آموزش عکاسی پنینگ: چگونه عکس پنینگ بگیریم

شما باید آن دسته از عکس هایی که در آن یک ماشین یا موتورسیکلت شارپ و در فوکوس دیده می شود در حالیکه به نظر می رسد پس زمینه با یک اثر تاری در حرکت است را دیده باشید. در ابتدا، ممکن است فکر کرده باشید که این یک ترفند فتوشاپ است یا چیزی که فقط یک عکاس ورزشی حرفه ای می تواند به آن دست یابد. خب، اجازه دهید بگویم که این تکنیک عکاسی پنینگ (panning photography) نام دارد و یادگیری آن آسان است.

تمام کاری که باید انجام دهید این است که این تکنیک را تمرین کنید، تا وقتی که بر هنر عکاسی پنینگ مسلط شوید. برای کمک به شما در انجام این کار، من شش نکته آسان را لیست کرده ام که به شما کمک خواهد کرد عکس های پنینگ عالی بگیرید.

نکته: از این تکنیک در اینترنت با نام هایی چون تکنیک مووینگ، تکنیک کشیدگی در عکاسی و عکاسی موشن نیز یاد شده است. که نام اصولی آن تکنیک عکاسی پنینگ می باشد که به حرکت یا کشیدگی دوربین طی نوردهی اشاره دارد.

۱

دوربین خود را بر روی مُد اولویت شاتر تنظیم کنید

اولویت شاتر (Tv برای کانن، S برای نیکون و سایر دوربین ها).

همانطور که دوربین خود را نگه داشته اید تا یک عکس پنینگ بگیرید، اولین کاری که باید انجام دهید این است که مُد دوربین خود را بر روی اولویت شاتر تنظیم کنید. عکاسی پنینگ چیزی جز انتخاب صحیح سرعت شاتر نیست – مقادیر دیافراگم و ایزو در اینجا نقش چندان مهمی ایفا نمی کنند.

این مُد به شما اجازه می دهد تا سرعت شاتر را تنظیم کنید، در حالی که دوربین به مقادیر دیافراگم و ایزو رسیدگی می کند که بسته به شرایط نور متفاوت خواهند بود.

۲

یک سرعت شاتر آهسته انتخاب کنید

سرعت شاتر برای پنینگ بر روی ۱/۳۰ ثانیه تنظیم شد.

همانطور در بالا اشاره کردم، مهم ترین المان نوردهی عکاسی پنینگ، سرعت شاتر است. بنابراین برای این که سوژه شارپ و پس زمینه در حرکت به نظر برسد، باید به شاتر اجازه دهید تا برای یک مدت زمان کافی باز بماند.

برای ثبت عکس های پنینگ عالی، سرعت شاتر ایده آل هر چیزی بین ۱/۳۰ و ۱/۱۲۵ ثانیه است (هرچه سوژه سریعتر حرکت کند، سرعت شاتر باید سریعتر باشد). این محدوده سرعت شاتر به دوربین زمان کافی می دهد تا حرکت را در عکس ثبت کند، در حالیکه سوژه را در فوکوس واضح یا شارپ نگه دارد.

۳

از یک سه پایه استفاده کنید

کلیک بر روی دکمه شاتر به صورت دستی در یک سرعت شاتر آهسته تر ممکن است کمی لرزش در عکس های شما ایجاد کند. برای اطمینان از این که عکس های پنینگ شارپ می گیرید، دوربین خود را بر روی یک سه پایه یا یک مونوپاد قرار دهید تا در طول پنینگ لرزش دوربین را به حداقل برسانید.

این احتمال وجود دارد که در حین پنینگ دوربینتان همراه با سوژه در حال حرکت، بدن خود را نیز حرکت دهید و این کمی لرزش در دوربین ایجاد می کند. استفاده از یک سه پایه یا یک مونوپاد، حرکات رو به بالا یا رو به پایین دوربین را به حداقل خواهد رساند و تنها به دوربین اجازه می دهد که از یک طرف به طرف دیگر حرکت کند.

نکته: اگر قصد داشتید عکاسی را دوربین در دست انجام دهید، چرخش از ناحیه کمر می تواند به کاهش لرزش کمک کند.

۴

دقیق فوکوس کنید

از آنجا که سوژه به سرعت در میان کادر حرکت می کند، واقعا مهم است که فوکوس را به طور دقیق بر روی سوژه قفل کنید. دو راه وجود دارد که می توانید این کار را انجام دهید تا سوژه در فوکوس شارپ ظاهر شود، در حالیکه پس زمینه در حرکت به نظر برسد.

تکنیک فوکوس خودکار: اگر تازه کار عکاسی پنینگ را شروع کرده اید یا اگر در مورد فاصله سوژه از دوربین مطمئن نیستید، همیشه از تکنیک فوکوس خودکار استفاده کنید. برای اطمینان از این که به طور دقیق بر روی سوژه فوکوس می کنید، مُد ردیابی فوکوس پیوسته (AF-C بر روی نیکون، و AI Servo برای کانن) را روشن کنید. این کار به دوربین شما کمک می کند تا به طور پیوسته بر روی سوژه ای که در میان کادر حرکت می کند، فوکوس کند.

تکنیک فوکوس دستی: اگر در مورد فاصله ای که سوژه از مقابل شما عبور می کند مطمئن هستید، آن وقت بهترین روش استفاده از یک تکنیک فوکوس دستی است. بنابراین از پیش بر روی نقطه ای که سوژه شما از آن عبور خواهد کرد فوکوس کرده و سپس مُد فوکوس را به حالت دستی تغییر دهید. این تضمین می کند که شما بسیار سریعتر کلیک کنید، چون لنز شما به طور مداوم سوژه را شکار نمی کند. تنها دوربین خود را همراه با سوژه متحرک حرکت دهید و چند عکس بگیرید، بعدا بهترین عکس را از میان آنها انتخاب کنید.

نکته: به یاد داشته باشید که دوربین خود را بر روی حالت عکاسی متوالی یا پشت سر هم تنظیم کنید تا هنگامی که دکمه شاتر پایین نگه داشته می شود، چند عکس گرفته شود.

۵

در موقعیت صحیح قرار گیرید

سعی کنید کمی فاصله بین دوربین خود و سوژه در حال حرکت نگه دارید تا به دوربین فضای کافی برای قفل سریع فوکوس بر روی سوژه بدهید. اگر خیلی نزدیک به سوژه در حال حرکت قرار گیرید، این احتمال وجود دارد که لنز شما نتواند بر روی سوژه فوکوس کند، زیرا فاصله کوتاهتر از حداقل فاصله فوکوس است. همچنین نگه داشتن سوژه در کادر، زمانی که واقعا بزرگ باشد (کلوزآپ) سخت تر است.

عکس های پنینگ هنگامی که کنتراست و حداقل دو یا چند رنگ در پس زمینه وجود داشته باشد، چشمگیرتر هستند. پس زمینه ای را تصور کنید که کنتراست یا تضاد رنگی ندارد و تنها یک رنگ دارد، در این صورت به سختی بر روی عکس پنینگ شما تاثیر خواهد داشت.

۶

همراه با سوژه حرکت کنید

کل ایده عکاسی پنینگ، گرفتن یک عکس از یک سوژه در حال حرکت است، در حالیکه دوربین خود را همراه با سوژه حرکت می دهید. یک چیز که باید از آن مطمئن شوید این است که سرعتی که در آن دوربین خود را حرکت می دهید باید با سرعتی که سوژه در کادر شما حرکت می کند، مطابقت داشته باشد. سوژه را از چپ به راست (یا بالعکس) با همان سرعت دنبال کنید و تا وقتی که به وسط می رسید توقف نکنید (مانند دنبال کردن توپ در گلف).

یک نکته طلایی که مایلم به عنوان تجربه ام به اشتراک بگذارم این است که دکمه شاتر خود را تنها زمانی فشار دهید که سوژه به موازات دوربین شما قرار داشته باشد. این تضمین خواهد کرد که سوژه شما کاملا در فوکوس باشد و شارپ به نظر برسد، در حالیکه می توانید ماتی حرکتی پس زمینه را به خوبی به دست آورید.

برای مطالعه مقاله های آموزشی بیشتر در زمینه عکاسی پنینگ، اینجا کلیک نمایید.

نویسنده: کونال مالهوترا (Kunal Malhotra)


لطفا نظرتان در مورد مطلب را در اینجا مطرح نمایید. اگر سوالی دارید، در بخش پرسش و پاسخ مطرح نمایید.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *