چه زمانی می توانید با آرامش خاطر دوربین را با دست بگیرید و نگران محو شدن تصویر نباشید؟ یکی از دلایل اصلی محو شدن عکس لرزش دوربین است. ما در این مطلب لنزک قصد داریم رابطه بین فاصله کانونی و لرزش دوربین و در نهایت محو شدن عکس را توضیح دهیم.
جدول ها و توضیحاتی که در این مطلب وجود دارد مربوط به مجله N-Photo متعلق به شرکت Nikon است، اما این شرایط برای دوربین شرکت های دیگر هم صادق است.
چه زمانی دوربین را با دست بگیریم: برگه تقلب رایگان
حرکت کردن سوژه و حرکت کردن دوربین کاملاً متفاوت هستند.
شما معمولاً می توانید با استفاده از حرکت سوژه و خلاقیت خودتان یک افکت زیبا بسازید، اما با حرکت دوربین (یا بهتر است بگوییم لرزش دوربین) تمام عکس کمی تار می شود و این باعث می شود از شفافیت یا وضوح تصویر کاسته شود.
راه ساده ای برای پیدا کردن پایین ترین سرعت شاتر مناسب وجود دارد، که به فاصله کانونی ای که از آن استفاده می کنید بستگی دارد (یا بهتر است بگوییم فاصله کانونی مؤثر، چرا که اگر از سنسور Crop Size استفاده می کنید، مانند DX-format ها در دوربین های Nikon شرایط کمی فرق می کنید، به جدول بالا توجه کنید).
برای مثال، اگر با فاصله کانونی ۳۰mm بخواهید عکس بگیرید، سرعت شاتر ۱/۳۰ پایین ترین سرعت امنی است که می توانید از آن استفاده کنید. اگر بخواهید با لنز ۵۰۰mm عکس بگیرید، کمترین سرعت شاتر امن ۱/۵۰۰ خواهد بود.
البته، خیلی از لنز ها قابلیت لرزش گیری در خود دارند، مانند سیستم VR یا لرزش گیر – Vibration Reduction در لنز های Nikon. این سیستم کمی از لرزش لنز می کاهد و به شما اجازه می دهد تا بتوانید سرعت شاتر دوربین را ۲ تا ۴ stop کند تر استفاده کنید.
فقط حواستان به این مسأله باشد که این سیستم لرزش دوربین را کاهش می دهد، و حرکت سوژه هیچ ربطی به این سیستم ندارد. اگر می خواهید یک سوژه متحرک را به صورت یخ زده و بی تحرک ثبت کنید چه با استفاده از لرزش گیر و چه بی استفاده از آن باید سرعت شاتر را بالا بگذارید.
شما می توانید با استفاده از جدولی که در بالا برای شما تهیه شده پایین ترین سرعت مطمئن را برای لنز های مختلف مشاهده کنید. ما برای حالتی که لرزش گیر دوربین فعال است تا ۲ stop سرعت دوربین را کند تر در نظر گرفتیم، ممکن است شما بتوانید سرعت را از ۲ stop هم پایین تر بیاورید و مشکلی در عکس به وجود نیاید اما بهتر است در این زمینه محافظه کار باشید.
منبع
برگرفته از : Digital Camera World
۲۷ آذر ۱۳۹۴
با عرض سلام و خسته نباشید
از همه دست اندرکاران این سایت خوب وجامع بابت اطلاعات کاملی که در اختیار عکاسهای مبتدی قرار میدهد تشکر می کنم
همیشه موفق و سربلند باشید
۲۹ آذر ۱۳۹۴
با سلام و عرض ادب
سلامت باشید،
سپاس فراوان از اینکه برای سایت خودتان می نویسید. نظرات شما برای ما بسیار ارزشمند هستند.
همیشه موفق باشید، با آرزوی بهترین ها
۲۱ مهر ۱۳۹۳
سلام
سایت شما سایت خوبی است ومیتواند باز هم بهتر شود.اگر همگام با سایت digital world camera
جلو رود و مقالات بیشتری از این سایت گرفته شود بی شک سایت شما هم سایت مرجع و اموزشی بسیار خوبی خواهد شد.متشکرم وخسته نباشید.
۶ شهریور ۱۳۹۳
سلام . دوست دارم از تمامی دست اندرکاران این سایت زیبا و پرمحتوی کمال تشکر و قدردانی را بجا بیاورم در فهم ودرک عکاسی به من کمک بسیار کرد اصولا وقت و حوصله سرکلاس رفتن را ندارم ۴۸ سال دارم و به عکاسی علاقمند بدلیل اینکه همزمان مدیر دوشرکت هستم وقت کافی برای کلاس رفتن ندارم این سایت شما و مطالب ان به من کمک بسیار کرد . با تشکر مجدد موفق باشید و سرافراز
۲۱ تیر ۱۳۹۳
ممنون از سایت خوبتون….
فقط اگر مقالات جامع تر باشند یکی از بهترین منابع عکاسی خواهید بود.
با تشکر
۹ تیر ۱۳۹۳
مممنون از مطلب خوبتون فقط خواهش میکنم ویدیوها رو زودتر آپلود کنید