینی به نظر میاد و چشم ها رو خیره به اون نمی کنه به همین منظور، بزگی و عظمت درخت به دید بیننده عکس خواهد آمد نه آن نور که نمادی از خداوند است، وجود فاصله ای که بین اون دو تکه سنگ درخت روش هست و فرد روی آن ایستاده به بیننده حس کمی دور افتادگی و دست نیافتنی رو میده که اگر با دید شما بهش نگاه کنیم، در واقع به همراه مه موجود در جنگل و رنگ طبیعیی که به خاطر مه کم جلوه شده، اون انسان را نیازمند رهایی و گرفتار نشون میده که چشم امیدی به نجات داره، این موضوع جالبه، و به نظر من به راحتی قابل احساسه اما چیزی که کل عکس شما رو زیر سوال میبره، وجود نابه جای درخت در مقابل نور و حضورش در خط طلایی سمت چپ هست که دید رو به انحراف میبره اما قوس کمر مرد ایستاده کمی چشم رو به مرکز عکس هدایت میکنه و درخت هم مانند خطی صاف دید رو از پایین به بالا و کمی به سمت نور میبره اما از نظر بنده زیباست اما حضورش گنگی ایجاد میکنه. در نتیجه اگر در این عکس این موارد آن هم در هنگام ثبتش لحاظ می شد، قطعا نتیجه بسیار بهتری در برداشت، البته الان هم موضوع بد نیست، تازه بنده شیفته اینم که از درختی در جنگل عکس بگیرم که به خاطر مه، در هاله ای مه باشه و درختان پشتش کمی محو شده باشه، البته درسته کمی حس ترس و ناامیدی رو القا می کنه اما با نگاه به بالا حس امید برای رهایی رو هم در دل ایجاد می کنه که بسیار جذابه و آدم رو خیره میکنه. در پایان از اینکه گزافه گویی کردم و سرتون رو به درد آوردم پوزش می خوام اما نقد همینه دیگه باید کمی بازش کرد. امیدوارم مفید باشه موضوعاتی که عنوان کردم و به دردتون بخوره (کلا عکس عالییه به حرف بقیه هم زیاد توجه نکنید) به امید توفیق روز افزونتون Black Light
۲۸ آذر ۱۳۹۴
۱-زاویه دید: خوب این زاویه دید از پایین به بالای درختان با این که یک زاویه دید عادی نیست اما به دفعات توسط عکاسان حرفه ای و آماتور مورد استفاده قرار گرفته بنابر این با وجود زیبایی یک کادر بندی خلاقانه و نو نیست.
۲- المان ها: درختان خود نماد امید هستند، چرا که خود درختان به امید رسیدن به نور در دل جنگل ها سر به فلک می کشند بنا بر این استفاده از المان درخت برای ایجاد فضای تاریک ناامیدی (در مقابل نور آسمان به عنوان نماد امید) جندان جذاب نیست.
۳- ایجاد مفهوم: جای رد باریکه های قایل تشخیص نور به شدت خالی احساس می شود. روشنایی (به عنوان منبع امید) که مخاطب در انتهای این تاریکی به آن می رسد آنقدر ها که باید نورانی، درخشان و امید بخش نیست.
۴- ویرایش: برای ایجاد حس نا امیدی در لبه ها ادیت سیاه و تاریکی به کار رفته که باعث شده جزئیات زیادی از بین بروند؛ هر چند عکاس با هدف رساندن مفهوم دست به این تخریب زده ولی شاید می توانست از روش مناسبتری برای القای مفهوم استفاده کرد.
۵- تلاش عکاس برای ایجاد یک مفهوم قابل ستایش است، همچنین سعی ایشان در سفر به لوکیشن و زحمت عکاسی قابل درک است. امیدوارم درآثار بعدی ایشان با ایده های بکر تر و خلاقانه تر روبرو شویم.
۱۱ آذر ۱۳۹۴
ابتدا پیشنهاد من برای وب سایت خوب لنزک اینه که سوژه ی مورد نظر عکاس رو لو ندن و اجازه بدن خود عکس حرف بزنه. اینطور حواس منتقد پرت میشه!
در مورد عکس باید بگم که یک قاب قشنگ از بین درخت ها پیدا شده و تا حدی یک ضد نور خوب ولی نه بی نقص بدست اومده.
پیش زمینه و پس زمینه ی جالبی از برگ های درخت ها درست شده و در کل میشه عکس رو به سه لایه دسته بندی کرد. ۱٫درختان و برگ های جلو که فوکوس هستند. ۲٫برگها و درخت های بالاتر که دورتر هستند و فوکوس هم نیستند و ۳٫آسمان.
مه آلود یا محو بودن بخشی از آسمان که کناره های کادر و لابلای شاخه های درختان هستند جلوه ی قشنگی به عکس میده.
من نمیدونم که این عکس ادیت شده یا نه ولی بنظر میرسه که مونتاژی روش انجام شده.
معنا و مفهمی که از این عکس میگیرم روشنایی و گشایش در کار، شاید امید و راهگشایی باشه. همیشه نور که از درون تونلی به داخل می تابه نشان دهنده ی راه هست و این راه میتونه امید رو نشون بده. تاریکی به روشنایی. کلماتی دیگری که به ذهنم میرسن با دیدن این عکس: فرار، مفر، والا، بالا، خروج هستند.
بنظرم این عکس میتونه منظور عکاس رو برسونه
۹ آذر ۱۳۹۴
سلام
عکاسی از طبیعت برای همه جالب و وسوسه انگیزه اما به اعتقاد بنده زمانی میشه یه عکس خوب از طبیعت گرفت که ارتباط خوبی با اون سوژه برقرار کرده باشیم. به نظر من عکاس سعی کرده با کمک ادیت فضای تاریک بین درختان رو برجسته کنه تا نگاه به سمت نور جریان پیدا کنه که البته موفق هم بودن از طرفی خود ادیت هم میشد بهتر صورت بگیره.
۹ آذر ۱۳۹۴
سلام ، ممنون از نقد و نظر شما .
۷ آذر ۱۳۹۴
سلام
این عکس واقعا رهایی از ترس با نگاه کردن ب نقطه ی روشن بالا و رو ب آسمان رو نشون میده
نمی دونم اسم این رو میشه گذاشت امید یا نه؟
اما تو اون فضای تاریک و شلوغ ناشی از سرکردن شاخه ها ب سمت هم، نگاه هر کسی رو ک تو اون فضاس ب سمت اون نور و فضای روشن جلب میکنه..و این یعنی تو تاریکی دنبال ی نقطه روشن بودن..پس همون امیده
موفق باشید
۹ آذر ۱۳۹۴
سلام ، ممنون از دیدگاهتون .